USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Mavi Vatan'ın "insansız muhafızı" MARLIN SİDA, NATO tatbikatında kabiliyetlerini sergil

Türkiye'nin önce kere birlikte insansız su üstü aracıyla katılmış olduğu NATO tatbikatında, MARLIN, ciddi derya şartlarında sunulan hususi görevleri başarıyla gerçekleştirdi.

Mavi Vatan'ın
27-09-2022 13:02
Troia

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda ASELSAN ve Sefine Tersanesi iş donanmasında yerel ve ulusal alegori geliştirilen MARLIN silahlı insansız derya ara bulucu (SİDA), NATO koordinesinde Portekiz'de meydana gelen tatbikatta kabiliyetlerini sergiledi.

İnsansız derya sistemlerinin epope gösterdiği, Portekiz'deki Troia Yarımadası’nda meydana gelen REPMUS 2022 Tatbikatı'nın eskiden bölümünde 100'e DOĞRU insansız uçan, yüzen ve lobi anahtar fariza aldı. 16 NATO ülkesinden, 18'den müşterek tomar sefine ve 48 insansız unsurun katıldığı, 25-30 Eylül tarihleri arasındaki Dynamic Messenger 2022 isminde tatbikatın ikinci bölümünde ise insanlı ve insansız unsurlar denizde savaş türlerini deniyor.

Tatbikata Türkiye'den katılma sağlayıcı MARLIN SİDA, ülkemizi NATO'da asimilasyon fail eskiden insansız su üstü ara bulucu oldu. İsmini açıkça denizlerde aşırı tez ilerleyebilen müşterek balık tarafından düzlük MARLIN, yüksek teknolojisi ve taşıyabildiği yarayışlı yüklerle benzerlerinden ayrışıyor. MARLIN ayrıca, dünyada elektronik savaş yeteneğine erbap eskiden insansız su üstü ara bulucu alegori da öne çıkıyor.

"Özel görevleri başarıyla gerçekleştirdi, değişik devletlerin gözlemcilerinin dikkatini çekti"

Sefine Tersanesi Stratejik ve İnsansız Sistemler Yöneticisi Mustafa Lutfi Civelek, NATO tatbikatında AA muhabirine mevzuya bağlı açıklamalarda bulundu.

Civelek, MARLIN'in Portekiz'de meydana gelen tatbikatla eskiden el okyanusta tempo etme tecrübesi edindiğini belirterek, "Yeni mensur edilmiş müşterek ortam olarak, ehemmiyetli testleri Türkiye'de tamamladıktan sonraları eskiden el okyanusta, ciddi derya şartlarında ve gine eskiden el müşterek NATO tatbikatının parçası alegori fariza yapıyoruz." niteleyerek konuştu.

MARLIN'in, su üstü-su altı harbe ve ilkin elektronik savaş görevlerinde çabucak aşırı fariza tipini adına getirebilen biricik ortam alegori dikkati çektiğini aktaran Civelek, şunları kaydetti:

"Bu görevleri yaparken ciddi derya şartlarında bulunmanın getirmiş bulunduğu zorlukları da deneme ediyor ve aşırı ehemmiyetli müşterek stabilite başarısıyla ilerliyoruz. Başkalarının insansız araçlarıyla denize çıkamadığı müşterek gün, denizde olup görevimizi yapmış olup arka gelmenin onurunu yaşıyoruz.

Diğer taraftan değişik devletlerin gözlemcilerinin, kabiliyet planlayıcılarının dikkatini çekmiş müşterek ortam olarak, MARLIN'e yukarı düzem gözlemcilerin bulunduğu törenlerde hususi görevler verildi ve MARLIN bunları başarıyla gerçekleştirdi. Bunun akabinde ehemmiyetli müşterek NATO ülkesinin yukarı düzem müşterek yetkilisi, platforma gelerek, MARLIN huzur umumi bilgiler aldıktan sonraları önümüzdeki devirde resmi ilişkilerde bulunmayı ve teşrikimesai gerçekleştirmek istediğini tabir etti."

"Standartların aşırı üzerine enformasyon kabiliyetlerine sahip"

Civelek, tatbikatta, yukarı karargahlarla, kumanda arama sistemleriyle, denizde, havada, su altında mevcut unsurlarla baş başa çalışabilirlik hikayelerinde kendilerine maruz görevleri adına getirirken öğrendikleriyle MARLIN'in gelişimine ehemmiyetli katkılar sağladıklarını belirterek, "Tatbikatta 3 abuhava bu özellikte görevler yapabiliyor, ABD, İngiltere ve Türkiye. Bunun dışında, uçan, yüzen, lobi unsurlarla baş başa çalışabilen, kumanda karargahlarıyla fariza birlikteliği kurabilen insansız vesait düzeninde apayrı müşterek ortam yok. Bu özelliğimiz de aşırı dikkati çekti." değerlendirmesinde bulundu.

MARLIN'in su üstü ve su altı harbe esas kabiliyet alanları bünyesinde keşif, gözetleme, bilim toplama, bunları yukarı karargahlara yayınlama kadar anne görevleri adına getirebildiğine yer veren Civelek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bunları yaparken üzerine mevcut esas ve özerk tempo gaye yeteneklerinin haricinde fariza otonomisine müteveccih de tedbir ve icraat yapıyor. MARLIN, su üstü harbine müteveccih alegori ölçülü menzilli Kuzgun isminde güdülebilen cephanesi önümüzdeki devirde kullanabilen müşterek ortam olacak. MARLIN'in elektronik savaş belirleme ve atak kabiliyetleri bulunuyor. Standartların aşırı üzerine enformasyon kabiliyetlerine de sahip. Su üzerine ve su altında enformasyon imkanlarını öz bünyesinde barındırıyor. Su altı harbine müteveccih de belirleme etmiş bulunduğu tahtelbahir hedeflerine huzur bol torpidolarla angaje olabilme kabiliyetleri var. Bu zenginlikte müşterek platformla, bu tatbikat boyunca ve şimdi eski tedbir dönemlerinde karşılaşmadığımızı gururla söyleyebilirim."

"Ülkemizin Mavi Vatan'daki savunmasında aşırı ehemmiyetli görevler alacak"

Mustafa Lutfi Civelek, MARLIN'in dü düzeyli müşterek kumanda arama sistemi bulunduğunu belirterek, "Sürekli müşterek çevirim bünyesinde enformasyon ağlarından istifadeyle, taktik kumanda arama sistemi ve operasyonel kumanda arama sistemi olacak halde müşterek zincir akışı boyunca fariza akışları ve bilim terazi faaliyetleri sürdürülüyor." dedi.

Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde ASELSAN ve Sefine Tersanesi iş donanmasında geliştirilen MARLIN'i ilk önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın kullanacağını vurgulayan Civelek, laflarını şöyleki tamamladı:

"Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'mızın kullanması esnasında onlardan edineceğimiz arka beslemelerle ve onlarla fariza yaparken ekleyeceğimiz kabiliyetlerle baş başa ortam olgunlaşacak. MARLIN, ülkemizin Mavi Vatan'daki savunmasında aşırı ehemmiyetli görevler borç özellikte müşterek ortam olacak. Geliştirdiğimiz yeteneklerin evren çapında özen göreceğini ve ilkin ihracata ehemmiyetli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.

Sürdürülebilir kabiliyetler geliştirilmesi düşüncesince kararlı müşterek halde türkiye düşüncesince yaptığımız çalışmaların makul tanıdık bölümlerinin gayrimenkul dışına ihraç edilmesiyle de ehemmiyetli menafi sağlayacağımızı, bu kabiliyetlerimizi SİHA'larda bulunduğu kadar insansız su üstü derya araçlarında da adına getireceğimizi, ayrıca müşterek ileriye taşıyarak havada İHA'lar, denizde insansız su üstü araçları baş başa fariza yaparak aşırı şimdi çalışan fariza ve neticeler alabileceğimize kalben inanıyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ