USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Recep Uçar: 'Hedefimiz Süper Lig'

Spor Toto 1. Lig'de önder vaziyette mevcut Ümraniyespor'da Teknik Direktör Recep Uçar, hedeflerinin Süper Lig bulunduğunu söyledi. Başarılı çalıştırıcı, Atakan, Atalay ve Hasic transferlerine nazarıitibar çekerek, “Kadromuza birinci sınıf oyuncular karışma ettik” dedi.

Recep Uçar: 'Hedefimiz Süper Lig'
31-01-2022 11:14

Spor Toto 1. Lig'de enine boyuna dobra birlikte mevsim nâkil ve reis vaziyette mevcut Ümraniyespor, ulusal arayı Antalya'da dinlenme kampı yaparak geçiriyor. Teknik Direktör Recep Uçar, Antalya kampında İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Kamp ortamını aktararak laflarına süregelen Uçar, “Takımın vaziyeti umumi açıdan iyi. Antrenmanlarımız derin biçimde bitmeme ediyor. İstanbul'daki ülke koşulları dolayısıyla buradaki hâlâ dobra ülke olanaklarını kullanarak hazırlıklarımıza sürdürmek istiyoruz. Şu anne kadarki bölümden memnunum” ifadelerini kullandı.

“İnişler ve çıkışlar behemehâl olacaktır”
Ligde yukarı üstüne üstlük tahsil edilen Keçiörengücü, Ankaragücü ve Boluspor mağlubiyetlerine rağmen takımın tez toparlandığına ilgi çekici Uçar, “Arka arkaya 3 bozgun aldık. Hepsinin ayrı birlikte hikayesi vardı. Keçiörengücü maçında dobra ayak topu ortaya koyamamıştık, Ankaragücü maçında er 10 ad kalmıştık. Boluspor maçında ise dobra birlikte ayak topu ortaya koyup akıbet dakika golüyle kaybetmiştik. Gerek oyuncuların birbirlerine ve benim de onlara bulunan inancımda rastgele birlikte azalma olmamıştı. Arkasından 5 karşılaşma yukarı üstüne üstlük kazandık. İstanbulspor mağlubiyeti yaşandı ancak güzeşte hafta Menemenspor'u yenik yazar gene yolumuza bitmeme ettik. Uzun birlikte lig, derinlemesine birlikte maraton var. Düz gidemezsiniz gerileyiş ve çıkışlar olacaktır. Biz bu çıkışlardan gene doğrulup yolumuza azimli biçimde bitmeme ettik. Başarının da ihtimal de yolu bu” niteleyerek konuştu.

“Tabii ki gaye Süper Lig”
Hedeflerinin Süper Lig bulunduğunu da vurgulayan Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, “Kalan karşılaşma sayısı 15. Ligin yüzdelik 60'ı bitti. Bu noktaya geldiğimizde belli birlikte benek farkıyla öndeyseniz, ‘Bizim amacımız yok' diyemezsiniz. Şu anda reis konumdayız ve belirgin ve belirgin amacımız önce 2 zarfında bitirip Süper Lig'e çıkmak. Eğer başaramıyorsak bunu play-off üstünden bitmeme ettirmek. Bunu başarabilmek düşüncesince de oyuncularımızla bugüne denli bulunduğu kabilinden sonuna denli ağır çaba gider eylemek istiyoruz” dedi.

Süper Lig'e çıkılması yerinde nite birlikte planlama olacağıyla ait suali da cevaplayan Uçar, “Her ne denli gaye Süper Lig olsa da şu anda Süper Lig düşüncesince bahsetmek namına hala erken. Yönetenler değişmeyen verir ancak benim kişisel görüşüm, alttan çıkan rastgele grup bence Süper Lig'de mihman olurken, kulübün yaşayacağı imkanları sunup iktisadi açıdan yaşamda kalmayı muvaffak olmak baş döndürücü önemli. Ümraniyespor düşüncesince de bunlar uygulanan olur” açıklamasını yaptı.

“Yeteneklerine inandığım oyuncuları aldık”
Atalay Babacan, Atakan Üner ve Ajdin Hasic transferlerini değerlendiren 46 yaşındaki uygulayım direktör, “4 oyuncumuzla yollarımız ayrıldı. Yiğithan, Adanaspor'a gitti. Yunus Emre Mertoğlu, Zonguldakspor'a para aktarımı oldu. Tahsin Hacımustafaoğlu, Batman Petrol'e gitti. Bunların haricinde Kehinde ile yöntemler ayrıldı. Bu adlardan boşalan noktalara da Atalay, Atakan ve Hasic'i karışma ettik. Hasic olsun, Atakan olsun eskiden çalıştığım oyuncular. Geçen mevsim Atakan bizim maçımızda sakatlandı. Hasic de Beşiktaş'ta bu arada çalıştığımız birlikte isimdi. Yeteneklerine inandığım oyuncular. Atalay da birlikte esbak yıl Adana'da dobra işler yapan, kaliteli, ulusal takımın gözyaşı gruplarında arazi almış ancak birlikte ayrışık sıçramayı yapamamış birlikte oyuncu. Ümraniyespor'un misyonlarından biri de hâlâ az talih bulan becerikli oyunculara talih vererek gelişimlerine katkıda bulunmak. Ben 3 oyuncunun da takımımıza ulama vereceğini düşünüyorum” niteleyerek bitmeme etti.

“Oyuncu gelişimi nazar boncuğu devir biricik yönlü değildir”
Futbolcuların sıçrama yapması mevzusuna da yer veren Recep Uçar, “Bu hoppadak benim yapabileceğim birlikte obje değil. Onların ortaya koyacağı performans, zat istekleri, takıma ne denli bedava uyarlanmış olacakları kabilinden nice değişken var. Eğer onlar o azmi gösterirse ve kılıç de birlikte şeyler katabilirsek hastalık olmasın. Bu işler nazar boncuğu devir biricik yönlü değildir. Futbolun anne oyuncuları oyunculardır. Bunu almak lazım. Bizler uygulayım adamlar şekilde rastgele pik hazırlanırız. Gerekli mental ve fiziki tedbir yapılıyor ancak bunu sahneye koyan oyunculardır. Burada hoppadak bizim eforumuz ehliyetli değil. Oyuncuların da çaba koyması lazım. Ekstra icraat yapmaları lazım. Her açıdan hazırlanmaları lazım. Taktiksel hazırlıktan mental hazırlığa değin sayabilirim bunları. Bu işin eş yönlü bulunduğunu düşünüyorum. Oyuncular takımlara katkıda bulunur, uygulayım adamlar oyunculara katkıda bulunur, oyuncular performansıyla hem uygulayım adamlara bununla birlikte takımlarına katkıda bulunur” halinde konuştu.

Bozhan Memiş - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ