USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Türkiye Klasik Otomobil Festivali Ankara'da başladı

Türkiye'nin değişik illeri ve KKTC'den 400'den çok aracın katılmış olduğu Türkiye Klasik Otomobil Festivali Ankara'da başladı.

Türkiye Klasik Otomobil Festivali Ankara'da başladı
25-06-2022 14:05
Ankara

Altındağ Belediyesi, Antika Otomobil Federasyonu ve Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü iş birliğiyle meydana gelen Türkiye'nin en iri "Klasik Otomobil Festivali", Başkent Millet Bahçesi'nde ziyarete açıldı.

Klasik araba severleri birlikte araya getiren curcuna bugün ve erte gezilebilecek.

Festivalin açım töreninde birlikte görüşme fail Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, zamanı kıymeti bulunan rastgele şeye iri ihtimam gösterdiklerini belirterek, nostaljik otomobillerin arazi almış olduğu festivali Altındağ'da düzenlemekten mevki duyduklarını söyledi.

Fikir geçmiş ortaya çıktığında bu denli nazarıitibar göreceğini kestirim etmediklerini dile getiren Balcı, "Böyle zamanı birlikte mekanda alışılmış arabaları ikram etmek bizim düşüncesince ayrı birlikte onur. Bu sene ilkini yapıyoruz, eksiklerimiz hatalarımız olanaklı fakat inşallah bundan sonra, buradan aldığımız notlarla şimdi büyüğünü, şimdi iyisini yapacağız." dedi.

Antika Otomobil Federasyonu Başkanı İlker Tayalı da amaçlarının alışılmış arabaları geçmişten bugüne giymek bulunduğunu belirterek, "Bunlar aşırı sıkıntılı fariza biz için. Çünkü alışılmış vasıtaların bakımları ve redif zerre temini aşırı zor. Otomobilleri ayakta tutabilmek düşüncesince aşırı devir ve maddesel tinsel çalışma harcıyoruz." diye konuştu.

Asıl sorunlarının ise "Klasik otomobil" tanımının Trafik Kanunu'nda arazi almaması bulunduğunu dile getiren Tayalı, Avrupa ve ABD'de 30 gözyaşı üstündeki vasıtaların "klasik" sayıldığını aktardı. Klasik araçları doğacak nesillere giymek istediklerini tamlayan Tayalı, kanundaki düzenlemenin kesinlikle yapılması icap ettiğini söyledi.

Kara Şimşek'e derin ilgi

İki çağ sürecek festivalde en iri merakı ise 1982-1986 yılları ortada ABD'de çekilen, Türkiye müdahale dünyanın nice ülkesinde de yayınlanarak pop ergin hayvan monitör dizisi "Kara Şimşek"te geçer araba gördü.

Katılımcılar topu topu fonksiyonları hala meşgul vaziyette bulunan arabayla hatırat fotoğrafları çektirdi.

Öte taraftan festivali gezen katılımcılar en beğenmiş olduğu arabaya cep telefonları eliyle oy verebiliyor. "QR Kod" yardımıyla sunulan oylarla, festivalin en dobra arabası seçilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ