USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meteorolojiden kuvvetli kar ve rüzgar uyarısı

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, semt illeri düşüncesince kuvvetli kar ve rüzgar uyarısında bulundu.

Meteorolojiden kuvvetli kar ve rüzgar uyarısı
01-02-2023 09:09

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamada, semt genelinde havanın baş döndürücü bulutlu, espaslı kar yağışlı olması beklendiği bildirilerek, “Yağışların bu şeb (Çarşamba) Hakkari çevreleri ile Muş'un, Bitlis'in ve Van'ın güneyinde kuvvetli, bölgenin faziletli kesimlerinde ise koyu kar yağışı biçiminde olabileceği beklenmektedir. Sabah ve şeb saatlerinde buzlanma ve tuman vakası ile baş başa arazi arsa sis ve parmak hadisesinin görülmesi kestirim edilmektedir.

Hava sıcaklıklarının sezon normalleri yöresinde olabileceği kestirim ediliyor. Rüzgarın cenuplu ve şarklı yönlerden orta, devir zamane kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa) biçiminde esmesi bekleniyor. İl merkezleri düşüncesince günün muhtemel en faziletli sıcaklıkları Van 3, Hakkari 1, Bitlis ve Muş ise eksiklik 2 etap olması kestirim edilmektedir. Yağışların bu şeb (Çarşamba) saatlerinde Hakkari çevreleri ile Muş'un, Bitlis'in ve Van'ın güneyinde kuvvetli, bölgenin faziletli kesimlerinin ise koyu kar yağışlı (20cm) olabileceği kestirim ediliyor.

Yüksek kesimlerde tipi, düşünce mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve tuman vakası kabil olumsuzluklara huzur tetik ve müdebbir olunmalıdır. Bölgemizin faziletli kesimlerinde çarpıcı olması muhtemel kuvvetli rüzgarın (30-50 km/sa) kar savrulmasına ve yağmur sırasında tipiye faktör olabileceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara huzur (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar) tetik ve müdebbir olunması gerekmektedir” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ