USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Üç boyutlu görüntüleme ile 4 santimlik kesiden kalp kapağı ameliyatı

Üç boyutlu görüntüleme teknolojileri sebebiyle kalp ameliyatları bundan böyle 4 santimetrelik ıvır zıvır kesilerle gerçekleştiriliyor. Mitral kap yetmezliği mevcut Naci Kaya, bu yöntemle meydana gelen operasyonla sağlığına kavuştu.

Üç boyutlu görüntüleme ile 4 santimlik kesiden kalp kapağı ameliyatı
08-05-2022 13:53

Günlük yaşamda baş döndürücü ehemmiyetli müşterek yere ehil bulunan teknoloji, keyif dalında da tesirini artırıyor. En çetin ve riskli ameliyatlar, teknolojideki gelişmeler yardımıyla hem emeksiz aynı zamanda konforlu müşterek biçimde gerçekleştiriliyor. Son uygulayım bilimi ürünler ile eskiden döş kafesinin ön yandan açılmasını müstelzim katı baş döndürücü ameliyat da 3 boyutlu görüntüleme teknolojileri yardımıyla bundan böyle 4 santimetrelik ıvır zıvır müşterek kesiden gerçekleştiriliyor. Mitral kap yetmezliği mevcut Naci Kaya, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde geçirdiği üç saatlik müşterek operasyonla sağlığına kavuşarak, ameliyatın dördüncü gününde taburcu edildi.

Kalp kapağı ameliyatları bundan böyle baş döndürücü elan güvenli

Geleneksel yöntemde döş kafesinin ön yandan açılmasıyla meydana gelen kalp ameliyatları, teknolojideki gelişmeler yardımıyla bu günlerde genelev altından ve ya göğsün doğrudan altından 3-4 santimetrelik ıvır zıvır kesilerle yapılabiliyor. Küçük kesiden içeriye gönderilen alıcı ve apartlar yardımıyla rastgele çeşitli kalp kapağı değişim yapmak ve tamiri yapılabiliyor. hususi pnömatik kollara sahip, 3 boyutlu görüntüleme olanağı sağlayıcı gizli alıcı sistemi, kalp kapağı ameliyatlarında beğenilen akıbet uygulayım bilimi mahsul olma hususi durumunu taşıyor. Avrupa'da sayılı, Türkiye'de ise müşterek tane müşterek merkezde beğenilen bu görüntüleme sistemi, Kıbrıs'ta ise yalnızca Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde bulunuyor. Bu acemi uygulayım bilimi yardımıyla ıvır zıvır kesi ile kalp ameliyatları hem baş döndürücü elan çelimsiz müddette aynı zamanda baş döndürücü elan emin biçimde gerçekleştiriliyor. Ameliyat esnasında beğenilen hususi gözlükler, pnömatik dizi film ve görüntülük görüntü kalitesi yardımıyla cerrahların anatomiye hakimiyeti artıyor. Böylece harekât süreleri kısalıyor, parasız güvenliği sağlanıyor ve ameliyat muvaffakiyet şansı artıyor.
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Ögr. Üyesi hasret Balcıoğlu, bu yöntemdeki ameliyat başarısının kusursuz ve dört başı mamur sayrılarevi altyapısı, talimli ve tecrübeli cerrahi takım ile akla yatkın hastanın müşterek araya gelmesi ile elde edildiğini söyledi.

Naci Kaya 3 saatlik ameliyatla sağlığına kavuştu

Mitral kap yetmezliği zımnında Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı uzmanları çeşidinden izleme edilen Naci Kaya da bu yöntemle sağlığına kavuştu. Kaya'nın akıbet devirde dem darlığı ve rahatsızlık şikayetlerinde çoğalma izlendiğini tamlayan Dr. hasret Balcıoğlu, meydana getirilen ön araştırmalar kararında hastanın anatomik manada ıvır zıvır kesi ile ameliyat düşüncesince akla yatkın bulunduğunu belirtti. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının peşi sıra Naci Kaya'ya 3 boyutlu gizli dizge görüntüleme kamerası ve mini torakotomi yöntemi ile döş altından 4 santimetrelik kesi yapılarak mitral kap tamirat operasyonu uygulandı. Bu operasyonda mitral kapağın kaçağa sebebiyet verici yaprakçığı belirleme edilerek hususi dikişlerle tamirat edildi. Ardından bireşimli müşterek çecik doldurularak tamirat işlemi tamamlandı. 3 saatten elan çelimsiz devam eden ameliyat sonra parasız teneffüs aletinden ayrıldı. 24 zaman yapılmaksızın dip bakımdan yataklı vagon vagon servis izlemine alındı. Ameliyatın dördüncü gününde ise taburcu edildi.

Küçük kesi ile meydana getirilen ameliyatlar hastaya ve doktora şişman yarar sağlıyor

Prof. Dr. Barçın Özcem, ıvır zıvır kesiden meydana getirilen ameliyatların hastalara şişman konfor sağladığını söyleyerek, “Ameliyat süreleri beraberinde hastaların dip iş ve yataklı vagon vagon servis izleminde kalış süreleri kısalıyor. Çok elan çelimsiz müddette taburcu olunabiliyor. Klasik yöntemle meydana getirilen ameliyatlar sonrasındaki akıntı kısıtlılığı, ıvır zıvır kesi yönteminde yaşanmıyor. Daha az dert hissedilirken, enfeksiyon riski azalıyor. Daha er düzelme ile günce yaşama er devir olanağı sağlanıyor. Dışarıdan gelebilecek travmalara erinç göğsü arkalamak gerekmiyor” dedi.

Ameliyat döneminin rastgele evresinde ekokardiyografik afiyet muayenesi akıbet adım önemli

Hastanın ıvır zıvır kesiden kalp ameliyatına akla yatkın olup olmadığına ameliyat öncesinde kardiyologlar çeşidinden meydana getirilen araştırmalar kararı değişmeyen veriliyor. Bu araştırmalar ortada bilgisayarlı tomografi, anjiyografi ve ekokardiyografi arazi alıyor. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kemal Günsel, bu cins ameliyatlardan geçmiş hastalara behemehâl ekokardiyografi yapılması icap ettiğini belirterek, "Uygun parasız tarzı ve kap yapısının akla yatkın değerlendirilmesi, ameliyat sonrası başarının belirlenmesinde baş döndürücü önemlidir. Hastamızın ameliyat esnasında da endoskopik yankı yöntemiyle kalp kapağı arama edilmiş, ameliyat böylece meydana getirilen kontrollerde de kapağın alışılagelen olduğu, on paralık kaçırmadığı saptanmıştır. Hastamız çağ bundan böyle oldukça dosdoğru müşterek kalbe sahiptir” ifadelerini kullandı.

“Kendimi ameliyat reşit kadar hissetmiyorum”

Geçirdiği üç buutlu görüntüleme ile 4 santimetrelik kesiden kalp kapağı ameliyatı ile sağlığına munsap Naci Kaya, “Yaklaşık müşterek ay geçmiş mitral kap yetmezliği tanısı aldığımda baş döndürücü korktum. Ancak doktorlarımın beni bilgilendirmeleri amme korkumu ortadan kaldırdı” dedi.

Kısa müddet geçmiş 3 saatlik müşterek harekât nâkil Kaya, kendisini ameliyat reşit kadar hissetmediğini de söyledi. Motor kullandığını ve su sporları ile ilgilendiğini tamlayan Kaya, ameliyatın peşi sıra günce hayatına problemsiz müşterek biçimde arka döndüğünü söyledi. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi kardiyoloji kadrosunun kendisini ruh bilimsel şekilde da ameliyata baş döndürücü dobra hazırladığını kail Naci Kaya, beğenilen akıbet uygulayım bilimi cihazlarla çelimsiz müddette sağlığına kavuştuğunu söyledi. Naci Kaya, sağlığına kavuşmaktan duyduğu mutluluğun yanı sıra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde böylesine müşterek teknolojik enfrastrüktür ile bu ameliyatı olmanın dünya hesabına şişman müşterek alım çalım bulunduğunu da laflarına ekledi.

Mitral kap nedir?

Mitral kapak, kalbin sol tarafında arazi düzlük dü yaprakçığa ehil bulunan müşterek kapakçık. Doğuştan, romatizmal ve ya hoşnutluk ilişkin şekilde gelişebilen mitral kap rahatsızlıkları, yetmezlik ve ya müzayaka halinde kendini gösterir. Her dü halde da mitral kap ameliyatında ıvır zıvır kesi yöntemi kullanılabiliyor. Bu yöntemle mitral kapağın tamiri, tamirat akla yatkın değilse değişim yapmak emin müşterek biçimde yapılabiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ