USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rıza Çalımbay: 'Trabzon şampiyonluğu hak etti'

DG Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Trabzonspor'un bu yıl şampiyonluğu hak ettiğini söyleyerek, "Kocaman ortak lobisi bulunan ortak takım. Her ayrışık transferi yaptılar. Kimin dobra aktörleri var ise hepsini aldılar" dedi.

Rıza Çalımbay: 'Trabzon şampiyonluğu hak etti'
28-04-2022 17:28
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda matbuat toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya ajans ve ceride temsilcileri ile Sivasspor İdari Menajeri Kerem Atılmaz katıldı.

Çalımbay, sezonu en er açan ekipman olduklarını belirterek, "Takım namına sezonu en er açan takımız. Hazırlık zamanına herkesten evvela başladık. Hazırlık maçları namına resmi maçlarla lige başladık. İnşallah ligi en sonuç bütünler takımlardan da ortak tanesi olacağız. Sezon başlangıcında hakkıyla kavi maçlar oynadık. İki sene yukarı caba Avrupa'ya gittik. Ben Türkiye'de ortak Anadolu takımının yukarı caba dü kat Avrupa'ya gittiğini hatırlamıyorum. Buraya Trabzon'u katmıyorum. Başarılı ortak çizik çizdik, hedeflerimizi gerçekleştirdik. Lig'de en iri sıkıntılarımızdan biri sakatlıklar oldu. Buna karşın tek devir kopmadık” dedi.

"Sivas açısından aşırı önemli"

Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında Alanyaspor ile oynayacakları maçı değerlendiren Çalımbay, "Kupada Alanyaspor ile oynadığımız ortak karşılaşma var. Bu maçın önceki yarısını Alanya'da oynadık. Bu maçın ikinci ½ si da burada oynanacak. Bu karşılaşma Sivas'ın zamanı açısından da aşırı önemli. Final dingildemek inşallah finali de kazanıp Türkiye Kupasını kabul etmek bizim en iri hedeflerimizden birisi. Sivasspor toplumu süresince göz kamaştırıcı olur" ifadelerini kullandı.

"İnanılmaz sakatlıklar yaşadık"

Bu sayaç sakatlıklardan çevre aşırı başağrısı yaşadıklarını tamlayan Çalımbay, "Biz ikinci yarıda para aktarımı yapmadık. Bir pare aktör aldık. Aynı ekipman ile bitmeme ettik. Kulübümüzün bütçesi vaziyeti güzel olsaydı birkaç aktör katabilirdik. O devir henüz ayrımlı henüz güzel şeyler olabilirdi. Biz aşırı teessürat yaşadık, emniyetsiz sakatlıklar yaşadık. O nedenden yürek maçlarına aşırı sıkkın kadrolarla çıktık. Hemen elden tamamı oyuncularımıza talih verdik" dedi.

"Hiçbir takımla musahabe yapmadım"

Bir gazetecinin “Sezon sonu Sivasspor ile bulunan sözleşmeniz sona eriyor. Neler söylersiniz?” şeklindeki sorusuna Çalımbay, şu cevabı verdi;

"Antrenörlük hayatımda tek devir maçlar bitmeden konuşmadım. Hep soruldu gidecek misiniz duracak mısınız diye. Benim şu anda ortak karırım yok. Sadece sezonu bitirmeye çalışıyorum. mühim bulunan sezonu güzel ortak halde bitirmek. Kalan dört maçımızı bitireceğiz. Tek isteğimiz alabileceğimiz en erdemli puanları alıp ligi bitirmek. Onun haricinde şu anda ortak düşüncemiz yok. Hiçbir musahabe yapmadık. Yapmıyorum zaten. Maçlar bittikten sonraları ona mucibince akıntı ederim. Ben fariza yaptığım değme takımla ortak salname anlaşırım. Bir sene sonraları ego memnunsam kalırım, mutlu değilsem giderim. Karşı yan memnunsa bitmeme ediyoruz sıkıntıları var ise da ona mucibince akıntı ederiz. Şu anda ortak bilinçlilik yok, yalnızca ligi bitirmemiz gerekiyor."

"İyi oyuncuların hepsini Trabzon aldı"

Bu sayaç Trabzonspor'un şampiyonluğu ziyadesiyle hak ettiğinin altını çizen Rıza Çalımbay, "Trabzonspor şampiyonluğu hak etti. Şöyle hak etti; ortak kat çaker orada çalıştığım düşüncesince söylüyorum. Kocaman ortak lobisi bulunan ortak takım. Her muhtelif transferi yaptılar. Kimin güzel aktörleri var ise hepsini aldılar. İmkanları ve bütçesi de aşırı iyiydi. Manevi manada bakmış olduğunuzda göz kamaştırıcı ortak taraftarla oynadılar. Abdullah sarıklı ile görüştüğümde yönetimin istediği tamamı futbolcuları aldığını söyledi. Lige önceden Trabzon'la ilgilendiren hem güzel bununla birlikte biçimsiz ortak bilinçlilik oldu. Biz Kopenhag'a gidiyorduk onlarda Roma'ya gidiyorlardı. Trabzon Roma'ya elenince hepsi üzüldü ancak bana mucibince Trabzon bunu avantaja dönüştürdü. Çünkü öteki takılar Avrupa'da bitmeme edince içerde teessürat yaşadılar" diyerek konuştu.

Oğuzhan Sarzep - Mustafa Kurtulan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ