USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Özer Hurmacı: 'Önce teknik direktör sonra kulüp başkanı olmak istiyorum'

Süper Lig'de ortak aşırı takımda şekil giydikten sonra futbolu bırakan ve şu anda Plaj Futbolu Milli Takımı'nda şekil giyen Özer Hurmacı, teknik yönetmenlik kariyerine başladıktan sonra gittikçe kulüp başkanı olmak istediğini tabir ederken, öğretmen adına kip almış olduğ

Özer Hurmacı: 'Önce teknik direktör sonra kulüp başkanı olmak istiyorum'
02-05-2022 17:08
Süper Lig'de Fenerbahçe, Trabzonspor, Ankaraspor, Kasımpaşa, Sivasspor, Erzurumspor, Akhisarspor ve Bursaspor formalarını giydikten sonra futbolu bırakan ve şu an Plaj Futbolu Milli Takımı kadrosunda arazi düzlük Özer Hurmacı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'ne açıklamalarda bulundu. Futbolu minimum 40 yaşına denli oynama düşsel bulunduğunu kail Hurmacı, "Fiziğim de buna müsait. Sezon başlangıcında Süper Lig'den birlikte takımla anlaşabilseydim ve ya Bursaspor'da bitmeme edebilseydim futbolu bırakmayacaktım. Bursaspor'un dışında madun ligde başka birlikte takımda oynamayacağımı elan geçmiş söylemiştim.

6-7 ay boşluk vermişken ve teknik yönetmenlik hayalim de varken bırakmayı seçtim. Antrenör Eğitim Programı'nda Plaj Futbolu Millî Takım Teknik Direktörümüz Ozan Yılmaz Hocam bana, ‘Çok fitsin. Plaj futbolunda oynamayı düşünücü müsün?' söylediğinde ne köksüz söyleyeyim, yararlı diyemedim" biçiminde konuştu.

"Alex, Hagi ve Sergen gösteriş modelimizdi"

Futbola başladığındaki hayallerinden bahseden Özer Hurmacı, "Futbola başladığımda hayalim Real Madrid'de, Barcelona'da oynamaktı. Allah kader etti Fenerbahçe'de, Trabzonspor'da, Bursaspor'da oynadım. Çok çabuk ve adrenalin komple geçti zaman. Türkiye'nin en elleme futbolcularından biri olmak, gelişigüzel devir hafızalarda durmak istiyordum. Yeteneğimi bildiğim düşüncesince o ölçüde olmaya çalıştım ve olabildiğim denli oldum. 13 yıl gece gündüz Süper Lig'de oynadım. Bunun altı yılı iri takımlarda geçti. Alex gibi, Hagi gibi, Sergen derece adlar gelişigüzel devir gösteriş modelimizdi. Allah'a şükürler olsun ki, Türkiye'de kendimi onların yanına koymasam da onlardan sonra mevrut futbolcuların yanına ferah ferah koyabilirim. Daha iyisini yapabilir miydim? Olabilirdi. Çok sakatlıklar yaşadım. Ama gelişigüzel devir şükreden ve artı icra vekili birlikte yanım var. Buna da hakeza bakıyorum" sanarak konuştu.

"Önce teknik direktör sonra kulüp başkanı olmak istiyorum"

Futbol sonrası hayallerinden bahseden Hurmacı, "İlk ilkin birlikte teknik yönetmenlik hayalim var. Sonrasında da inşallah riyaset hayalim geliyor. Türk futboluna geçmiş teknik direktör namına birlikte şeyler katmak, sonra da birlikte kulüp başkanı ve ya birlikte yerde baş namına misyon hasretmek istiyorum. Beni kamçılayan şey, 7 yaşındaki birlikte evladı alıp 17 yaşına denli en yukarı ölçüde hazırlamak. Bayern Münih'in kişi oyuncularını hazırladığı derece alıştırmak İleride kişi kulübüm olursa, bu sistemi koymak istiyorum. Rahmetli İlhan Cavcav'ın Gençlerbirliği sistemini aşırı beğeniyorum. Ankaraspor'da rollendirirken kuzenim de Gençlerbirliği'nde oynuyordu. Gidip onların maçlarını izliyordum. 1990 tevellütlü Soner Aydoğdu grubu Gençlerbirliği sistemi aşırı dobra birlikte sistem. Ben de Almanya'da doğdum büyüdüm, oradaki sistemi de biliyorum.

Altınordu şu an dobra birlikte manzume ilerletiyor. Benim gayem da hem pedagoji bilimi seviyesi bununla beraber ayak topu zekâsı faziletkâr oyuncularla dobra birlikte takım oluşturmak. Bu dallar gitgide Benfica'ya, Bayern'e deplasmana çıktıkları devir tek eksi yaşamasınlar Bu amacımı yapmak düşüncesince vakte ihtiyacım var. Geceleri yatmadan bunun düşlerini kuruyorum. Allah kader ederse birlikte kulüp kabul etme hayalim var” açıklamasını yaptı.

"Ligin en elleme oyuncusu Nwakaeme"

Günümüz futbolunda beğenmiş olduğu futbolculardan bahseden Hurmacı, "Şanslı çocuk namına Ronaldinho'yu izledik. Şimdi Messi'yi, Neymar'ı, Cristiano Ronaldo'yu izliyoruz. Gerçekten bütünü de izlemesi ayrımlı dörtköşe oyuncular. Türkiye'den de dü yönlü, yaratıcı aktör namına Mert Hakan Yandaş'ı, Oğuzhan Özyakup'u söyleyebilirim. Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ü aşırı beğeniyorum. İki taraflı aktörleri beğeniyorum. Duran ferde özelliği, afra tafra atma özelliği, ayrımlı hal çoğaltma niteliği bulunan oyunculara hayranlık duyuyorsun. Dersen ki bana şu an ligin en elleme oyuncusu kim; Anthony Nwakaeme derim. Çünkü onda gelişigüzel bilinçlilik var" ifadelerini kullandı.

“Örnek aldığım öğretmen Aykut Kocaman”

Teknik adamlığa intikal zamanına yer veren Özer Hurmacı, “Örnek aldığım öğretmen figürü Aykut Kocaman. Kendisiyle 6 yıl çalıştım. Futbolcuyken de vebal alan, ekibi aşırı sahiplenen, aşırı düşünen, futbolu aşırı canlı birlikte aktör olduğum düşüncesince gerçekte futbolculuğumda az buçuk araştırma görevlisi öğretmen gibiydim. O nedenden dolayı benim düşüncesince bu intikal aşırı güç olmayacak. Ama göz açma gerçeklenmiş değişecek. Almanya'da doğup büyümenin verdiği eğitim, iri kulüplerde çalıştığım giranbaha hocalardan aldıklarım. Bunların hepsini birleştirip çağdaş futbolun dü yönlü, çabuk intikal oyununu kesinlikle en elleme biçimde başarabilirim; bunun hesaplarını yapıyorum. Futbolculuktan elden hocalığa devrolmak istemiyorum.

Eğitimime devir açmak amacındayım. Hem lisanslarımı kabul etmek bununla beraber deneyim düzeltmek niyetindeyim. Şu an futbolu bırakıp elden hocalığa sabık arkadaşlarımız var. Onlara da başarılar dilerim. Ama ego az buçuk elan öğrenime kazanılmak istiyorum. Bazı yorumları dinliyorum; ehliyeti olmaksızın antrenörlüğe başlamanın kusur bulunduğunu söylüyorlar. Bence haklılar da. Her şeyin birlikte süresi var. Bence o süreyi elleme kıymetlendirmek gerekiyor. Başladığın devir apiko olmalısın. Futbolculuğu birlikte kenara bırakıp, "Evet ego birlikte öğretmenim, teknik direktörüm" buyurmak gerekiyor. İnşallah tek hayalim ve hedefim futbolcuları geliştirerek onlara birlikte bilinçlilik katma” sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ