USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Gönül bağı kurduğu depremzede ailenin Trabzon'a gelmesine okazyon oldu

Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat'ta meydana mevrut depremlerin peşi sıra alana tedricen çalışmalara dahil olan fahri Mustafa Kara, 12 yabanlık depremzede ailenin Trabzon'a yerleşmesine araştırma görevlisi oldu.

Gönül bağı kurduğu depremzede ailenin Trabzon'a gelmesine okazyon oldu
06-03-2023 12:08
Trabzon

Erzincan'da 1999'da meydana mevrut depremde dostlarını kaybetmenin acısını canlı Kara, 11 ili etkileyen depremlerin peşi sıra canlılık teknisyeni kendisine çalışmış olduğu kurumdan salname izne ayrılarak alana akım etti.

Mesleki tecrübesiyle Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi ve Gaziantep'teki kontrol istirdat faaliyetlerine dayanak noktası bulunan 40 yaşındaki Kara, depremzedelerin yaralarını kavuşturmak düşüncesince 6 devir çaba gösterdi.

Trabzon'daki iane faaliyetlerine de dahil bulunan 3 bebek babası Kara, aşina aracılığıyla eriştiği Kahramanmaraşlı 12 nefis Çam ailesinin kente getirilmesi düşüncesince çabaladı.

Kara, dü hafta boyunca enformasyon şeklinde kalmış olduğu depremzede ailenin, Valilik koordinesinde Trabzon'a getirilmesine fırsat oldu.

Çam ailesi, Çukurçayır Mahallesi Muhtarı Hüseyin Erkut'un da yardımı ile hayırsever Halil İbrahim Tonyalı'nın ayrımsız mahalledeki evine yerleştirildi.

"Artık birlikte aile olduk"

Mustafa Kara ve eşi, depremzede aileyi evlerinde görüşme ederek sofralarına mihman oldu.

Kara, AA muhabirine, ilgililerin yardımı ile 12 nefis ailenin kente yerleşmesine fırsat olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İdris Çam ile kalın pıtrak telefonla görüştüklerini fakat çağ tanışıklık fırsatı bulduklarını tamlayan Kara, "Ailemize telefon açtık, 'Müsaitseniz sizi görüşme etmek, ülfet etmek istiyoruz' dedik. Allah razı olsun kahvaltı hazırlamışlar, dobra lakırtı ettik. Ardından, Valilik koordinesindeki toplumsal markete geçerek ailemizin bütün gereksinimlerini gördük." sanarak konuştu.

Kara, evini tahsis fail Halil İbrahim Tonyalı'nın, evlatların okula pırtı işlemlerine de araştırma görevlisi bulunduğunu anlatarak şöyleki bitmeme etti:

"Kahramanmaraş'ta birlikte amcamıza sordular, 'Trabzon dendiğinde ne diyordun?' diye. Amcamız dedi ki 'Gardaş'. Maraş, Kilis, Adana, Hatay, Antakya, Adıyaman olsun, depremden etkilenenlerin bütünü bizim gardaşımız. Bir ailemiz oldu, birbirimizi ağırladık, mutluyuz. Artık birlikte aile olduk. Allah kader ederse artık cenazemiz de düğünümüz de bir. Kardeşlik, bütünlük ve beraberlik, bundan şimdi dobra birlikte nesne yok."

"Kardeş kadar kaynaştık"

İdris Çam da depremin peşi sıra evlerinde hasar oluşmasına karşın memleketi bırakma buyurmak istemediklerini dile getirdi.

Daha evvel tanışmadıkları biçimde Mustafa Kara'nın kendisiyle sonsuz enformasyon kurarak Trabzon'a gelmeleri anlamında ısrar eden bulunduğunu aktaran Çam, başlangıçta müspet bakmamasına rağmen, evlatları marazlı olmaya başlayınca kente geldiklerini anlatım etti.

Çam, Kara'nın kendilerine aşırı araştırma görevlisi bulunduğunu belirterek, "Mustafa abiyi görünce, öz abimi gördüm kadar sevindim. Telefonda dü hafta konuştuk, karındaş kadar kaynaştık. Kendileri aradı, ego de kahvaltıya çağırma ettim. Aile kadar kahvaltımızı da yaptık. Çocuklarımızın gereksinimlerini da gördük." dedi.

Eşi, üç çocuğu, üç baldızı, bacanağı ve onun üç çocuğuna evinin kapılarını açan Tonyalı'nın da kendilerine ağababa kadar araştırma görevlisi bulunduğunun altını çizen Çam, "Bizi buraya getiren ve gelmek düşüncesince fırsat bulunan her insana aşırı teşekkürname ediyorum, Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ