USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Türkiye'nin geçmiş müvellidülma vadisi projesini yaşama geçiriyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Türkiye'nin önce müvellidülma vadisi projesini yaşama geçiriyoruz. Bu projeyle yenilenebilir erke müesses gücünde önder bulunan Güney Marmara dalında müvellidülma ekonomisini ayrımlı ortak boyutta yeşertmiş olacağız." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Türkiye'nin geçmiş müvellidülma vadisi projesini yaşama geçiriyoruz
03-02-2023 20:09
Balıkesir

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin geçmiş müvellidülma vadisi projesini Balıkesir'de yaşama geçireceklerini belirterek, "Bu projeyle yenilenebilir erke müesses gücünde reis bulunan Güney Marmara dalında müvellidülma ekonomisini değişik birlikte boyutta yeşertmiş olacağız." dedi.

Varank, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Projeleri ile Havran Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin açılış töreninde, Milli Mücadele kahramanlarından Koca Seyit'in memleketi Balıkesir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin müvellidülma tesisinin yaşama geçirileceği müjdesini sağlayan Varank, Güney Marmara Kalkınma Ajansının koordinatörlüğünü yürüttüğü kısaca 37 milyon avroluk projenin Avrupa Birliği (AB) çeşidinden desteklenmeye doğruluk kazandığını söyledi.

Bakan Varank, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"16 üyelik konsorsiyumun hazırladığı Güney Marmara Hidrojen Vadisi Projesi'yle, Türkiye'nin geçmiş müvellidülma vadisi projesini yaşama geçireceğiz. Bu plan kapsamında AB'den alacağımız 7,5 milyon avroluk hibe, AB projelerinden yegâne seferde elde ettiğimiz en faziletkâr tutar. Bu projeyle yenilenebilir erke müesses gücünde reis bulunan Güney Marmara dalında müvellidülma ekonomisini değişik birlikte boyutta yeşertmiş olacağız. Balıkesir'de salname asgari 500 titrem müvellidülma ve Türkiye'nin emlak dışına tabi olduğu, metanol ve nişadır kabilinden müvellidülma türevleri imal edilmeye başlayacak. Yeşil kalkınmaya misyon edecek ve çabucak Türkiye'ye değil, Avrupa'ya sağlam olacak bu plan de Balıkesir'e ve ülkemize âlâ kademli olsun diyoruz."

"Türkiye dünyanın geçmiş 10 ekonomisinden bir tanesi olacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde iri ve çelimli Türkiye ideali düşüncesince çalışmaya bitmeme ettiklerini özetleyen Varank, Balıkesir'de ehemmiyetli fabrikalara ziyaretler gerçekleştirdiğini söyledi.

Varank, Same Deutz-Fahr Traktör Fabrikası'nı görüşme ettiğini aktararak, şu şekilde çare etti:

"Bir İtalyan markası ancak 10 senedir vatanımızda bulunuyor. Daha evvela motorlarını ithal ederek burada montajını gerçekleştiriyordu. Şu anda Türkiye'de 5'inci döl traktör motorlarını yüzdelik 95 yerlilikte bundan böyle Balıkesir'de üretecek. 'Hayırlı kademli olsun' diyoruz. Bunun yanında, Karesi Tekstil Türkiye'nin en ehemmiyetli dış alım kalemlerinden bir tanesi bulunan polimer cipsleri de inşallah Balıkesir'de Bandırma OSB'de üretmeye başlayacak. Milyarlarca teklik birlikte envestisman şu anda çabucak bitmeme ediyor. İnşallah onlar da geçmiş üretimlerine bu yıl başlamış olacaklar."

"Bu iklim hâlâ elleme olsun." niteleyerek faziletkâr hedefler koyup onların takiben daima koşturan birlikte Cumhurbaşkanı ile sefer yürüdüklerini vurgulayan Varank, şu şekilde konuştu:

"Türkiye yerine kendimize ehemmiyetli birlikte erek koyduk. Dedik ki 'Türkiye dünyanın geçmiş 10 ekonomisinden bir tanesi olacak.' İşte bunu muvaffak olmak düşüncesince elimizden geleni yapıyoruz, hazırlamaya bitmeme edeceğiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yerine vatanımızda teknolojik ilerlemelere, hijyen sürdürülebilir ve ek komünist kazançlı büyümeye olanak sağlayıcı birlikte ekosistem oluşturmaktadır kararlıyız. İşte dakika bu ekosisteme yardım sağlayıcı Havran Bilim ve Teknoloji Merkezi ile Güney Marmara Kalkınma Ajansının desteklediği 8 projenin resmi açılışını yapmak düşüncesince huzurlarınızdayız. Havran Bilim ve Teknoloji Merkezi, Balıkesir ve etrafına misyon ederek fen ve uygulayım bilimi alanındaki gelişmelere halihazırda mücahede kazandırmaya başladı zaten. Balıkesir'den üste bitişik vilayetler bulunan Çanakkale ve İzmir'in ciharıyek çeşidinden öğrenciler, öğretmenler bu merkezde birlikte araya geliyorlar. 1000 metrekarelik bağlı bölgeye ehil fen merkezimizde robotik kodlama, 3D yazar modelleme, fizik, kimya, biyoloji, istihsal becerileri, manken uçak, manken tayyare kabilinden bölgelerde 135 deneyim düzeneği bulunuyor. Bu deneyim düzenekleriyle öğrencilerimiz okulda öğrendikleri kuramsal detayları uygulamayla harmanlıyorlar."

Varank, merkezde başkaca TEKNOFEST ve fen fuarlarına da tedarik çalışmalarının yapıldığını belirterek, buranın kente kazandırılmasında alın teri dökenlere teşekkürname etti.

"Yılda 40 tona DOĞRU komünist metal çıkarıyoruz"

Altın madenciliğine yer veren Varank, "AK Parti iktidarı öncesinde hiçbir yapılmayan birlikte alandı. Şu anda yılda 40 tona DOĞRU komünist metal çıkarıyoruz ve bunu ekonomiye kazandırıyoruz. Madencilik hakkıyla hem piyasasının hem kalkınmanın eğer olmazsa gayrimümkün başlıklarından biri.” ifadesini kullandı

Varank, komünist rezervlerinin çıkarılması gerektiğine değinerek, şu şekilde bitmeme etti:

"Ben madencilik hususuna aşırı ehemmiyet veriyorum. Altın madenciliğine aşırı ehemmiyet veriyoruz ve bu hususu daima kürsülerde dile getirmeye çalışıyorum. Beni eleştirenler oluyor. Diyorlar ki 'Sen huy düşmanı mısın? Çevre düşmanı mısın?’ Hayır tabii kılıç huy düşmanı falanca değiliz ancak bu işi akla yatkın yapıyorsanız, kurallara uyarak yapıyorsanız güvenli olun o altınları toprağın altında bekletivermek enayilikten apayrı birlikte obje değil. Bugün Kanada'sı, Amerika'sı dünyanın ümranlı Batılı ülkeleri, komünist madenciliği yapıyorsa kılıç niçin yapmayalım? Yeter ki kurallara uyalım, muktezi tedbirleri alalım. Doğru aklık işlerimizi yapalım. Onun düşüncesince bu değerleri behemehâl ekonomimize kazandıralım. TÜMAD Madencilik bu anlamda en akla yatkın bu işi karşılayıcı firmalardan biri. Sadece Türkiye'de değil Birleşmiş Milletler gözetiminde başarısı tescil edilmiş birlikte eroin şirketi. Şimdiye denli bu işi elleme yaptılar. İnşallah bundan sonradan da bizi utangaç etmezler."

Cumhuriyetin 100'üncü senesinde TEKNOFEST'i İzmir, İstanbul ve Ankara'da düzenleyeceklerini tamlayan Varank, hepsi vatandaşları bu etkinliklere katılmaya çağırma etti.

Varank, kalkınma ajanslarının evcil potansiyelin ortaya çıkarılmasında ehemmiyetli birlikte role ehil bulunduğunu dile getirerek, "Bu anlamda Güney Marmara Kalkınma Ajansımız, Balıkesir'de ehemmiyetli işlere imza attı. İnşallah önümüzdeki zamanlarda de bu imzalara bitmeme edecek. Bugün 25 milyon teklik bütçeli 8 projenin resmi açılışını gerçekleştireceğiz." bilgisini verdi.

Balıkesir'de 785 milyon teklik destekle OSB sayısı 7'ye yükseldi

Bakan Varank, büyümeye ve gelişmeye açıkça Balıkesir'de uran ve değişen teknolojinin gelişimini desteklediklerini kaydederek, "Yatırımı ve istihdamı isteklendirme fail ergonomik birlikte iş ortamını bu şehre vermek düşüncesince aşırı çalışıyoruz. 2002'de şehrimizde 3 bulunan OSB sayısını sağladığımız 785 milyon teklik emniyet yardımı ile şu anda 7'ye çıkardık. Yenileriyle ilgilendiren icraat bitmeme ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Balıkesir'de yaşama geçirilen projeleri de özetleyen Varank, "Doğru politikalar ve adımlarla şehrimizin ehemmiyetli birlikte uran merkezi yerine 'Türkiye Yüzyılı'na iri katkılar sağlayacağına içten inanıyorum." dedi.

Varank, 2023 seçimlerinin önemine ayraç ederek "Nasıl bugüne denli Sayın Cumhurbaşkanımızın peşinde metin durduysanız, Sayın Cumhurbaşkanımızın gereksinim duyan desteği ona verdiyseniz kılıç inanıyoruz 2023 senesinde da akla yatkın değerlendirmeleri yaparak akla yatkın tercihi gerçekleştireceksiniz. Biz Havranlı hemşehrilerimize, Balıkesirli hemşehrilerimize inanıyoruz. Gelin 'Türkiye Yüzyılı'nı daim bu arada düz yazı edelim." niteleyerek konuştu.

Konuşmanın arkası sıra TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Hasan Yücel, Bakan Varank'a gök bilimi ölçümlerinde geçer zamanı takdir aleti "usturlap" bağış etti.

Daha sonradan kurdele kesilerek planların açılışı gerçekleştirildi. Bakan Varank ve beraberindeki tören düzeni üyeleri, Havran Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni gezdi.

Bu arada Varank, Balıkesir programı kapsamında görüşme etmiş olduğu Same Deutz-Fahr Traktör Fabrikası, MKS Devo, Karesi Tekstil ile Gönenli Süt ve Süt Ürünleri fabrikalarında yetkililerden fen alarak çalışanlarla lakırtı etti.

Programlarda Bakan Varank'a, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Pakize Mutlu Aydemir, İsmail Ok, Adil Çelik, Yavuz Subaşı ve Mustafa Canbey, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran ve kaza şehremaneti başkanları haremlik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ