USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Okan Buruk: 'Liderlik koltuğundayız, burada kalmak istiyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, İstanbulspor maçının peşi sıra icra ettiği açıklamada, "Liderlik koltuğundayız. Burada kalmak istiyoruz. Bunun düşüncesince de bugünden hâlâ güzel edinmek zorundayız. Bunu da açık müşterek biçimde biliyoruz" dedi.

Okan Buruk: 'Liderlik koltuğundayız, burada kalmak istiyoruz'
25-12-2022 23:09

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray evinde karşılaşmış bulunduğu İstanbulspor'u 2-1 yenmiş etti. Maçın peşi sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk,

"Bugün karşılaşma önceleri isteğimiz, hayalimiz, gündüz böylece şef yerine bu haftayı şef bitirmekti. Maçın böylece bunu yaşadık. Biraz sonuç 10 dakikadaki hem düzen yerine hem rakibe verdiğimiz vaziyet yerine bunu az buçuk biçimsiz nezdinde biçimde yaşadık. Yüzde beniz yengi luğu yaşayamadık. Böyle maçlar ve hakeza skorla olacak. İlk yarının 40 dakikalık bölümünde aşırı faik oyandık. Gol pozisyonları vardı, direkten dönen toplar vardı. İkinci nısıf şimdi stabil geçti. 3. golü bulmamız gerekirdi. 3. golü bulsaydık şimdi er maçı bitirebilirdik. Duran global gol yedik. 2-1 olunca hem rakibi düzen içinde müdahale ettik, kılıç de az buçuk bası dibine girdik. Son 10 ahit ve önceki yarının 5 dakikalık kısmı haricinde umumi yerine Galatasaray ekibi oyunu şimdi aşırı domine eden, şimdi aşırı konuma giren taraftı. Günün böylece 3 nokta ile bitirdik. Liderlik koltuğundayız. Burada kalmak istiyoruz. Bunun düşüncesince de bugünden şimdi dobra kazanmak zorundayız. Bunu da kemiksiz nezdinde biçimde biliyoruz" halinde konuştu.

"Sinirlenmemin nedeni, havadan nezdinde biçimde yaşlı gördü"

Uruguaylı topçu Lucas Torreira'nın soluk yaşlı görerek cezalı hale düşmesinin hatırlatılması ilişkin Buruk, "Sinirlenmemin nedeni, havadan nezdinde biçimde yaşlı gördü. Hakemin gayrı taraftan çıkartmak istedi, onun ortadan çıkacağım demesi, yaşlı görmüş oldu ve cezalı hale düştü. Buna sinirlendim. Bazen oyuncular yazı yapar. Onla ait şeyimiz de yok. Bu hafta cezalı eğlenme düştü. Cezalı bulunan tek oyuncuyu tek yere götürmüyoruz. Burada patron idman yapıyor. Burada patron gayrı arkadaşlarla baş başa idman yapacak" niteleyerek karşılık verdi.

"Taktiksel nezdinde yeğleme bulunduğu düşüncesince Sefervovic'i değerlendirmedik"

İsviçreli topçu Haris Seferovic düşüncesince ise Okan Buruk, "3 gündüz evvela yürek maçımız vardı. Orada onu denedik. Bütün oyuncularımıza müddet vermeye çalışıyoruz. Bugün ona müddet vermedim. Orada Mertens'i önde kıymetlendirmek istedim, hareketliliğinden çevre ve oyunu yönetmesinden dolayı. Taktiksel nezdinde yeğleme bulunduğu düşüncesince Sefervovic'i değerlendirmedik. talih ulaştığında kendini tanıt buyurmak zorunda. O da, kılıç de bunu istiyoruz. Bundan sonraları şimdi dobra olma şansı onun elinde. Daha aşırı çalışacağız. 3 parça santrforumuz var. Burada nezdinde konkur var. En dobra bulunan çıkıp oynayacak. Hala Seferovic'e güveniyoruz, nasip da vereceğiz" ifadelerini kullandı.
Sakat futbolcuların durumlarıyla ait de mütekellim Buruk, "Midtsjö'nün vaziyeti kusursuz mahsus değil. Oynayabilecek niteleyerek düşünüyoruz. Kazımcan'ın oynayamayacağını düşünüyorum. Icardi ile ait ortalık çalışmalarına başladı. Yakında adım adım dolgun çalışmalara da başlatmayı düşünüyorum. Onun düşüncesince gaye yerine seçtiğimiz karşılaşma Ankaragücü maçı yerine görüyoruz. Her oyuncuya ihtiyacımız var" dedi.

"Taraftarlarımızdan beklentimiz ne olursa olsun dayanak olmaları"

Kadrodaki eksiksiz oyunculara güvendiklerini kail Okan Buruk, "Süre alıyorlar en dobra biçimde savaş etmeye çalışıyorlar. Belli oyuncular üstünden bunu kumanda etmek bana kusur geliyor. Belki güzeşte seneden artan hasaralar var. Kadro aşırı değişti. Geçen yılın tesirleri Galatasaray takımının üstünde bitmiyor. Sezon başı bunu ortadan kapatmak düşüncesince geldik. Bir taraftan ruh bilimsel yerine bunu yenmeye çalışıyoruz nezdinde taraftan güzel olmaya çalışıyoruz. Taraftarlarımızdan beklentimiz ne olursa olsun dayanak olmaları. Bütün oyuncularımıza dayanak olmalarını isteyeceğim" dedi.

Belçikalı topçu Dries Mertens'in çarpıcı kullanmasının sorulması ilişkin Buruk, "Özellikle sonuç antrenmanda duran ferde çalışıyoruz. Dün de Mertnes ile çalıştık. Bu daima çalıştığımız nezdinde şey. Burada atışı özne aşırı ehemmiyetli oluyor. Bugün Mertnes aşırı ehemmiyetli kornerler kullandı. Bugün de bundan dü parça gol bulduk. Sezon başlangıcında köşe atışı gol bulamadık. Bu manada sevinçliyiz. Oyun içindeki golleri de atarsak şimdi aşırı sevineceğim" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Enes Gümüş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ