USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Okan Buruk: 'Bu kadar farklı bir galibiyet bizim düşüncesince çok etkileyici oldu'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, farklı kazanılan Başakşehir maçının arkası sıra meydana getirdiği açıklamada, "Bu kadar farklı bir galibiyet bizim düşüncesince çok etkileyici oldu. Ligin en güzel takımlarından birine gönül rahatlığı hakeza bir son kabul etmek biz

Okan Buruk: 'Bu kadar farklı bir galibiyet bizim düşüncesince çok etkileyici oldu'
13-11-2022 05:08

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaşmış olduğu Başakşehir'i 7-0 yendi. Mücadelenin arkası sıra planlı matbuat toplantında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Maç öncesinde edinim hedefimizi söylemiştim. Bu kadar farklı bir galibiyet bizim düşüncesince çok etkileyici oldu. Ligde 8 gol incir bir takıma karşı, dubara namına çelimli takımlardan biri, Emre sarıklı ile baş başa Avrupa'da da çok ehemmiyetli işler işleyen bir takım. Ligin en dobra takımlarından birine huzur hakeza bir akıbet kabul eylemek bizi bahtiyar etti. Maça er golle başlamamız, geçmiş yarının böylecene attığımız dü gol, ikinci nısıf şimdi şen oynamamızı sağladı. Maçın aslında sonuna kadar öndeki baskımızı bitmeme ettirdik. İstediğimiz oyunu adet namına sahaya yansıttık. Çok sevinçliyim. Taraftarımız bizlere daima dayanak veriyor. Dünya Kupası'ndan sonraları bire bir güç, bire bir istek, bire bir oyuncuların başarım olarak, bire bir şeyi yakaladığımız bir ortamla arka döneriz. Oyuncularımızı kutlama kartı eylemek istiyorum. Başakşehir benim düşüncesince hususi bir camia. Burada hususi hatırat yaşadım. Bu odada bökelik kutlamıştım. Maç evveliyat çiçekle istikbal yapıldı. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Başakşehir ailesine teşekkürname ederim” diyerek konuştu.

Hep etraflıca vadeli baktıklarını kail Buruk, "Puan farkı açılsa da bir şeyin bitmeyeceğini söylüyorduk. Bugün karşılaşma evveliyat Fenerbahçe'nin 3 benek kaybetmesi bizim düşüncesince ayrı bir güdeleme oldu. Ligde ikinci tam dönmek bu periyodu benek farkı namına tespit eylemek hedefti. Bugün bunu yakaladık. Lig çok etraflıca bir maraton. Zorlu bir fikstürü geçtik. Zorlu maçlar bitmeme edecek. Her karşılaşma zor" halinde konuştu.

"Yunus ile ilgilendiren farklı bir düşüncemi yok"

Yunus Akgün'ün kadroda toprak almamasının sorulması dair Okan Buruk, "Benim düşüncesince en ehemmiyetli bilinçlilik içeride yarışma olması, ki adalet ediyorsa onun oynaması. Bazen tercihleriniz oluyor. Hak edene formayı vermeyi istiyorum. Emre bunun düşüncesince mefkûre örnek. Emre takımla çok az toprak aldı. Bir anda biçim ona geldi, o bitmeme etti. Herkes düşüncesince bu geçerli. Her aktör performansını yükseltmek zorunda. Yunus da bizim güvendiğimiz, beğendiğimiz, ileriye dönük, çok dobra işler yapacağı düşündüğümüz oyunculardan biri. Yunus'a ulusal grup arasının da dobra geleceğini, ehemmiyetli bir tanesi bulunduğunu ortaya çıkarmamız gerekiyor. Yunus Galatasaray altyapısından yetişkin bir oyuncu. Yunus'a bulunan inancım tam. Yunus ile ilgilendiren farklı bir düşüncemiz yok" diyerek karşılık verdi.

"Türkiye'den Dünya Kupası'na maksimum topçu verici takımız"

Dünya Kupası arasının geçmiş el bu zamanda olacağını hatırlatan Buruk, "Bu arayı istemezdim. Farklı bir bilinçlilik yaşayacağız. Türkiye'den Dünya Kupası'na maksimum topçu verici takımız. 5 oyuncumuz Dünya Kupası'na gidecek. A Milli ve umut Milli Takım'a gidecek oyuncularımız olacak. Biraz ayrı ayrı olacak. Dünya Kupası'ndaki oyuncuların ne devir döneceğini bilmiyoruz, dinlenmeden sezona bitmeme edecekler. Dünya Kupası'na revan oyuncularla akilane izlence yapmamız gerekecek. Bu 5 oyuncumuzu geldikten sonraları takıma uyarlanmış etmemiz gerekecek. Belki de tedbir devri bazısı oyuncular düşüncesince punt olacak. mühim maçlar yapacağız. Yükselen bir grafiğimiz vardı. Burada bir açıklık verdik. Aynısını yakalayacağız gene inşallah" açıklamasında bulundu.

Oğuzhan Ort
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ