USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Türkiye'nin 'tek akademisyen kadın üroloğu', hanımlar düşüncesince yeni tedaviler geliştiri

Yaklaşık 7 sene İngiltere'de çalıştıktan sonradan Türkiye'ye dönen Doç. Dr. Naşide Mangır Bolat, hastalarının ve doktorlarının elden rical bulunduğu melhuz "üroloji" dalında adından yalan ettiren ilmî çalışmalara imza atıyor.

Türkiye'nin 'tek akademisyen kadın üroloğu', hanımlar düşüncesince yeni tedaviler geliştiri
08-05-2022 11:56
Ankara

Yaklaşık 7 sene diyar haricinde çalıştıktan sonraları ihtimam buyurmak düşüncesince ülkesine dönen Doç. Dr. Naşide Mangır Bolat, Türkiye'nin "tek akademisyen kadın üroloğu" şekilde fariza yapıyor.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bolat, Türkiye'nin önemli kadın ürologlarından bir tanesi olmasının beraberinde bu alandaki "tek kadın öğretim üyesi" unvanına da sahip.

İngiltere Sheffield Üniversitesinde 2013-2020 yıllarında kadın ürolojisi dalında icraat örümcek Bolat, doktora tezini de bu bölgede tamamladı. Bolat, ilmî araştırmalarına paralel, "Kadın Ürolojisi, İşlevsel ve Rekonstrüktif Üroloji Üst Uzmanlık Eğitimi"ni de bu ülkede aldı.

Bolat, 2020'de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda akademisyen şekilde çalışmaya başladı.

Bilim Akademisi çeşidinden "Genç Bilim İnsanı" ödülüne müstahak tanıdık Doç.Dr. Naşide Mangır Bolat, halen Sheffield Üniversitesinde konuk akademisyen şekilde kayıtlı.

"Hacettepe Üniversitesinin daveti iri ortak şans"

Hastalarının ve doktorlarının hemen rical bulunduğu melhuz bevliye dalında adından gır ettiren başarılara imza atan Bolat, Türkiye'ye deveran süreci ve ilkin kadın ürolojisi üstünde çalışmış bulunduğu yeni araştırmalarını AA muhabirine anlattı.

Doç. Dr. Bolat, hanımlarda hacet kaçırma, hacet yapamama problemlerine müteveccih klinik ve ilmî çalışmalara yoğunlaştığını, kendini bu bölgede yetiştirmek düşüncesince İngiltere'ye gitme sonucu aldığını dile getirdi.

"İngiltere'ye ondan sonra Türkiye'ye değişmek kararıyla gitmiştim. İçimde devletimizde sıfır ortak şeyi yapabilme, ülkeme dönerek bu biçimde ihtimam ika arzusu vardı." ifadelerini kullanan Bolat, Hacettepe Üniversitesinin namına teklifte bulunmasını iri ortak kısmet şekilde gördüğünü vurguladı.

Bolat, Bilim Akademisinden almış bulunduğu ödülün de kendisini aşırı bahtiyar ettiğini belirterek, "Bilimsel metotla ilgilendiren çabamı, çalışmalarımı Bilim Akademisinin görmesi, tanıması aşırı kıymetli. Umarım bu çalışmaların hem klinik pratiğe bununla birlikte hastalarımıza ortak faydası olur." diyerek konuştu.

"Üroloji doktorlarının yüzdelik 1'inden şimdi azını hanımlar oluşturuyor"

Doç. Dr. Naşide Mangır Bolat, bevliye dalında hem kadın parasız hem kadın hekim sayısının az bulunduğunu tabir ederek, şunları kaydetti:

"Üroloji hastalarımızın tahminî ½ si kadın ve çocuklardan oluşuyor. Büyük kısmı hacet kaçıran, yapamayan, tümörleri mevcut hastalar ancak maatteessüf bevliye dalında doktorlarımızın yüzdelik 1'inden şimdi azını hanımlar oluşturuyor. Bu da denyo ortak durum, hastaların afiyet sistemine ulaşımında ortak konforsuzluk yaratıyor.

Türkiye'de ego ürolojide beşinci kadın uzmanım ve akademisyen şekilde geçmiş kadınım. Tabii ki doktorun hanımı ve beyi imkânsız ancak bu bölgede kadın sayısının artması, çekindiği düşüncesince afiyet kuruluşlarına başvurmayan hastalar açısından da değerli. Üroloji dalında şimdi aşırı kadın hekime gerekseme var, ümit ederim tedricen de artacak."

"İdrar kaçıran hanımlarda yeni otama yöntemlerini geliştiriyoruz"

Yeni çalışmalarıyla ilgilendiren de bilim sağlayan Doç. Dr. Bolat, "TÜBİTAK ve diyar dışından dayanak noktası alan, hacet kaçıran hanımlarda yeni otama şekilleri üstüne dü çalışmamız var. İdrar kaçıran hanımlar düşüncesince yeni, şimdi sansasyonel ve emin otama yöntemlerini geliştiriyoruz." diyerek konuştu.

Bolat, hacet kaçırma, yapamama üzere problemleri canlı hanımlara da şu çağrıda bulundu:

"Beni en aşırı üzen şey, hacet kaçırma problemi olması durumunda bununla yaşamaya çalışan, bunu saf yaşamın ortak parçası sanan hastalarımızın olması. Sırf utandıkları düşüncesince doktora başvurmayıp ince aliteli sıfır ve gayrisıhhi ortak sahn sürüyorlar. Halbuki bu, tedavisi bulunan ortak hastalık. Bu sıkıntıları canlı kâffesi hanımlara kesinlikle doktora başvurmalarını öneriyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ