USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: Türkiye barıştan yana çalışmasını sürdürecektir

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Değişen koşullar ne olursa olsun, bazısı ülkelerin yüze gülücü tavırları, mücadelesi destek sunar politikaları bitmeme etse de Türkiye barıştan yana çalışmasını sürdürmeye bitmeme edecektir." dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Türkiye barıştan yana çalışmasını sürdürecektir
01-10-2022 16:00
TBMM
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Yeni teşri yılı başlıyor

Şentop, TBMM'nin 27. Dönem 6. Yasama Yılı açılışında meydana getirdiği konuşmada, yapılacak çalışmaların, alınacak kararların ve çıkarılacak kanunların millete, devlete, kalbi Türkiye'den yana bulunan soydaş ve hısım topluluklarla eksiksiz insanlığa hayırlar getirmesini; Büyük Türkiye davasının başarısına ulama sağlamasını Allah'tan yakarma etti.

TBMM'de 27. Dönem 6. Yasama Yılı açılışı zımnında merasim düzenlendi

27. Dönem'in 6. ve akıbet teşri yılına girerken bu zamanın tarihe tanıklık ettiğini dile getiren Şentop, bu dönemin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin önceki teşri devri olduğunu, tesiri tahminî 2,5 sene mahsus toptan Kovid-19 salgınını muammer ve ağırbaşlı müstevli şartlarına karşın çalışmalarını fedakarca sürdürmüş milletvekillerinin gayretlerine tanıklık fail müşterek çevrim bulunduğunu vurguladı. Şentop, 27. Dönem'de ayrıca, ulus ve büyüklük düşüncesince dirimlik ciddiyete ehil hadiselerin 100'üncü sene dönümlerinin algı edildiğini anımsatarak, "İşgal ve kaplama tehdidi karşısında kurtuluşun önceki adımını teşekkül fail Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışı, Amasya Tamimi, Erzurum ve Sivas kongreleri, Milli Mücadele'nin karargahı ergin yüksek ve gazi Meclisimizin Ankara'da açılışı, İstiklal Marşı'nın kabulü ve akıbet şekilde Büyük Taarruz, bu teşri devrinde 100'üncü yılını algı ettiğimiz zamanı ve ulusal hadisat arasındadır. İnşallah müşterek ahir teşri döneminde, 29 Ekim 2023'te de Cumhuriyetin ilanının 100'üncü yılını milletçe, coşku ve gururla kutlayacağız." halinde konuştu.

Mustafa Şentop, hassaten yüksek Meclisin önceki reisi, Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk iktisap etmek üzere, eksiksiz uğraş arkadaşlarını, Birinci Meclisin gururlu milletvekillerini, bağımsızlık şairi ve Birinci Meclis Mebusu Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Harbi'ndekiler hassaten iktisap etmek az daha gaziler ve şüheda ile 15 Temmuz 2016 gecesinde milletin geleceğine hücumcu alçaklara boğaz kesmek düşüncesince şehadete yükselen yurt evlatlarını minnetle, şükranla ve rahmet ve saygıyla andı. Şentop, "100'üncü yılını andığımız bu zamanı hadiselerin merkezinde katıksız şekilde Milli Mücadele toprak almaktadır. Zira Milli Mücadele, Anadolu'yu yurt kılan yüksek gayenin ve imanın özeti, daha sonra gösterilecek kahramanlıkların ön lafı ve ilhamıdır." dedi.

"Karnının doymasına punt olduğumuz müşterek çocuğun tebessümünden elan giranbaha değil"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, müşterek devletin tarihinin müşterek devir, müşterek eksiksiz şekilde ele alınıp değerlendirildiğini, hırçın yaklaşımın, bilimsel ve uygun olmadığını belirterek, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Bu bağlamda Osmanlı İmparatorluğu, kudretimizi kuvvetlendirme eden, nizam-ı alem mefkuremizi yaşama geçiren, devamı olmaktan övünme ettiğimiz müşterek kozmos devletidir. Bin sene önce, Çağrı Bey'in sezme seferleriyle başlayan, 1071 Malazgirt Zaferi ile hızlanan ve bugüne derece mevrut Türkiye tarihini, hoşumuza revan yahut gitmeyen yönleriyle müşterek eksiksiz şekilde ele almaya mecburuz. Bizi bu topraklarda mevcut kılan, bu toprakları bizlere yurt karşıcı bu bin salname tarihin biberli ve şekerli olaylarıdır. Bu yüzden, Türkiye'nin coğrafi birliğini darmadağın etmek ne derece kusur ve ikrar edilemezse, değişik devletlerin, yapıların ve yöneticilerin süreklilik içre düz yazı etmiş yer aldığı Türkiye tarihini hurdahaş etmek da o seviyede tehlikeli, kusur ve gayrimilli müşterek tavırdır. Türkiye'yi bu eren millete yurt geçirmek düşüncesince mücahede harcama fail beylikleri, devletleri, komutanları, büyüklük adamlarını, tarihin seyri zahir müterakki olursa olsun, birbirlerinin düşmanları yahut rakipleri değil, tamamlayıcıları şekilde görmeliyiz. Bu toprakları vatan, milletimizi mamur kılmak; ulusal şerefimizi, ünlü bayrağımızı, iri ve çelimli Türkiye davasını arttırmak düşüncesince mücahede harcama fail herhangi müşterek ki mevcut ise bizimdir, elzem ulusal değerimizdir. Bu cümleden iktisap etmek az daha Selçuklu da bizimdir, Osmanlı da bizimdir, katıksız ve mutlaka, ilk evvela Türkiye Cumhuriyeti bizimdir, hepimizindir."

Mustafa Şentop, toptan ölçekte iri belirsizliklerin yaşandığı, arsıulusal örgütlerin, konvansiyonel ilişkilerin ve kamplaşmaların etkisizleştiği, arbede ve harp ikliminin siyasal ve iktisadi manada zorlayıcı, sarsıcı ve ayrıca yıkmacı neticeler doğurduğu müşterek dönemden geçildiğine dikkati çekti.

Tarihin hızlandığı, emektar uyuşma ve dengelerin bozulduğu, acemi dengelerin kurulduğu hakeza müşterek devirde arsıulusal ilişkilerde içtenlikli ve düzgün müşterek biçimde barışı, adaleti ve hakkaniyeti önceleyen tutumların, bu tutumlara ehil politika ve büyüklük adamlarının, devletlerin öneminin arttığını tabir fail Şentop, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede Türkiye'nin arsıulusal bölgede emniyetli ve kredili müşterek oyuncu şekilde gündüz geçtikçe elan müşterek tomar ön plana çıktığını kıvançla görmekteyiz. Yakın devir ilkin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sayın Guterres'in katılımıyla Rusya – Ukrayna Savaşı'ndan meydana gelen ve eksiksiz dünyayı etkileyebilecek potansiyele ehil hububat krizinin çözümlenmesi, Türkiye'nin evren ölçeğinde oynadığı olumlu görevi göstermesi açısından dobra müşterek örnektir. Sizlerin de bilmiş yer aldığı az daha Türkiye'nin önderlik etmiş yer aldığı bu dava dekoder yaklaşıma, hassaten BM iktisap etmek az daha nice arsıulusal kuruluştan ve değişik abuhava liderlerinden dayanak noktası ve teşekkürname mesajları gelmiştir. Elbette bu teşekkürlerin hiçbiri, Türkiye için, besin kıtlığı ve fakr canlı devletlerde karnının doymasına punt olduğumuz müşterek çocuğun tebessümünden elan giranbaha değildir."

Şentop, Rusya ile Ukrayna ortada dü ülkenin aşırı ehemmiyet verdiği hava takasının gerçekleştirilmesine de Cumhurbaşkanı Erdoğan arabuluculuğuyla Türkiye'nin önderlik ettiğini hatırlatarak, "Bu fenomen da alanımızda yaşanmış bulunan iri krizin çözüme bağlanması hesabına Türkiye'nin tutumunun ve hamlelerinin ne derece bulunmaz bulunduğunu konkre şekilde göstermektedir. Değişen koşullar ne olursa olsun, bazısı devletlerin yüze gülücü tavırları, mücadelesi destek sunar politikaları bitmeme etse de Türkiye barıştan yana çalışmasını sürdürmeye bitmeme edecektir. Sadece bu nedenle üstelik Türkiye, herhangi müşterek devir elan güçlü, bilgelik ve defans teknolojileri hassaten iktisap etmek az daha herhangi müşterek bölgede elan kuvvetli iktisap etmek mecburiyetindedir." sanarak konuştu.

"Türkiye, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın yaklaşımını desteklemektedir"

TBMM Başkanı Şentop, Türkiye fikrinin Türkiye sınırlarından aşırı elan iri müşterek muhtevaya ehil olduğunu; hassaten soydaş ve hısım topluluklar ile kuma gün ve medeniyetin evlatları iktisap etmek az daha günahsız ve mazlum milletlerin geleceğe değgin duydukları umudun ismi bulunduğunu söyledi.

Dünyanın eksiksiz güçlerinin, hassaten de bölgesindeki devletlerin, Türkiye'nin arsıulusal hukuka, zamanı ve coğrafi haklarına müstenit isteklerine lakayıt kalma hatasına düşmemesi icap ettiğini vurgulayan Şentop, "Aziz milletimizin toprağının müşterek tane müşterek karışından, Mavi Vatan'ın müşterek tane müşterek damlasından vazgeçebileceğini düşünmek, hakeza düşünenler düşüncesince ölümsek ve yıkmacı müşterek döneklik olacaktır. Dostluğu, diplomasiyi ve barışı önceleyen hassasiyetlerimiz katıksız artık da bitmeme edecektir. Ancak bu hassasiyet, iyiyi şefkatsiz, kötüyü cezalandırılmamış bırakmayan ulusal karakterimizin, Türkiye'ye husumet fail hadsizlere hudut bildirmekten arka durmayacağı gerçeğini değiştirmemektedir." dedi.

Türkiye'nin, karındaş Azerbaycan'ın Ermenistan kabilinden engelleme edilen topraklarının kurtuluşu ve azat kılınması düşüncesince iri efor gösterdiğini dile getiren Şentop, "Bu çabanın, birey müşterek dayanak noktası olmaktan çıkıp çarpıcı müşterek iş donanmasına yönelmesiyle beraberce Karabağ'ın azat kılınması beklenen olmuş; Azerbaycan, 44 günce destani müşterek yurt muharebesi ile beraberce tahminî 30 senedir bitmeme fail müşterek hukuksuzluğa akıbet vermiştir. Azerbaycan ile bu zamanı kuma teşrikimesai içre olmak, ifasından kaçınılamayacak ulusal müşterek namus borcu ve mecburiyettir." değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Şentop, Doğu Akdeniz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ait gelişmelerde de aşırı ehemmiyetli müşterek çağa girildiğini belirterek, Türkiye'nin, arsıulusal hususiyet çerçevesinde ehil yer aldığı eksiksiz adalet ve kendilerini herhangi müşterek devir ve herhangi müşterek yolla dayanak noktası iktisap etmek ve müdafaa etmek hesabına azimli bulunduğunu kaydetti. Şentop, "Kıbrıs adasında, dü değişik ahali ve dü değişik büyüklük bulunmuş yer aldığı gerçeğinden akım fail müşterek yaklaşımla Türkiye, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'ın yaklaşımını desteklemektedir. Ada'da Türk topluluğunun varlığını ve haklarını inkar fail Rum yaklaşımının, çözümün önündeki en iri bariyer bulunduğunu biliyoruz. TBMM, herhangi müşterek devir Kıbrıs davasında siyasal içtihat farklılıklarını müşterek kenara bırakarak kuma davranış belirlemiştir. Bundan sonradan da KKTC'nin indinde durmaya ve DOĞRU davasını desteklemeye bitmeme edecektir." sanarak konuştu.

"Meclisimiz milletimizin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir"

TBMM Başkanı Şentop, 100 sene önce, kesin müşterek inanmışlıkla milletin nesilden nesile aktardığı ulusal şerefi himaye ve birlik bağımsızlık arzusunu gerçekleşme yol açmak düşüncesince Milli Mücadele mevziine koşan o günkü kadronun ruhunun, bugün çatısı altında bulunulan Gazi Meclisin varlığında cisim bulduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Gazi Meclisin bugünkü üyeleri olarak, Milli Mücadeleyi gönderme ve dümen fail Birinci Meclisten alacağımız ders, çabucak o kılavuz kaptan kadronun cesareti değildir. Gizli celselerde en kaba düşün tartışmaları yaşansa, düşün ayrılıkları alevlenmiş müşterek üslupla ortaya konulsa bile, açıkça oturumlarda ve milletin istiklali bahis konusu olduğunda yekvücut akım ika ve teberrüz şuuru, Birinci Meclisten bizlere artan en ehemmiyetli mirastır. Bu çerçevede milletimizin tığ milletvekillerinden beklentileri, arsıulusal bölgede Türkiye'nin ulusal menfaatleri bahis konusu olduğunda iç siyasetteki huzursuzluk noktalarını müşterek kenara bırakarak, bahis konusu ulusal bilinç doğrultusunda kuma akım sergilememizdir."

Türkiye'nin, bu teşri yılının böylece cumhur reisi ve mebus umumi seçimlerine gideceğini hatırlatan Şentop, milletin müşterek yıldan çelimsiz müşterek devir dilimi içre müşterek kat elan iradesini özümleme edecek milletvekilleri ile cumhurbaşkanını tercihleriyle belirleyeceğini tabir etti. Şentop, "Bu süreç, seçime katılacak kâffesi siyasal partilerimiz açısından, 'barış ve geçim içinde, çelimli ve birlik özgür Türkiye' idealinin gerçekleşmesinde gösteriş alabilmek namına gerçekleştirilecek demokratik müşterek yarışı özümleme etmektedir. Türkiye'nin önümüzdeki bu intihap sürecini de bugüne derece geçirdiği başka seçimlerde yer aldığı kabilinden iri müşterek demokratik olgunlukla hitama erdireceği hesabına inancım tamdır. Bu vesileyle 6'ncı teşri yılının böylece gerçekleştirilecek seçimlerin şimdiden ülkemize, milletimize ve devletimize iyi olmasını dilek ediyorum." dedi.

TBMM Başkanı Şentop, konuşmasını, Gazi Meclisin önceki başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923'te TBMM'de harcama etmiş yer aldığı "Meclisimiz, milletimizin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir." laflarıyla tamamladı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ