USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Trabzon'da sanatçılar doğayla birlikte değişik asar üretti

Tılsım Uluslararası Sanat Derneğinin organizasyonuyla Maçka'da ortak araya mevrut 20 sanatkâr ebru, fotoğraf, çini, tezhip, üç buutlu şekillendirme, baskı, keçe, filografi ve kılık emek vermesi yaptı.

Trabzon'da sanatçılar doğayla birlikte değişik asar üretti
06-07-2022 13:04
Trabzon

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğüne ilişkin Trabzon Şube Müdürlüğü ile Tılsım Uluslararası Sanat Derneği, Maçka ilçesinde "Tabiat Turizmi Etkinlikleri" düzenledi.

Etkinlik kapsamında il genelinde ebru, fotoğraf, çini, tezhip, üç buutlu şekillendirme, baskı, keçe, filografi ve tabela ile ilgilenen 20 sanatkâr indinde araya gelmiş şekilde alanı gezdi.

Şube Müdürü Akif Ümüzer ve ekibinden, Altındere Vadisi Milli Parkı'na yaptırılan tempo terasları üzerine bilgelik meydan sanatçılar, workshop etkinliği gerçekleştirdi.

Ressamlar, Türkiye'nin ehemmiyetli erkincilik merkezlerinden birisi bulunan Sümela Manastırı'nı manzaraya dirlik tuvale yansıtırken, foto sanatçıları da en dobra kareleri belirlemek düşüncesince mesai harcadı. Diğer sanatçılar ise Milli Parklar'a ilgili tesislerde sanatlarını yürütme etti.

Sanatçılar elan sonradan Altındere Vadisi Milli Parkı'ndaki İdari Ziyaretçi Merkezi'nde eserlerini sergilendi. Ümüzer de sanatçıların eserlerini inceledi.

Tılsım Uluslararası Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Azmi Natık Aydın, AA muhabirine, derneğin değişik konuşma dallarını indinde arada bulundurduğunu belirterek, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Trabzon Şube Müdürlüğü ile dobra indinde aktiflik düzenlediklerini söyledi.

Şube müdürlüğü ile kuma icraat yaptıklarını anlatım fail Aydın, "Çiniden semiz boya tabela çalışmasına, keçeden donama sanatına genişliğinde nice değişik konuşma dalını yürütme fail arkadaşlarımızla indinde araya geldik." dedi.

Aydın, konuşma ve doğayı iç içe yaşadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Milli parkların tesislerini dolaşarak icra ettikleri icraat üzerine bilgelik aldık. Sanatçılar kendisine en iri sıkıntımız, insanlarımız salonlarda sanata baş döndürücü indinde tomar ilgi etmiyorlar, elan baş döndürücü sanatla ilgilenen insanlarımız geliyorlar. Biz de konuşma ile doğayı buluşturup eserlerimizi de sergileyerek kişilerin takdirini çekmeye çalıştık. Hem sanatı elan ön plana çıkararak bireylere söylemeye çalışıyoruz bununla beraber doğayla iç içe oluyoruz. Çok dörtköşe icraat ortaya çıkıyor, atölyelerde çalışmaktan elan leziz vakitler geçiriyoruz."

Daha evvel de Trabzon Müze Müdürlüğü ile baş başa çalıştıklarını özetleyen Aydın, "Tomara Şelalesi ve Uzungöl'de de türlü etkinlikler gerçekleştirdik. Bu biçimde resmi ve hususi kurumlarla kuma icraat yapıyoruz. Kurumların tanıtımını yapıyor, faaliyetleri üzerine bilgelik ediniyoruz, başkaca elan baş döndürücü kişiye ulaşabilmeyi amaçlıyoruz." diyerek konuştu.

Aydın, Sümela Manastırı'nın önemine ayraç ederek alanda en baş döndürücü görüşme edilen Sümela'yı da eserleriyle tanıttıklarını söyledi.

"Sümela Manastırı ve bizlerin meydana getirdiği sanat içerikli icraat kültürel mirastır"

Etkinliğe dahil bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi talebesi Filistinli Shahd Alzatari de 4 senedir pedagoji bilimi düşüncesince Trabzon'da bulunduğunu belirterek, "Geçtiğimiz sene ebru sanatı ile muarefe fırsatım oldu. Çok dobra indinde çağ geçirdik, değişik sanatlar ve sanatçılarla tanıştık. Sümela Manastırı'na da gitme fırsatım oldu. Ortam mükemmel, tabiat ananın ortasında baş döndürücü dobra indinde aktiflik gerçekleştirildi." dedi.

Çini sanatçısı Pembe Gül İşgüzar Karagöz ise sanatı değme dalda ve değme yerde yürütme etmekten baş döndürücü bahtiyar olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Buradan ayrı indinde beğeni aldık. Doğada yeşillik, çiçekler, sanatımızla ve değişik sanatlarla iç içeyiz. Hep baş başa olmanın mutluluğu içindeyiz. Sümela Manastırı ve bizlerin meydana getirdiği sanat içerikli icraat kültürel mirastır. İki mirasın buluşması da içimizdeki coşkuyu artırdı, o sebepten dolayı de sanatımıza katkı, coşkumuza da cümbüş verdi."

Ressam Mustafa Arslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Trabzon Şube Müdürlüğü ile baş döndürücü müfit icraat yaptıklarını anlatım ederek, "Karadeniz'de resimci yahut ressam kazanmak ağır indinde obje değil zira huy muhteşem. Hele de içinde keşişhane kabil önde mevrut varlığımız bulunmuş olduğu sürece idman bizim düşüncesince baş döndürücü elan dörtköşe ve heyecanlı." ifadelerini kullandı.

Altındere Vadisi'nin yeşilin değme tonunu barındığını vurgulayan Arslan, "Görseli muhteşem, onun düşüncesince burada olmaktan sonuç aşama memnunuz. Sanatçı arkadaşlarımızla değişik icraat yaptık. Şube Müdürü Akif Bey de cemiyet kendisine bizlere desteklerini esirgemiyor. Bu çeşit çalışmalarla sanatçıların yüreklerine değinmek icap ettiğini düşünüyorum." diyerek konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ