USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Hamza Hamzaoğlu: 'Süper Lig’de güven ortamına ihtiyacımız var'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Hakemlere tığ güveneceğiz, inanacağız, oyuncularımız da nahak müşterek yarar ardında koşmayacak. Yani ceza atışı kabul etmek düşüncesince uğraşmayacaktır, ceza atışı olacaksa olacaktır. Güven ortamına ihtiyacımız v

Hamza Hamzaoğlu: 'Süper Lig’de güven ortamına ihtiyacımız var'
16-02-2022 17:21

Çaykur Rizespor, Süper Lig'in 26. haftasında 18 Şubat Cuma haset dalında başına gelebilecek Medipol Başakşehir maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleşen egzersiz öncesinde Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başakşehir maçında sahadan yengi ile ayrılmayı hedeflediklerini dile getiren Hamzaoğlu, “Başakşehir sezona çirkin başladı ancak şimdi sonraları Emre hocanın gelmesiyle elleme beraberinde depar belgesi yakaladı. Zaten ekibi kararlı ve çelimli beraberinde kadro. Devre ortada da iyice güçlendirdiler kadrolarını ve az yanlarını doldurdular. İyi beraberinde takıma gönül rahatlığı oynayacağız. Her şeyden geçmiş bunu biliyoruz. Bizde yaptığımız transferlerle baş başa az buçuk şimdi güçlendik. Bugüne denli sürdürmüş olduğumuz uğraş oyununu, çelimli oyunu az buçuk şimdi elleme seviyeye taşıdık. Şimdi özlük bölgemizde elleme beraberinde pik çıkacağız. Bundan sonraları ki periyodu düşünecek olursak bu karşılaşma bizim düşüncesince aşırı fazla önemli. İnşallah sahadan elleme beraberinde netice ile ayrılırız” dedi.

Son haftalarda kalecilerindeki sakatlıklardan mustarip bulunan Çaykur Rizespor'da Gökhan Akkan ve Tarık Çetin'in fedakarlık yaparak tam müheyya olmaksızın maçlara çıktığının altını çizen Hamzaoğlu, “Gökhan da, Tarık da tam yerine müheyya değiller. Onları koruyarak çıkartıyoruz antrenmanlara. Son haftalarda kaleci sakatlıkları nedeni ile az buçuk başağrısı yaşadık ancak inşallah bu haftayla bu arada şimdi da elleme beraberinde vaziyette olurlar” ifadelerini kullandı.

“Güven ortamına ihtiyacımız var”

Futbolda adaletli beraberinde iklimin yakalanması düşüncesince topu topu paydaşların idman mecburiyetinde bulunduğunu ve her insanın birbirine gönül rahatlığı hürmetkâr olması icap ettiğini korumak için çaba sarfeden Hamzaoğlu, “Her şeyin adaletli bulunduğu beraberinde ortamda rekabet etmek istiyoruz. Hak ettiğimiz puanları kabul eylemek istiyoruz. Hak etmediğimiz beraberinde biçimde nokta katiyen istemeyiz. Bize beraberinde butlan edilse nite ayaklanma edeceksek karşımızda da beraberinde rakip olacak. Onun da puanını almak, gasp eylemek kabil beraberinde niyetimiz katiyen olamaz. Maalesef şu an geldiğimiz ayak topu ikliminde hepsi beraberinde yandan edisyon yapıyor. Amaç çabucak özlük çıkarlarını korumak. Biz daim söylüyoruz ancak o ortamı beraberinde ayrışık yakalayamadık. Birbirine güvenen, birbirine hürmetkâr bulunan beraberinde bir hale başlamak zorundayız. Hakemlere tığ güveneceğiz, inanacağız, oyuncularımız da nahak beraberinde menfaat ardında koşmayacak. Yani ukubet atışı kabul eylemek düşüncesince uğraşmayacaktır, ukubet atışı olacaksa olacaktır. Güven ortamına ihtiyacımız var” dedi.

“Yorum, bu işin içinde var”

Süper Lig'in 25. haftasında oynadıkları Altay maçında Gedson Fernandes'e ukubet dalında meydana getirilen dahil de VAR'ın uyarısına karşın konumu izleyen Hakem Fırat Aydınus'un ukubet atışı sonucu vermemesine de yer veren Hamzaoğlu, “Gedson dayanak ayağını yere koydu. Rakibin önüne koyabilir, ondan geçmiş etap yaptı. Sonuçta topa ondan geçmiş dokunup arkadan rakip vurduğunda da ukubet atışı veriyorsanız, ondan geçmiş dayanak ayağını yere koymuş oyuncuya vurduğunda da vermeniz gerekir. Ama yorum, bu işin içinde var. Art kuvve bulunduğunu katiyen eyitmek istemiyorum, bulunduğunu da sanmıyorum. Hatalar gelişigüzel Zaman kabil ve hataları da gelişigüzel devir tolere edebiliriz. Art kuvve bulunduğunu sanıyorum var ise da bu aşırı acı beraberinde şey. Bunu içinde arka kuvve bulunan kişilerin düşünmesi icap eder zira dönerek dolaşıp ferda öteki çağ onu bulur” halinde konuştu.

“Yapay zeka mı ayarlıyor, ayrıksı zekalar mı ayarlıyor bilmiyorum”

86. dakikada Pohjanpalo'nun ofsayt sebebi öne sürülerek bozma bulunan golünün menfaatlerini üzdüğünün altını çizen Hamzaoğlu, “Pohjanpalo'nun golüne de ofsayt dedi. Onu ego tam anlayamıyorum. Üst fazladan biniyor çizgiler, o tarafa bu tarafa onu nite ayarlıyorlar, bileşimli zeka mı ayarlıyor, ayrıksı zekalar mı ayarlıyor bilmem ancak üzüldük. Gol olabilecek beraberinde pozisyondu, elleme de gol olmuştu” dedi.

Hasan Fehmi Demir – Osman Kubilay Küçükmustafa
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ