USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Savaşı duyunca Marmara Denizi'nde kalp aksesi geçirdi, Ukraynalı gemici o anları anlattı

Ukrayna-Rusya savaşının başladığını kere esnasında Marmara Denizi'ndeyken öğrenen 57 yaşındaki Ukraynalı efe Anatoliiy Ogrenich, yaşamış olduğu şişman düşünce ve endişeyle kalp aksesi geçirdi. Tedavisi sonrası o anları özetleyen Ogrenich, “Savaş başladığında bizle

Savaşı duyunca Marmara Denizi'nde kalp aksesi geçirdi, Ukraynalı gemici o anları anlattı
09-05-2022 10:41

34 salname denizci bulunan 57 yaşındaki dü bebek babası Ukraynalı kabadayı Anatoliiy Ogrenich mesleği dolayısıyla dünyanın ciharıyek yanını dolaştı. İki oğlu da kendisi üzere denizci bulunan kaptan, geçtiğimiz sene 10 Aralık'ta başladığı defa dolayısıyla nice diyar ve limana uğradı. Kaptan Ogrenich, Türk sularında seferine bitmeme ederken 24 Şubat tarihinde internette haberlere bakmış olduğu tam Ukrayna-Rusya savaşının başladığını öğrendi. Ailesi ve yakınları Ukrayna'da bulunan 19 salname kaptan, dü diyar ortada süregelen harp sonrası şişman müşterek sıkıntı yaşadı. Edinilen bilgiye mucibince Ogrenich'in kalbi yaşamış olduğu akıl ve korkuya dayanamayınca Ukraynalı kabadayı Marmara Denizi'nin ortasında kalp aksesi geçirdi. Gemi mürettebatı kabadayı düşüncesince seferber olurken doğrudan en yakındaki hastanelerle irtibata geçildi. Ogrenich düşüncesince gemi limana yanaşırken doğrudan müşterek hastaneye ulaşıldı ve tedavisine başlandı, gemi ise sefere bitmeme etti. Ukraynalı kabadayı düşüncesince hastanede meydana getirilen araştırmaların arkası sıra cerrahi karışma faziletkâr riskli bulundu.

Savaşı duyunca denizde kalp aksesi geçirdi, yaşadıklarını İHA'ya anlattı

Tedavisi ilaçlarla devam eden Ukraynalı kabadayı Medicana International İstanbul Hastanesi'ne getirildi. Hastanın halini inceleyici Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Arda Özyüksel, ameliyatın riskler taşımasına karşın Ogrenich'in yaşayabileceği ikinci müşterek krize dayanamayabileceğini anlatım etti. Bunun üstünde cerrahi karışma kazanmak talip kabadayı düşüncesince hazırlıklara başlandı, 10 Nisan haset güzel güzeşte operasyonla Ukraynalı kabadayı ve kilometrelerce uzakta harp branşında bulunan ailesi şişman devlet yaşadı. Tedavisinin tamamlanmasının arkası sıra taburcu edilen kabadayı geçtiğimiz günlerde hastaneye kontrole geldi. Ogrenich denizin ortasında harp haberini öğrendiğinde yaşamış olduğu korkuyu ve geçirdiği kalp krizini İhlas Haber Ajansı'na anlattı.

“Savaşı duyunca o denli çirkin hissettim ki kalbimle ilgilendiren dava ortaya çıktı”

Ailesinin Ukrayna'da bulunduğunu ve harp haberini aldıktan sonradan yaşamış olduğu şişman panikle kalp aksesi geçirdiğini kail 57 yaşındaki Ukraynalı kabadayı Anatoliiy Ogrenich, ailesiyle daim görüntülü konuştuğunu anlattı. Ukraynalı kaptan, “İnternetten olup bitenleri izleme edebiliyorduk. Savaşın başladığında biz şaşırdık arkası sıra yıkıldık. Mürettebatımız ve aileleri enikonu endişeliydi. Ardından kalbimle ilgilendiren dava ortaya çıktı. Herkes aşırı müşterek tomar sigara içmeye başladı. Ben günde 2 buçuk paket sigara içiyordum. Her güneş ailemle konuştum ve ne olduklarını soruyordum. Hep savaşın bitmesi düşüncesindeydim. Kalbimle ilgilendiren ameliyat güzel geçti. Ülkem ve şirketim düşüncesince şimdi müşterek tomar çalışabileceğimi umuyorum” ifadelerini kullandı.

“Hastamız enikonu riskli müşterek bypass hastası”

Hastasının niteliğine bağlı bilim sağlayan Medicana International İstanbul Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Arda Özyüksel, “Hastamız bizlere april başlangıcında başvurdu. Kendisi 30 yılı aşkındır evren denizlerini gezmiş, dünyanın değişik sularında transport yapan, evlatları da kendisi üzere denizci bulunan Ukraynalı müşterek gemi kaptanı. 24 Şubat'ta Ukrayna-Rusya arasındaki bu bahtsız hadiseler gerçekleşiyor. Bu olayların kararında hastamız gemide kalp aksesi geçiriyor. Ailesi, evlatları orada ülkesi harp altında, kendisi burada. İlk aşamada hastamız müşterek hastaneye götürülüyor. Orada cerrahi karışma faziletkâr riskli bulunmuş olduğu düşüncesince müşterek müddet derman tedavisi veriliyor. Daha sonradan kendileri bizlere ulaştılar, hastamızı buraya aldık. Hastamız umumi namına enikonu riskli müşterek bypass hastasıydı. Normal koşullarda kalbin kasılması yüzdelik 60-65 dediğimiz müşterek değerde olması gerekirken hastamızda bu bedel yüzdelik 10'du. Hastamıza cerrahi karışma olması ve olmaması durumundaki bulunan riskleri anlattık, kendisi de bizlere istinaden cerrahi karışma olmayı onama etti. İhtimal hepsi senaryolar düşüncesince hazırlıklarımızı tamamlayarak ameliyatı gerçekleştirdik” halinde konuştu.

“Savaş haberini almaktadır kalp aksesi geçiriyor”

Zor müşterek operasyonun başarıyla gerçekleştirildiğine ilgi çekici Prof. Dr. Arda Özyüksel, “Beş alışkanlık bypass yaptık. Bugün meydana getirilen ekokardiyografide kalbin cerrahi karışma evveliyat yüzdelik 10'a gerileyici ıspazmoz gücünün yüzdelik 30'lara yaklaştığını gördük. Bu kendisinin bundan ahir yaşamını bitmeme ettirmesi ve isterse denizlere esasen dönebilmesi düşüncesince ona yetecek. Şu anda aşırı güzel gidiyoruz. Çok ağırbaşlı müşterek kalp aksesi geçirmişti lakin karışma etmememiz yerinde belki müşterek kalp aksesi şimdi geçirirse hastamızı yenilgi ihtimalimiz yüksekti. Kalp kasılması ati derecede bozuktu, cerrahi karışma yapmadan da toparlama şansı yoktu. Zor hastalar bunlar, sonucunun doğrudan bilinemeyeceği hastalar, başlıca müşterek cerrahi karışma evveliyat ve sonrası hizmet ve kıymetlendirme müstelzim hastalar. Bugün cerrahi karışma sonrası kontrolünde gelişigüzel şeyin uğrunda gittiğini gördük. Hastamız Türk yağız sularındayken seyahati bitmeme ederken kabadayı namına fariza icra ettiği gemide Rusya-Ukrayna arasındaki harp gücük ay kocaoğlan böylecene yarık verdiğinde bu haberi almaktadır ve müşterek kalp aksesi geçiriyor. Gittiği geçmiş hastaneden sonradan bizlere gelmiş şekilde aşırı riskli ve kazalı müşterek vaziyette ameliyata alınarak dakika bozulmamış sakin gelişigüzel obje yolunda” ifadelerini kullandı.

Hasibe Karadağ-Harun Özcüler
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ