USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Selçuk Bayraktar: Geçtiğimiz yıl hepsi defans sanayindeki ihracatın dörtte birtanesini yapmış olduk

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "Geçtiğimiz yıl yüzdelik 99,3'tü gelirlerimizdeki ihracatın oranı ve biricik başına tamamı defans sanayindeki ihracatın dörtte birisini yapmış olduk." dedi.

Selçuk Bayraktar: Geçtiğimiz yıl hepsi defans sanayindeki ihracatın dörtte birtanesini yapmış olduk
28-01-2023 02:07
Istanbul

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Beyoğlu Sohbetleri Türkiye Yüzyılı Buluşmaları'nda mütekellim Bayraktar, Türkiye'nin İHA teknolojilerine akıllıcasına sürede aşırı er başladığını söyledi.

Baykar'ın sonuç 20 yılda insansız iklim araçlarındaki geçmişini özetleyen Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA'ların kişi sınıfında halis muhlis dünyaya belirgin açıklık ad saldığını ve şu anda 28 ülkeyle dünyanın en birlikte tomar ülkeye ihraç edilen ve en birlikte tomar savaşta bulunmuş silahlı insansız iklim boşluk bulucu bulunduğunu kaydetti.

Geçen yıl boşluk ayında Bayraktar Kızılelma'nın ilkin uçuşunu yaptığını hatırlatan Bayraktar, "Kızılelma, ülkemizin ilkin insansız harp uçağı olacak ve havacılıkta geleceğin muharebesinde inkılap yapacak. Hava muharebesinde geleceği anlatım fail ülkemizin ilkin insansız harp uçağı ve dünyada da elden beş altı diyar kabilinden geliştirilen bu tayyare ilkin uçuşunu sabık yıl yaptı." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kabilinden kendilerine "Karabağ Nişanı" ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy kabilinden "Devlet Liyakat Nişanı" verildiğini anımsatarak, şu biçimde konuştu:

"Biz bunları ekibimiz hesabına ve Türk mühendisleri hesabına almış olduk. İnsansız iklim araçlarında verdiğimiz savaşım birlikte açıdan ülkemizin havacılıkta akamete uğratılmış serüveninin baştan doğuşuydu. Allah'a şükür şu anda halis muhlis dünyada, hayattaki en benzeyen rakibinden 5 kıvrım hâlâ birlikte tomar konuşuluyor Bayraktar TB2'ler. Bayraktar TB2'ler ılımlı derslik fakat en yayılmış kullanıma sahip. Ülkemiz hâlâ fevk derslik İHA'lar da üretiyor. mesela Anka, Bayraktar TB2'den hâlâ fevk sınıf, Aksungur da öyle. Akıncı bunlardan da fevk sınıfta. Bayraktar TB2, en yayılmış ve en bedava uyarlanmış edilebilen ortam bulunduğu için gayrı hâlâ ümranlı platformlardan aşırı hâlâ birlikte tomar adından bahsettiriyor."

Bayraktar, bu devirde faziletli uygulayım bilimi geliştiremeyen ulusların, toplumların az hâlâ kıraat yemeni yeteneği namevcut toplumlar kabilinden bulunduğunu anlatım ederek, "Bu toplumların özgür olmaları da aşırı zor. Bunu çevremizde de görüyoruz. Medeniyetimizin bilgelik ve teknikle bulunan bağını gine kuruluş etmeliyiz. Toplumsal birlikte koyu dalavere kurmak mahsus Türkiye Teknoloji Takımı Vakfını kurduk ve merkezinde uygulayım bilimi yarışmalarının bulunduğu birlikte aranjman bulunan TEKNOFEST'i kurguladık." dedi.

"Fergani, 5-10 yıl sonradan ülkemizin feza serüvenine ağır dayanaklık etmek verecek"

Selçuk Bayraktar, Baykar şekilde 15 yılda kişi sınıfında dünyanın en iyisi denilebilecek uçakları yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bayraktar birlikte açıdan evren geçmişine damgasını vurdu. Karabağ'da SİHA'larla kazanılan ilkin mücadelesi Türk orduları kazandı. 28 ülkeye ihraç edildi. Tek kuruş AR-GE desteği, emniyet almadan 20 salname serüvende ki dünyada da bu tür birlikte defans uran firması bulmanız aşırı zordur. Bırakın onu, uygulayım bilimi firması bulmanız bile zor. Başlangıçtan bugüne gelirimizin yüzdelik 75'inin ihracattan olmasını sağlayıcı birlikte platform. Son senelerde başta SİHA bulunduğu dönemden itibaren, 2015'ten itibaren bu kantite yavaş yavaş arttı. Geçtiğimiz yıl yüzdelik 99,3'tü gelirlerimizdeki ihracatın oranı ve yegâne başına tamamı defans sanayindeki ihracatın dörtte bir tanesini yapmış olduk."

Bayraktar, anası Canan Bayraktar öncülüğünde maşer sağlığı dalında icraat yapması hedeflenen Canan Bayraktar Toplum Sağlığı Vakfını (Cansağlığı Vakfı) kurduklarını belirterek, vakfın, psikoloji, psikiyatri, tutum bilimleri, genetik, immünoloji, onkoloji ve eşsiz hastalıklarla ilgilendiren kestirmece 7 aydır icraat yürüttüğünü söyledi.

Bayraktar, şu biçimde bitmeme etti:

"Kızılelma'dan sonradan ne mevcut diye bizlere daima soruluyor. Uzayla ilgili çalışmalarını yürütecek girişimimizi de kurduk. Türkiye'nin en dobra roketçisi Arif hocamızla birlikte. Yörünge para aktarımı araçları ve aşağılık mahrek ekip uyduları sonuç devirde gündeme geliyor. Hem danışma aynı sürede toptan konumlama sistemleri üzerinde icraat yürütüyor ve birlikte yandan da mahrek para aktarımı boşluk bulucu denilen birlikte açıdan otobüse müşebbeh araçlarla fırlatma yapıldıktan sonradan yörüngeye gitmesi gerekiyor. O vasıtalar daha dünyada yok, bunlara da minibüs diyebiliriz. Uzaya çıktıktan sonradan yörüngeye para aktarımı araçlarını. Bu bölgede da gene yalnızca kişi kaynaklarımızla, kimseden birlikte kuruş dayanaklık etmek almadan, Baykar'ın ihracattan elde etmiş bulunduğu varidat yoluyla feza girişimimizi kurduk ve 35 şahsiyet ekibimiz yavaş yavaş büyüyor. Elbette 5-10 yıl sonradan ülkemizin feza serüvenine ağır dayanaklık etmek verecek çalışmalarda bulunacağına inanıyoruz. İnsanlığa bu bölgede da yardım sunacağını değerlendiriyoruz, Fergani ünlü feza girişimimiz."

"Türkiye’nin 20 yıl ilkin hakeza birlikte ivmesi yoktu"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, icra ettiği sunumun arkası sıra moderatörlüğünü Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın icra ettiği söyleşide iştirakçilerin sorularını yanıtladı.

Bayraktar, birlikte matbuat personelinin Türkiye’nin sonuç yıllardaki defans sanayii alanındaki gelişimleri ve bu alandaki pozisyonuna bağlı sorusu üzerinde eskiden Türkiye’nin defans sanayii dalında dışarıya tabi birlikte konumda bulunduğunu belirtti.

Savunma uran dalının baştan bağımsızlaşma hareketinin bulunduğunu aktaran Bayraktar, şunları söyledi:

"20 yıl öncesinde yüzdelik 85’lere vasıl distribütörlerin, acentelerin oluşturduğu ve devletin kurduğu firmalar vardı. hususi kol aşırı azdı. Biz insansız iklim boşluk bulucu yapıyoruz, çalışıyoruz dediğimizde, hakeza birlikte şeyin Türkiye’den çıkabileceğine bulunan erkincilik sıfırdı şu demek olmaktadır ki öğrenilmiş zavallılık vardı. Dünyanın jandarmalığına soyunacak değiliz gücün kendimizi haysiyetli ve şenlikli birlikte biçimde toprak yüzünde mevcut olabilmek düşüncesince kapasiteye eş olmamız gerekiyor. Bu da fakat kişi teknolojini geliştirdiğinde muhtemel olmaktadır gayrı çeşitli dakika veririm gücün erte keserim diyor. Türkiye’nin 20 yıl ilkin hakeza birlikte ivmesi yoktu. Savunma sanayinde herhangi birlikte bölgede güzel mı bunu söyleyemem gücün Türkiye’nin dobra birlikte ivmesi var. Bütün evren bunu görüyor hakeza bitmeme ederse aşırı dobra birlikte yere gelir. Teknoloji geliştiremeyen, bilimle bağını koparmış medeniyetlerin ve devletlerin başına neler geldiğini kıymetlendirmek aşırı güç değil. Şunu söyleyebilirim ki defans sanayii dobra birlikte ivme elde etti buradaki muvaffakiyet çırçıplak bölgeye taşınacak olursa türkiye ve medeniyetimiz iddialı birlikte noktaya gelebilir. İyi birlikte yere gidiyoruz, dobra birlikte ivmemiz var. Türkiye’den faziletli teknolojik defans uran ürünü çıkabiliyor bundan sonradan bunu halis muhlis evren biliyor."

Bayraktar, Türkiye’nin defans piyasasının halis muhlis evren ile rakiplik ettiğini belirterek, "İçerde de rakiplik var. Savunma uran iri miktarda devletin kişi kurumlarıdır. Son 20 yıl içre hususi firmalar 2 bin 700’e derece çıktı. Özellikle teşebbüs ekosistemine teknolojistler kabilinden müesses defans uran kurumları aşırı hâlâ az olanaklara eş olmalarına karşın aşırı hâlâ iddialı olabiliyor." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ