USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şenol Güneş: 'Kazanmak istediğimiz maçta kazacak kadar oynamadık'

Galatasaray'a deplasmanda 2-1 yenik bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş maçın peşi sıra takımın fiziki adına düştüğünü söyleyerek, “Kazanmak istediğimiz maçta kazacak kadar oynamadık” ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş: 'Kazanmak istediğimiz maçta kazacak kadar oynamadık'
06-11-2022 01:51

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray'a deplasmanda 2-1 yenmiş bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Karşılaşmayı değerlendirerek laflarına süregelen Güneş, “Kritik ve ehemmiyetli ortak maçtı. Her 2 ekip düşüncesince de. Biz kaybettik, rakibimiz kazandı. Zaman devir geriye çekilince rakip avantajlı oldu. İkinci yarıya şimdi dobra başlamamıza karşın golden sonradan dağıldık. Oyuncu değişikliklerinin yersiz ve vakitsiz olması da bizi etkiledi. 2 bekin de sakatlanası, sonuç kısımda aşama şansımızı azalttı. Fizik ve taktik şekilde eksiklerimiz vardı. Kazanmak istediğimiz maçta kazacak kadar oynamadık. Son kısımda rakip gelişememiş çekildi ama buna karşın şimdi bilinçli oynamamız gerekiyordu, oyuncularımız hikmet şekilde düştü. Kaybedilen 3 puan. Takımın umumi aktör yapısına bakarsak şimdi umutluyum. Bugün aldatmaca şekilde menfi şeyler söylüyorum ama takımın şimdi dobra oynayıp maçlar kazanacağını, bu kısmı aşacağını düşünüyorum. Rakibe dirlik ütülmek dezavantaj sağlar, bugün yöneltmek isterdik” dedi.

“Top yüzüme anide halde geldi ama şu anda başağrısı yok”

Oyuncu değişimleri dair aşama yapamadıklarını kail Güneş, “Oyun başlangıcında baş döndürücü tempolu oynarsınız, sonradan düşersiniz ve aşama yaparsınız. Ama umumi şekilde azalış mevcut ise sıkıntı. Gedson topla baş döndürücü oynadı ama o da sonradan düştü. Rakip öndeyken alanından çıkarmamız gerekirdi ama çıkardık. Bu baskıyı meydana getirecek kuvvet gerekirdi. Fiziksel eksikliği ikrar ediyorum ama ortak de küf ika yüzdemizin şimdi ortak tomar olması lazım. Topu rakibe verirseniz ardı sıra koşarsınız. Bazen 50 mt. geriye neşet geçirmek durumunda kaldık. Biz savunmada kaldığımızda rakip bunu avantajlı kullandı. Hava topunda da fire kaldık” dedi. Maçın önce yarısında yüzüne mevrut ferde üzerine mütekellim Güneş, “Yüzüme ferde geldi ama ortak başağrısı yok. O pozisyonda soluk kartlık ortak eda bulunduğunu beyan geçirmek istemiştim. Söylememek geçişsiz normalde. O anda ortak tokuşma evet ve az buçuk dert oluştu fakat şu anda ortak iş yok. Topu görmedim, anide oldu, önce ilkin sersemledim biraz” ifadelerini kullandı.

“Eldeki oyuncuların randımanını tasarruf geçirmek istiyoruz”

Rosier ve Umut Meraş'ın art adalelerinde dava bulunduğunu kail Güneş, “Bu maçta 90 dakika çıkaramıyorsa apayrı ortak iş var. Saha içre 90 dakika dayanamıyorsa dava var. Genel ve ferdî dava var. Kenarda artan ve oynayan oyuncular fiziki şekilde eksikse umumi dava demektir. Önümüzde Serik ve Antalya maçları var. Şartlar ne olursa olsun kazanmalıyız. Bu maçı da kazanabilseydik maneviyat kuvvetiyle tamamlayabilirdik. Takımda intizar da var. Golden sonradan düştük. İkinci yarıda rahattık ve kendini bilici ortak ekip vardı ama takiben gol geldi. Skoru dulda alegori savunmada duruyorlardı ama gelişigüzel çıktığında geliyorsa başağrısı vardır. Önde sansasyonel oyuncularımız var, bizim şimdi sansasyonel olmamız gerekiyordu” dedi. Eldeki oyuncuların randımanını tasarruf geçirmek istediklerinin altını çizen Güneş, “Bugün az buçuk şimdi dobra oynasaydık, puanla ayrılabilirdik, kazanabilirdik de. Oyuncularımızın sakatlıkları var. Bireysel şekilde da başağrısı var. Tayfur ve Rosier'in şimdi esbak fiziki durumuyla bugünkü ortak değil. Daha sonradan aşama yapacaktık, sakıt oyuncuların alegori aşama yapamadık. Bütün bunlara baktığımızda gerçek probleminin savunmada bulunduğunu düşünüyorum. Oyunu rahatlatan savunmadır. Geçen maçta ve bu maçta bunları gördük. Kademede durmayıp, andıran markaja geçemezsen, rakip de bunu kullanır” niteleyerek konuştu.

“Atiba ve Dele Alli'yi sahaya sürebilirdik ama planlarımız bozuldu”

Savunma dair eldeki oyuncularla akım edeceklerini kail Şenol Güneş, “Welinton, Montero, Saiss, Emrecan'a bakıp oynayabilirsek oynayacağız. Eldeki aktörleri değerlendirerek taşıyacağız, aktarma devri vardığında ise eldekiler uzlaşma sağlayamıyorsa, ona gereğince bakacağız. 2 maç üstünden konuşup hayıf geçirmek istemiyoruz. Oyuncu kalitesine inanıyoruz ama oyunda bayağılık bulunduğunu söylüyoruz. Takım kaybettiğinde azalış oluyor. Bu maçı alsaydık ihtimal oyuncuların güvenleri artacaktır. Kazanmak başka, ütülmek apayrı duygudur. Fiziksel manada teessürat var, ferde kayıplarında başağrısı var. İkili mücadelede toplar kazandık ama anca noktalarda kaybettik ki. Bir de bizim sahaya mevrut aktörleri kimesne karşılamıyor. Bunlar da eda oluşturdu. Bunların bütünü hata. Atiba antrenmanda şimdi iyiydi. Orta sahada yorulan oyuncunun alegori girebilirdi, Dele Alli girebilirdi ama kullanamadık. Cenk yoruldu, Gedson yoruldu, ikisi de gayretliydi. Ama saf beke, sol beke aktör tahrif hakkı kullanınca gestalt değişiyor. Biz ne olursa olsun savunmada kalmamalıyız. Savunmada artan aktör gitmiyor. Yorgun olabilir, ama geride kala da değerli olman gerekir, o da yok. Sıkıntılar burada. Fiziksel azalış vardı ve hücuma ağırlık edebilecek Dele Alli vardı. O da fiziki şekilde mükemmel amade değil. Cenk baş döndürücü zorladı kendisini. Muleka girdikten sonradan konuma girdi. Redmond oyuna girince sabık pik gereğince ayırt oluşturamadı. Defans ve ölçülü sahaya Atiba değişikliği yapılabilirdi, Dele Alli girebilirdi” niteleyerek bitmeme etti.

“Şu anda en iri başağrısı savunmada”

Fiziksel azalış olunca hataların bulunduğunu da kail Şenol Güneş, “Josef dobra kuvve ve gayretiyle bunu taşımaya çalıştı. Ama Rosier bunu yapamadı. Hem oyunda dobra değil, bununla birlikte başkalık yapınca bedeli ağırbaşlı oluyor. Josef bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Her aktör baş döndürücü önemli” dedi. Son şekilde aktarma mevzusuyla ilişik suali yanıt veren tecrübeli uygulayım adam, “Şu anda eldeki oyuncularla oynayacağız, transfere şimdi var. Şu anda en iri sıkıntı, saf ve sol stoperlerde. Orada ortak aşama yapmamız lazım. Orta meydan ve hücumdan şimdi ehemmiyetli noktalar var. Eldeki oyuncularla istediklerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Antalya ve Serik maçlarında ekip zorlanabilir, umumi ortak zorlanma mevcut çünkü. Bugün şimdi canlı olsaydık, rakibin şimdi az gelmesini sağlardık. Burada eksiğimiz vardı. Bu da emek vermeyi mucip ortak konu. Bunları çalıştıracağız. Takım oturacak, aktör verimini alırsak dava yok, alamazsak değiştireceğiz. Savunmada zaaflarımız şimdi fazla” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort - Bora Akyol
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ