USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Okan Buruk: 'Burada 3-0 ile kazanmak gerçekten çok değerli'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe maçının arkası sıra icra ettiği açıklamada, "Daha dobra oynayan taraftık. Daha derişik olan, hâlâ dobra hazırlanmakta olan ve maçı da kazanmayı adalet fail taraftık. Burada 3-0 ile kazanmak gerçekten çok değerli" dedi.

Okan Buruk: 'Burada 3-0 ile kazanmak gerçekten çok değerli'
09-01-2023 05:09

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaşmış olduğu Fenerbahçe'yi 3-0 yenik etti. Maçın arkası sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Hem derbi bununla beraber ligin devamı açısından çok ehemmiyetli müşterek maçtı. Maça başlamamız, planlarımız iri kısımda akla yatkın işledi. Maçın geneline baktığımızda rakibimizden şimdi üstündük. Daha dobra oynayan taraftık. Daha derişik olan, şimdi dobra hazırlanmakta olan ve maçı da kazanmayı adalet fail taraftık. O nedenden oyuncularıma teşekkürname kılmak istiyorum. Bizim düşüncesince çok değerli 3 puana imza attılar. Burada 3-0 ile kazanmak gerçekten çok değerli. Bizi herhangi müşterek devir destekleyen taraftarlarımıza da teşekkürname ediyorum. Onlara bu galibiyeti hediye ediyoruz. Bizim düşüncesince güzel, önemli, ayak tamamı açısından değerli müşterek geceydi" halinde konuştu.

"Barış'ı artık hem kenarda bununla beraber ikinci ileri uç oyuncusu yerine kullanmayı düşünüyorum"

Buruk, forvette Barış Alper Yılmaz'ı görevlendirmesiyle ilgilendiren sorulan soruya, "Biz uran yönetmen yerine maçtan evvel müşterek karşılaşma yaşıyoruz. Orada Barış'ı bu halde fon etmiştik. Hem tamamı markajcı bununla beraber defansın arkasına koşular yapan, rakibi yıpratıcı müşterek Barış fon etmiştik. O da bunu uygun uyguladı. Bazen bu kararlar tutmuyor olabiliyor. Bugün umumi yerine bakmış olduğunuzda halis muhlis aldatmaca planı tuttu. Yaptığınız değişikliklerin bütünü bugün bizim düşüncesince olumluydu. O anlamda mutluyum. Olumsuz da olabilirdi. Barış'ı artık hem kenarda bununla beraber ikinci ileri uç oyuncusu yerine kullanmayı düşünüyorum” niteleyerek yanıt verdi.
Derbide Fransız topçu Leo Dubois'ya sol bekte fariza vermesi erinç ise sarı-kırmızılıların uran direktörü, "Leo şimdi evvel o alanda oynamış ve bizlere müspet izlenimi vermişti. Özellikle dobra defans karşıcı müşterek oyuncu. O kısmını burada gitmek istedik. Hücuma da desteği oldu. Kendini daim apiko tutuyor. İyi müşterek tecrübeye sahip. Görevini dobra müşterek halde yaptı" dedi.

"Şikayet yönünde söylememiştim"

Fenerbahçe derbisi düşüncesince şimdi az dinlendiklerine müteveccih açıklamasının hatırlatılması ilişkin Okan Buruk, "Bir kadro 5 çağ evvel oynadı. Bir çağ şimdi extra taktik emek vermek şansı var. Bunu yakınma yönünde söylememiştim. İki çağ yenilenme yaptık ve hemen dünü takımımızla çok endamsız müşterek taktik emek vermek yönünde kullandık. Ben yakınma etmemiştim, rakibin müşterek çağ şimdi taktik emek vermek imkanının bulunduğunun altını çizmiştim" açıklamasında bulundu.

"Şampiyonluk yarışında 3 benek bizim düşüncesince çok önemli"

Deplasmanda tahsil edilen Fenerbahçe galibiyetinin kendileri düşüncesince çok değerli bulunduğunu kail Buruk, "Aynı halde Fenerbahçe de Galatasaray'ı yense bu çok değerli olacak. Bizim hevesli yerine beklentilerimiz var. Şampiyonluk yarışında 3 benek bizim düşüncesince çok önemli. Bunun yanında, bizlerden galibiyeti muntazır çok iri müşterek yığın var. Burada iri Galatasaray taraftarının beklentisi vardı. Bugün bunu karşıladık, onları bahtiyar ettik. Bizi maksimum sevindiren onların yüzünü güldürmemiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Değişik müşterek hava yuvarı yaşamadık"

Fenerbahçe derbisine alışılagelen müşterek halde hazırlandıklarını tamlayan sarı-kırmızılıların uran direktörü, "Değişik müşterek hava yuvarı yaşamadık. Futbolcular filhakika kendi kendine yerine çıkarlarını bu maçlara hazırlıyor. 1-2 hafta başlangıçta oyuncular solgun kartpostal görmeye başladı. Ceza sınırındaki oyuncular kartpostal görmeye başladı. Üstlerine extra müşterek yük, şarj etmek istemedim. Çok değişik müşterek bilinçlilik yapmadık. Bütün herhangi müşterek şeyi alışılagelen yaptık. Konuşmalarımız, sahaya gelişimiz, otobüsteki çaldıkları müzikler, marşlar... Stada girerken camlara vura vura girdiler. Burada oyuncularımızın ne derece dobra hazırlandığını görebiliyoruz. Bunun olumsuzu da olabiliyor. Fenerbahçe de inanıyorum ki çok dobra hazırlandı. Farklı müşterek senaryo da çıkabiliyor. Bugün dobra oynayan, adalet fail yan bizdik. Bunun mutluluğunu yaşayacağız" halinde konuştu.
Derbide fariza verdiği Berkan Kutlu'nun da dobra müşterek başarım sergilediğini anlatım fail Okan Buruk, "Berkan herhangi müşterek devir çalışan, kendini apiko markajcı oyunculardan biri. Kime ne devir formanın geleceği anlaşılan olmuyor. Berkan da bugün ehemmiyetli müşterek oyuna imza attı. Sahada en iyilerden biriydi" dedi.

"Oyuncularımız da umumi yerine dobra oynadı ve hakeza kemiksiz müşterek son elde ettik"

Fenerbahçe'nin maçlarını strateji ettiğini kail Buruk, "Rakip olunca birbirinizi çok dobra tanıyorsunuz. Çünkü herhangi müşterek Fenerbahçe müsabakasını oturup heyecanla seyrediyoruz. Aynı halde Fenerbahçe de herhangi müşterek Galatasaray müsabakasını izliyor. Çünkü rakipsiniz, benek kaybetmesini istiyorsunuz. Her maçı çok derişik müşterek halde seyrediyorsunuz. Fenerbahçe bugüne derece halis muhlis dobra takımlara erinç müselles savunmayla çıktı. Biz de buna layıkıyla hazırlandık ve rakibi karşılamayı bunun üstünden yaptık. Berkan'ın ikinci topları alması önemliydi. Mertens'in devir hin ortaya gelip Berkan ve Oliveira'ya iane etmesi. Onun haricinde geçişler. İleride defans arkasına sarkacak dört çabuk oyuncumuz vardı. Savunmada da aldatmaca kurmada da iyiydik. Rakibimizin eksikliklerini, kapatamadığı bölgeleri şimdi dobra kullandık. Rakibimiz bugün düşündüğümüz, çözümleme ettiğimiz halde oynadı. Biz de buna akla yatkın yanıt verdi. Oyuncularımız da umumi yerine dobra oynadı ve hakeza kemiksiz müşterek son elde ettik" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Uygar Aydın
 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ