USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal: 'Galibiyet ve oynanan futbol özgüveni arttırdı'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, aldıkları galibiyetlerle ve oynanan futbolla futbolcularının özgüveninin arttığını ve mental namına toparlandıklarını tabir etti.

İsmail Kartal: 'Galibiyet ve oynanan futbol özgüveni arttırdı'
21-03-2022 02:54

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe evinde Konyaspor'u 2-1 yenmiş etti. Müsabakanın arkası sıra matbuat toplantısında mütekellim Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, herhangi müşterek hafta bulunduğu kabil bu pik da elleme hazırlandıklarını tabir ederek, "Geçen yıl çalıştığım müşterek takımdı Konyaspor. Bununla bu arada pik elleme başladık, aşkın müşterek tomar pozisyonlar ürettik ancak elleme rollendirirken de beklemediğimiz biçimde müşterek gol yedik. İkinci yarıda soyunma odasında müşterek musahabe yaptım. İyi oynayan yan biziz, tempomuzu arttırmamız icap ettiğini ve önde edisyon yapmamız icap ettiğini söyledim. Oyuncularım da daima beraberce bana müşterek arka dönüşü oldu. Biz karakterli müşterek takımız. Bizi buraya desteklemeye mevrut etraflı Fenerbahçe taraftarlarını bahtiyar edebildiysek ve bahtiyar olmaları bizi elan aşkın bahtiyar ediyor. Bunları unutmamaları icap ettiğini anlattım, birlik arka devir oldu. Oyuncularımın ortaya koydukları bu karakterli mücadeleden ve elleme oyundan ötürü kutlama ediyorum. Bugünkü galibiyeti bizi bekâr bırakmayan, sonuna denli destekleyen şişman Fenerbahçe taraftarına bağış ediyorum. Onlar var ise tığ varız. Onlara aşkın teşekkürname ediyorum. Oyuncularımla beraberce parlak müşterek beraberlik oldu, enerjimizi rakibe hissettirdik. Szalai'nin sakatlığından ötürü esbak olsun temenni ediyorum ve maçtan ilkin Konyaspor'da sakatlanan Abdülkerim'e de esbak olsun diliyorum" biçiminde konuştu.

"Düzeltmemiz müstelzim mevzular var"

Hayatının Fenerbahçe'de geçtiğini tamlayan Kartal, “Taraftarların ne beklentisi bulunduğunu biliyorum. Biz ekibimizle beraber, biz oyuncularımızla daima beraberce elleme alıştırma yaptık ve elleme çalıştık. Her grup çalışıyor kendine göre. Elimizden geldiği denli aktörleri motive etmeye çalışıyoruz. Hayatımın şişman müşterek bölümünü biz Samandıra'da geçiriyoruz. Sonuçta ortaya konulmuş olan futbol uğraş şu an elleme ancak elan ehliyetli istediğim kabil değil. Daha az buçuk olması müstelzim düzeltmemiz müstelzim mevzular var. Zamanla yarışıyoruz. Geldiğimiz kötü gözcü değil, elleme müşterek nokta. Çok aşkın büyütmeye gere yok. Fenerbahçe'nin hakeza olması gerekiyor. Biz de ekibimizle bu arada bu iyilikle elimizden geleni hazırlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Galibiyet ve oynanan futbol özgüveni arttırdı"

Fenerbahçe'nin akıbet zamanlardaki niteliğine yer veren İsmail Kartal, "Benim müşterek Fenerbahçeli namına kafamdaki projeler bunlardı. Taraftarlar var ise biz varız. Taraftarlar bu stadı doldurmuş bulunduğu devir Fenerbahçe'nin elleme uğraş edebileceğini, ellerinden geleni yapacağını planlıyordum. Yönetim, lehtar ve futbolcular müşterek etraflı olursak muvaffakiyet yakalarız. Şuan bunu yakaladık gibi. Taraftarımız inanmaya başladı ve o negatiflik gitti. Güzel enerjiyle maçlara çıkıyoruz. Aldığımız bu galibiyetle ve oynanan futbol özgüveni arttırdı. Antrenmanlardaki drillerimiz daima oyunu geliştirmeye müteveccih bulunduğu düşüncesince oyuncularda esenlik alıyor. 8 kıta karşılaşma var, elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Arada ilenme olabilir, kaybedebilir, berabere kalabiliriz ancak bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz“ diyerek konuştu.

“Benim müşterek kırgınlığım yok"

Takımdaki sarıklı arayışı ile ait soruya karşılık sağlayan Kartal, “Hoca arayışı olabilir, bura Fenerbahçe ve benim kırgınlığım yok. Bu yönetimin takdiridir. Artık ego o işleri düşünmüyorum. Önümüzdeki maçları nite en elleme biçimde geçiririm ona bakıyorum. Min-jae mevzusuna erişince kendisi karakterli müşterek oyuncu. Öne gelmişti ve topla elan aceleci çıkabilsin diyerek kenardan enerjimi eklemek istedim hakeza müşterek bilinçlilik oldu“ açıklamasını yaptı.

“Maç karşılaşma odaklanıyoruz“

Milli karşılaşma arasıyla takıma 3 gündüz müsaade verdiğini tamlayan görmüş geçirmiş uygulayım adam, “Öncelikle ulusal takıma revan 13 oyuncumuz var, onlara başarılar diliyorum. Kalan oyuncularla Kayserispor maçına hazırlanacağız, Galatasaray derbisini düşünmeyeceğiz. Odak noktamız ağız ağıza Kayserispor olacak. O karşılaşma bittikten sonradan Galatasaray müsabakasını düşüneceğiz“ dedi.

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort

İLGİLİ HABER
Fenerbahçe akıbet dakikalarda 3 puana uzandı Fenerbahçe akıbet dakikalarda 3 puana uzandı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ