USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Serdar Dursun: "Fenerbahçe’deki en güzel golüm, ilk golüm, kaç senelik bir hayaldi"

Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Serdar Dursun, takımın akıbet vaziyeti ve kişi gelişimi ile ilişik açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'de en güzel golün, ilk golü olduğuna aksan özne Serdar, "Özel bir manası var. Kaç senelik bir hayaldi" dedi.

Serdar Dursun:
27-04-2022 19:22

Fenerbahçe'nin ileri uç oyuncusu Serdar Dursun, pakt televizyonunda açıklamalarda bulundu. Takımın umumi performansını değerlendiren Dursun, "Son 2 ayda nereden nereye geldik. Son 10 maçın 9'unu kazandık, 1'ini berabere bitirdik ayrıca o maçı caba kazanabilirdik. Takımın süresince aşırı müspet bir iklim var. Camia kendisine bir beraberlik var. Takım kendisine rastgele hafta adına koyuyoruz. Bir aldatmaca planımız var, oyuncular kendisine bunu göstermeye çalışıyoruz. Koşu mesafeleri, düet mücadele, geriden aldatmaca ihdas Son devirde hakkıyla dobra bir Fenerbahçe izletiyoruz. Bu da skorlara yansıyor. Takım kendisine özgüvenimiz rastgele hafta artıyor. Kazandıkça maçlara henüz şen çıkıyoruz. İnşallah küsurat 4 maçımızı da kazanıp ligi en dobra halde değişmek istiyoruz" dedi.

"İsmail hocamız geldiğinden buyana takım, topluluk ve taraftarlar kendisine birbirimize sarıldık"

Sezon başıyla ait de kıymetlendirme önleyen değerli futbolcu, "Lige aşırı dobra başladık. Sonra ilk teşrin ayının ortasında bir intizar oldu. 2-3 maaş bir yarıyıl Perşembe-pazar günleri fevk caba maçlar oynadık. Kolay değil. Kupa, UEFA Avrupa Ligi, grup Sürekli rotasyonlar da oldu. Maç kazandıkça özgüvenli bir halde bitmeme ediyor. Son çağa bakarsak aşırı müspet bir iklim var. Camia olarak, taraftarlar kendisine bir beraberlik oldu. İsmail hocamız geldiğinden buyana takım, topluluk ve taraftarlar kendisine birbirimize sarıldık. Herkes bir yoldan gidiyor" niteleyerek konuştu.

"Takım kendisine dobra bir yoldayız"

Kazanmanın bir ahir pik özgüvenli çıkmanın anahtarı bulunduğunu tamlayan ulusal futbolcu, "Kazanırsan öteki maçlara henüz şen çıkarsın. mühim bulunan rastgele çağ çalışmak. Bütün oyuncular rastgele çağ idmanda yüzdelik 100'ünü veriyor. Maçta yahut antrenmanlarda oynayan oynamayan bir beraberlik olursa, idmanda hepsi elinden geleni yaparsa Maçlarda da bakıyoruz akıbet devirde düet mücadeleler, koşun mesafeleri, ferde kazanmalar, rakip ukubet alanına girmeler, çoğalmalar Hepsi karşılaşma düzeltmek düşüncesince etken. Takım kendisine dobra bir yoldayız" ifadelerini kullandı.

"Takım ne derece iyiyse forvetin o derece gol atma yüzdesi çoğalıyor"

Kendi pozisyonuyla ait de mütekellim 30 yaşındaki futbolcu, takımına ilişkin olduğuna aksan yaparak, "Takımdaki oyuncular hepsi ukubet alanına ne derece getiriyor, hepsi forvetle ne buluşturuyor, ön direğe gidersem ön direkte ferde ayağıma geliyor mu? Bir ileri uç oyuncusunun kadro ne derece dobra oynuyorsa, geriden ne derece dobra aldatmaca kuruyorsa yüzdesi o derece artabilir. Bir oyuncunun belli bir kalitesi muhtemel fakat kadro ne derece iyiyse forvetin o derece gol atma yüzdesi çoğalıyor. Takımdaki oyuncular birbirini henüz dobra tanırsa, konuşursa bu meydan süresince müspet bir hasiyet oluşturuyor. O nabızla angıç oyuncusu ne yapacağını şaşırabiliyor fakat bir konuşmanın tesiri ehemmiyetli olabiliyor" dedi.

"Son zamanlarda zat kariyerim açısından rastgele sene adına koyuyorum"

Kişisel performansını da değerlendiren Serdar Dursun, "Son zamanlarda zat kariyerim açısından rastgele sene adına koyuyorum. Her sene henüz aşırı gol atmaya başladım. Geçen sene gol kralı kendisine Fenerbahçe'ye gelmiştim. Hazırlık süreci müspet geçmişti. Hem düzene fut uydurmuştum aynı zamanda oyuncularla dobra bir devre geçmişti. Ne efsus ki ilk haftalarda bir sakatlığım oldu. Adana Demirspor maçında oyuna girdim 15 dakika sonraları köprücük kemiğim kırılmıştı. O beni sıradan art attı. Ben akıbet 6-7 seneden buyana rastgele mevsim 30 maçın üzerinde ilk 11 oynuyordum. Bu elbette daim oynayan bir aktör düşüncesince bedava olmuyor. Bir de Fenerbahçe kabil bir camiada forvetler var, sistemler var. 5-6 hafta dışarıda olunca gene hâllenmek bedava olmuyor. Sakatlık dönemimde aşırı çalıştım, kendime baktım zira bir an önceki sahada olup zat performansımı belirtmek istiyordum. Ekim ayından sonraları bir depar belgesi oldu, adım adım oynamaya başladım, ulusal takıma seçildim. Ekim-ocak kocaoğlan arası bir dü gol attım fakat bir karşılaşma oynuyordum, bir karşılaşma oynamıyordum. Bazen ilk 11 oynuyordum sonraları gine redif oluyordum. Sürekli gel-gitler oldu. Ocaktan sonraları ikinci yarıya henüz dobra başladım. Daha ilkin de hazırdım da henüz aşırı müddet almaya başladım. Ocaktan itibaren henüz aşırı müddet aldım. Giresunspor deplasmanında bir hata henüz yaşadım. Takip fail perşembe haset Slavia maçında oynadım. O hafta daim ilk 11 oynamaya başladım. Şubat sonundan itibaren maçların az henüz yüzdelik 90'ına ilk 11 çıktım. Bu da bir oyuncunun performansını etkiliyor. İlk 11 çıkarsan, aktörleri tanırsan henüz şen oluyor. Takım süresince o dönemden sonraları bir hasiyet oldu, benim düşüncesince de zait bir iklim oldu" ifadelerini kullandı.

GZT Giresunspor deplasmanında yaşamış olduğu sakatlığı özetleyen Dursun, hata hatıra ve sonrasıyla ait şöyle konuştu:

"İlkten aşırı biçimsiz gözüktü. Sezonu kapattım sanıyordum fakat aşırı şükür aşırı biçimsiz bir hata değildi. Maskeyle oynama şansım vardı. Ağrıya az buçuk dayanıklıyım. Bir nesne olsa da ‘devam' derim. O maçta oyuna muahharen girmiştim. 7-8 dakika sonraları mevrut ortaya kafamı uzattım, savunma oyuncusu da kafasını uzattı. Çok bahtsız bir sakatlık. Ben ağrıyı hissettim, başım da ferah döndü. Yere oturdum. Dua ettim, inşallah oynayabilirim diye. Oyuncular, yargıcı geldi, ‘hemen çıkman lazım' dediler. Ben de ‘bir nesne yok, oynarım' dedim. Sonra çıktım, girdim. Sonra dobra ki hocamız çıkartmış zira bir karın topuna henüz çıkmıştım, bir vuruş henüz alsaydım aşırı biçimsiz olabilirdi. İyi ki çıkarmışlar. İçeri girdikten bir dü vakit sonraları aynaya baktım, çökmüş vardı. Çok kötüydü. Cumartesi haset hata oldu, piyasa sabahı cerrahi müdahale oldum, sonraları takımla idmana çıktım. Oyuncular da şaşırdı."

"4'te 4 yaparak sezonu en dobra halde değişmek istiyoruz"

Ligin küsurat 4 haftasıyla ilgiliyse Serdar Dursun, "Süper Lig'de rastgele karşılaşma zor. Kolay karşılaşma yok. Mücadeleci bir grup oluyor, ferdî kabiliyetler öne çıkıyor. Cuma haset Gaziantep Futbol Kulübü'yle oynayacağız. Gaziantep FK 3-5-2 sistemiyle oynuyor. Kolay bir karşılaşma olmayacak. Defansif kendisine dobra kapanan bir takım. Kanatlardan çabuk hücuma çıkmaya çalışacaklar. mühim bulunan Gaziantep maçında ilk golü bulmak. Böyle maçlarda ilk 30 dakika aşırı önemli. İnşallah bu maçı kazanıp devrisi hafta Beşiktaş'a huzur deplasmanda oynayacağız. O maçta çetin olacak, 3-4-3 oynuyorlar. Ondan sonraları Fatih Karagümrük, sonraları da Yeni Malatyaspor maçı var. Her maçın ayrı zorluğu var. Biz Fenerbahçe kendisine 4'te 4 yaparak sezonu en dobra halde değişmek istiyoruz. Kazanınca tesise ulaşınca caba kişilerin yüzü gülüyor. Dışarıda insanoğlu önceleri ‘Bu Fenerbahçe'nin vaziyeti ne olacak' diyorlardı. Ama hakeza maçları kazanınca insanoğlu bahtiyar oluyor, oyuncular bahtiyar oluyor. Otomatikman güzel bir iklim oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Taraftarlarımızın iç sahada galibiyetlere bulunan katkısına da yer veren 30 yaşındaki golcü futbolcu, "Fenerbahçe taraftarı beraberlik meydana getirdiği devir iç sahada emniyetsiz bir nesim yuvarı oluyor. Rakip takımları hasiyet dibine alıyoruz. Oyuncular da o çağ dobra bir başarım gösterdiği devir kuma bir iş olmakta ve iç meydan maçlarına otomatik şekilde 1-0 önde başlıyorsun" biçiminde konuştu.

"Gol kralı kızarmak isterim"

Şu anne derece 13 gol kaydeden Serdar Dursun, gol krallığı yarışıyla ilgili, "4 karşılaşma var. Gol Kralı olma şansı faziletkâr kestirmece 7-8 isim var. Herkesin maksadı aynı. Son periyotta ego de karışma hepsi gol krallığını kovalayacaktır. Geçen sene gol kralı olmuştum. Bu sene de olabilirim. Takımım dobra oynarsa, ukubet alanına toplar gelirse, ego de oynarsam, hata eğer olmazsa Gol Kralı kızarmak isterim” niteleyerek konuştu.

Çaykur Rizespor'a bu sezonki dü maçta da hattrick yaparak mevsim süresince bir takıma dü maçta da hattrick önleyen ilk Fenerbahçeli bulunan Serdar Dursun, “Bunu bilmiyordum. Zor bir şey. Aynı takıma 2 maçta 3'er gol alaşağı etmek bana kader olmuş. Güzel bir olay. İyi balya gelmiş" dedi.

"En güzel gol ilk golüm, kaç senelik bir hayaldi"

En beğenmiş olduğu golle ilgiliyse değerli futbolcu, "En güzel gol ilk golüm. Alanyaspor'a karşı. Novak ılımlı yapmıştı, ego de karın vuruşu yapmıştım. O benim düşüncesince aşırı ehemmiyetli ve güzeldi. Yeni başlamıştım, ilk 11'de oynadığım ikinci maçımdı. O karşılaşma benim düşüncesince değerliydi ve güzel bir gol olmuştu. hususi bir manası vardı. Fenerbahçe'deki ilk golümdü. Kaç senelik bir hayaldi" niteleyerek konuştu.

Çaykur Rizespor'a sezonun ilk maçında engin attığı gol hatırlatıldığında Serdar Dursun, "O gol de bence güzel gollerimden biriydi. Önceki zamanlarda henüz güzel gollerim vardı fakat bu sene az. İnşallah küsurat 4 haftada bir şeyler yaparız" ifadelerini kullandı.

"Derbideki gol emniyetsiz önemli. Kariyerimin en manalı 5 golünden biri"

Galatasaray derbisinde attığı golle ilgiliyse Dursun, "Derbide gol alaşağı etmek parlak bir olay. Gerçek Fenerbahçeli oluyorsun. Dışarıda onun ne buyurmak bulunduğunu anladım. O maçtan sonraları insanoğlu değişik pozitifti. Güzel bir nesne oldu. Derbideki gol emniyetsiz önemli. Kariyerimin en manalı 5 golünden biri. Eskiden aşırı pik gelirdim, izlerdim. O vakitler videolar, fotoğraflar çekmiştim. Sosyal iletişim araçları düşüncesince güzel bir videoteyp yaptık. Birkaç sene ilkin izleyici kendisine izliyorsun, bir dü sene sonraları derbide golü atıyorsun sonraları taraftarlara huzur oturduğun yere bakıyorsun" açıklamasında bulundu.

Son kendisine taraftarlara seslenen değerli futbolcu, "Sezona şampiyona parolasıyla çıkmıştık. Bu sene başaracağımızdan emindik. Tabii ki üzgünüz fakat bu akıbet 2 ayda onlara devlet yaşattıysak ne bahtiyar bize. Fenerbahçe'de kuşkulanmak bedava değildir. Bu akıbet 4 maçımızı onlar düşüncesince düzeltmek istiyoruz. İnşallah ligi en dobra halde bitiririz. Seneye Şampiyonlar Ligi'nde kuşkulanmak istiyoruz. Kaç seneden buyana heyecan var. İnşallah bu özlemi dindirebiliriz. İnşallah seneye özlediğimiz, istediğimiz şampiyona gelir" niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ