USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kuraklığın rekolteye tesirinin sınırlanmış olması bekleniyor

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Taycı, "Tahıl, bakla, tahıl tarafında artı, nakıs yüzdelik 10 payı ikrar edilmektedir müşterek değerdir fakat bu yüzdelik 20-30'larda olmayacak." dedi.

Kuraklığın rekolteye tesirinin sınırlanmış olması bekleniyor
05-03-2023 12:06
İstanbul

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Başkanı Kazım Taycı, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, yağışların az olmasının müşterek dava bulunduğunu fakat mezru sahaların evvela rahmet ve bölümsel kar ihtiyaçlarının sağlandığını söyledi.

Taycı, "Nihai çıkma miktarlara müşterek tomar şişman yüzdelerle müşterek tesiri olabileceği kanaatinde değiliz. Tahıl, bakla, hububat tarafında artı, nakıs yüzdelik 10 payı bildirme edilebilmektedir müşterek değerdir gücün bu yüzdelik 20-30'larda olmayacak. Öyle müşterek kuraklıkla erinç karşıya değiliz gücün sonuçta kuraklık dediğimiz yağışların az olması ehemmiyetli müşterek problem. Bu nedenden dolayı çevre tarımda, başta sulamada akıllıca alanda akıllıca ürün, akıllıca planlama, sulama faaliyetlerine henüz müşterek tomar ehemmiyet vermeli ve ilgi çekmeliyiz." biçiminde konuştu.

Mevcut suyun kullanımına dair rezervlerin henüz şuurlu kullanılması gerektiğine ayraç fail Taycı, "Sanayi tesislerimizden belkili iyice akıllıca likidasyon faaliyetleriyle arka dönüşümlü suyun kullanılabilmesi noktasında henüz müşterek tomar yatırımlara ihtiyacımız mevcut ki ayrımsız suyu, başta süreçleri teshin ve soğutma gayeli tercih ettiğimiz bu suları yeniden gene kullanabilelim." dedi.

"Doğru verim ekimine ilgi etmemiz lazım"

Kazım Taycı, uran tesislerinin su arıtmasının müşterek tomar ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Onun dışında tarımda akıllıca sulamaya ve lehçe şekilde akıllıca verim ekimine de ilgi etmemiz lazım. Bazı ürünlerimiz mevcut ki hakkıyla müşterek tomar müşterek tomar su isteyen, aykırı sularından müşterek tomar müşterek tomar kullanan, bunların henüz sulak bölgelerde, henüz az su gereksinim duyan yerlere az gerekseme duyan mamüllerin ekimi gibi, doğrusu tarımda suya ve iklime mucibince akıllıca planlamaya gidilmesi lazım. Bununla baş başa maşer şekilde umumi su kullanımına henüz şuurlu ve henüz tetik yaklaşmamız lazım. Bununla ilgilendiren hayattaki değişik nice örgütün, söz gelişi AB'nin su kullanımıyla ilgilendiren almış bulunduğu olduğu önlemler var. Bu önlemlere bizlerin de müşterek tomar henüz müşterek tomar ehemmiyet vermesi ve bunları müşterek an evvela faaliyete geçirmemizin mukteza bulunduğunu düşünüyorum."

Ramazan ayında umumi hububat, bakliyat, besili tohumlar ve mamulleri tarafında tedarikte müşterek başağrısı yaşanmayacağını anlatım fail Taycı, fiyatlamada da rastgele müşterek paha artışı olmayacağını, ayrıca müşterek iki tür üründe geriye gelmeyi beklediklerini, verim tedariki dair da rastgele müşterek dava yaşanmayacağını söyledi.

"Yapmamız gereken; alanda doğurgan topraklarımızdaki üretimin, meydana getirilen hayvancılığın okunabilen biçimde devamlılığını sağlamak"

İHBİR Başkanı Taycı, depremin yaşandığı coğrafyada Türkiye'nin en doğurgan ovalarının bulunduğunu belirterek, "Bölge, Çukurova'nın, Harran, Amik Ovası'nın bulunduğu yer... Orada ekincilik ve hayvancılığa dair rustik nüfusta canlı 2,6 milyon insanımız var. O alanda 270 bin mukayyet çiftçimiz var. Bu şahısların bu yerleri bırakma etmemeleri adına, orada kalmaları namına müşterek tomar acil korunma ihtiyaçlarının çözülebilmesi, amma velakin ekincilik ve hayvancılığın sürdürebilmeleri düşüncesince en esas ihtiyaçlarının müşterek an evvela karşılanması noktasında raporlarımızı veriyoruz. Sözlü ve nominal şekilde otoriteye erinç dile getiriyoruz." sanarak konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığının yer sarsıntısı alanına dair çabuk eylem aldığını aktaran Taycı, şunları kayddetti:

"Toprak Mahsulleri Ofisi, 8 Mayıs'a denli tür ve kota gözetmeksizin bölgedeki hububat, bakliyat ve hububat ürünlerinin satın alımını gerçekleştireceğini üstenme etti. Yine bu 11 ilimizde süt ve basma yardımının kapsamı az buçuk henüz genişletildi. Ayrıca, nakdi iane türüne çevrildi. Hayvancılıkla ilgili; hayvanlarını kaybeden hayvancılıkla uğraşan bireylere kaybetmiş bulunduğu efsanevi karşılığında küçükbaş yahut kocabaş efsanevi temini aşamalı şekilde başladı. Şu anda bu aşamada tevzi da yapılıyor. Dolayısıyla yapmamız gereken; o bölgedeki doğurgan topraklarımızda üretimin, o alanda yapılmakta bulunan hayvancılığın okunabilen müşterek biçimde devamlılığını sağlamaktır. Eğer bunu sağlayamazsak müşterek ahir döneme, rekoltenin düşüklüğü, hayvanca mamüllerin azlığı paha artışı şekilde karşımıza çıkar. İhracatta geriye vürut yaşanabilir. Bununla ilgilendiren önlemleri almamız geçişsiz gücün müşterek yandan da STK'ler ve velayet gördüğüm kadarıyla baş döndürücü müşterek hassasiyetle bu mevzunun üstünde akıntılı durumda. Küçük müşterek fasıla saf şekilde olsa fark akabinde baştan sona baş başa bu eksiklikleri tamamlayacağımız, bu rekolte farklarını yeniden namına koyacağımıza bulunan inancımız tam.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ