USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Okan Buruk: 'Hedefimiz galibiyet sayısını arttırmak'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Antalyaspor maçının arkası sıra icra ettiği açıklamada, hedeflerinin galibiyet serisinin sayısını arttırmak bulunduğunu söyledi.

Okan Buruk: 'Hedefimiz galibiyet sayısını arttırmak'
21-01-2023 23:09

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray evinde karşılaşmış olduğu Antalyaspor'u 2-1 yenmiş etti. Maçın arkası sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Rakibi eksikliklerinden ötürü değişik müşterek hile oynamaya itti. Defansif yönü ortaya çıkan, pastan aşırı mücadeleye mebni müşterek rakip karşımızda gördük. İlk nısıf hile aşırı yavaşladı. Maçta ferde 49 ahit oyunda kalmış. İlk yarının sonuna da 2 dakikalık gır gır müşterek biçimde munzam oldu. Bu VAR hakemleri çeşidinden meydana getirilen müşterek ekleme. Maçın sonuna da 9 ahit oldu. Bu ayrımlılık kâffesi ekipler düşüncesince anlayamadığımız süreler oluyor. Bunun standardı olursa eksiksiz ekipler düşüncesince havadan olacak. Maçın ikinci yarısında ayağa paslarla, kanatları kullanarak başladık ve golü bulduk. Rakibimizin duran global attığı gole tez karşılık verdi. Rakibimiz evvel ayrıda kemiksiz konumu vardı. Kazanmayı doğruluk fail yan olduğumuzu düşünüyorum. Antalyaspor'u da mücadelelerinden ötürü kutlama ediyorum. Hedefimiz bundan ahir maçlarda gine ayrımsız çizgimizi bitmeme ettirmek" niteleyerek konuştu.

"Maçlar arasındaki farkları mükemmel şekilde anlayamıyoruz"

Oyuna eklenmiş bulunan sürelerin sorulması üzerin Buruk, "Ben hoppadak bunu öz adımıza söylemedim. Diğer ekipler yerine da söyledim. Her karşılaşma değişik müşterek yürütüm var. Maçlar arasındaki farkları mükemmel şekilde anlayamıyoruz. Ya evvel yarıda süreye markajcı arkadaşlarımız düğmeye basmayı unuttu, durdurmadı yahut değişik müşterek bilinçlilik evet kafalarından, 2 ahit koydular. İkinci yarıda herhalde durdurarak gittiler. İlk yarıda 4-5 ahit arası verilmesi gerekiyor. Oradaki yanlışlardan ötürü sahadaki hakemler reaksiyon alıyor. Onlar da günahsız yere esasta itiraza sunulan kalıyorlar. İdeal müşterek bilinçlilik olursa hepsi şen edecek. Aslında üzüntümüz taraftarımıza maruz cezalar. Burada günahsız insanoğlu da pik gelemedi. Bunun adaletten bulunduğunu düşünmüyorum. Doğru biçimde maçı izleyenlerle, vebal yapanı açmak gerekiyor. Bugün Galatasaray taraftarına maruz ukubet da hepimizi düşüncesince üzücüydü. Kulüpler bu açıdan müşkülat yaşıyor. Kulüplerin kafasında istifham işaretleri oluşturacak şeylere az buçuk hâlâ titiz kararlar verilmesi gerekiyor. Galatasaray da adil, adaletten oyunun arkasından değerlendirmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Patrick van Aanholt ve Haris Seferovic'in durumuyla ilişik şekilde ise Okan Buruk, "Karakter, şahsiyet şekilde Patrick ve Seferovic'i aşırı seviyorum. Çok da çalışıyorlar. Oynadılar, oynamadılar ayrımsız performansı gösteriyorlar. Bazı mevkilerde kesafet oluyor. Santrfor dalında dü parça bu yılın değerli oyuncusu var. Bununla ilişik oyuncularımızla görüşmelerimiz oluyor. Sol berk mevkiinde müşterek hareketli var. Onunla ilişik düşüncemiz olacak. Forvette Icardi, Gomis ve Barış, Seferovic'in hâlâ önünde. Şu anda kemiksiz şekilde müşterek bilinçlilik yok. Oyuncuları bizim oyuncumuz. İlerleyen günlerde hâlâ kemiksiz müşterek biçimde görürüz" açıklamasında bulundu.

"Kaleye aşırı ırak bulunan konuma ofsayt verildi ve kaleye benzeyen pozisyonda ofsayt verilmedi"

Antalyaspor maçında yedikleri gol düşüncesince ise sarı-kırmızılıların beceri direktörü, "Pozisyonu izledim. Aslında arkadaki ayırt birisi kaleye aşırı yakın, bugünkü pozisyonda. Biri kaleye aşırı uzaktı. Kaleye aşırı ırak bulunan konuma ofsayt verildi ve kaleye benzeyen pozisyonda ofsayt verilmedi. Hakemlerin takdiri. VAR'daki hakemi uyardı mı bilmiyoruz. Belki VAR kayıtları açıklanır. Geçen maruz ofsaytta vurup, vuramayacağı bilmediğimiz pozisyonda ofsayt verildi. Ofsayt verilmesi gerekirdi kabil gözüküyor fakat verilmedi. Yapacak müşterek bilinçlilik yok. Hakem hocalarımız bunla ilişik hâlâ kemiksiz konuşacaktır" dedi.

"Hedefimiz bu galibiyet sayısını arttırmak"

Üst caba tahsil edilen galibiyetlerin sarı-kırmızılı topluluğun yakaladığı müşterek muvaffakiyet bulunduğunu vurgulayan Okan Buruk, "Camia şekilde bu yıl kenetlendik. Bu galibiyet serisi Galatasaray'a ait. Hep bu arada bunu yakaladık. İçerideki işlerimizi akilane müşterek biçimde hazırlamaya çalışıyoruz oyuncularımızla birlikte. Hedefimiz bu sayıyı arttırabilmek. Bu da müşterek güdeleme aslında. Oyuncularımıza karşılaşma öncesinde söylüyorum. Bu rekorların dibine imza atacak bulunan oyuncular. Takım içinde beraberlik de aşırı önemli. mühim oyuncular, nitelikli oyuncular var. Onlarla baş başa hâlâ iyisini hazırlamaya çalışacağız" açıklamasında bulundu.
Transfer acelelerinin olmadığını kail Buruk, "Değerlendiriyoruz, çalışıyoruz. Kazımcan da, Ross da antrenmanlara başladı. Yusuf'un ayağında yeniden ağrıları oldu. Tam ekip çalışmaya başladık. Acelemiz yok. Bize aracısız şekilde ulama sağlayacak oyuncular üzerine değerlendirmelerimiz olacak. Bununla ilişik de çalışmalarımız bitmeme ediyor" niteleyerek konuştu.

Oğuzhan Ort
 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ