USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'nde 'Türkiye Sosyal Ağ Haritası' sunumu yapıl

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca bu sene ikincisi planlı Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Çağlar'ın sunumuyla sona erdi.

Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'nde 'Türkiye Sosyal Ağ Haritası' sunumu yapıl
03-12-2022 21:08
İstanbul

Çağlar, TİM Gösteri Merkezi'ndeki zirvenin akıbet panelinin ardından, "Türkiye Sosyal Ağ Haritası" başlıklı lokma gerçekleştirdi.

Hemen gelişigüzel araştırmacının emek vermek düşüncesince Türkiye'nin ve bambaşka devletlerin toplumsal ağ kullanımına değgin verilerine gerekseme duyduğunu dile getiren Çağlar, şunları kaydetti:

"Bunları da bu çeşit verileri de ne platformlardan, ne kaynaklardan giderdiğimiz dun üst bellidir. Detaylı verilerin bulunmadığı birlikte vaziyette oldukça güzel, hayır platformlardır ve faydalandık ancak birlikte güneş anlaşılan gene birçoğumuzun meydana getirdiği üzere bu çalışmaların metodolojisini düşkünlük ettim. Ne devir yapılıyor, nerede yapılıyor, birçok denekle yapılır diye. Alıp arsıulusal kullanılan, başvuru sunulan icraat bulunduğu düşüncesince önce aşamada baş döndürücü birlikte tomar ayırt edilmiyor, gerekseme hissedilmiyor bu çeşit birlikte sorgulamaya. Sonra baktığımda düpedüz küfran ve bedel cehalet buyurmak istemem, senelerce bu verileri kullandık yek halis muhlis Türkiye düşüncesince ayrıca küresel namına dünyanın değişik yerleri düşüncesince yorumda mevcut olmak düşüncesince tam veriye erbap olmadığını ayırt ettim."

"Farklı birlikte bilinçlilik yaptık"

Türkiye'deki vaziyeti bildirmek istediğini tabir fail Çağlar, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Altı ayda birlikte e-mail kanalıyla meydana getirilen 1500 örneklemli birlikte anketle halis muhlis Türkiye'nin toplumsal yaşamına dair, genel ağ kullanımına değgin veriler sunuluyordu. Dediğim üzere minnettarım. Yıllarca verileri kullandım. Birileri rakipsizdi, alternatifsizdi yek düpedüz öğretim üyesi namına Türkiye'de toplumsal ağ kullanımıyla ilgili birlikte şeyler söylediğimde elan katı birlikte veriye dayanmasını yeğleme ederim. Farklı birlikte bilinçlilik yaptık. Dedik ki arkadaşlarla, yakınma buyurmak namına bakalım elan iyisini yapabilir miyiz? Bir plan taslağı çıkardık, neler olması geçişsiz bu çalışmanın içinde niteleyerek ve İletişim Başkanlığına sunduk. Çok esen olsunlar, hem Başkan Bey Fahrettin Altun Hocamız hem Evren Bey, Çağatay Bey, bilimsel niteliği olan birlikte geri planları bulunduğu düşüncesince derdimizi rahatlıkla anlatabildik. Normalde bürokratlara gidip bu meseleyi hakeza anlattığımızda hakeza dayanıklı anlamamış birlikte giysi ifadesiyle karşılaşabilirsiniz yek onlara da kısaca münasebet lüzumlu olduğunu, ne denli ehemmiyetli bulunduğunu bolca bildirmek durumunda kalmadık. Aynı kaygıları bizimle paylaştılar. Nasıl yapabileceğimiz üstünde yoğunlaştık.''

İsmail Çağlar, temelde Türkiye'nin toplumsal avlu haritasını çıkarmayı amaçladıklarını ve bunun ayrımsız sürede birlikte amme rolü bulunduğunu vurguladı.

Çağlar, ''Sağlam, güvenilir, kalifiye bilgiyi getirmek ve bu bilginin gene kamunun güvencesinden yeniden boy bos birlikte halde emin olması gerekiyor. Yani bugün var, erte bulunmayan veriler işe yaramıyor ancak proses içinde sürekliliğini realizasyon ederseniz bunun başta ergonomik oluyor. Proje kapsamında Türkiye'nin 7 sahasında yılda dört çeyrek kısaca üç ayda birlikte tetkikat yaptık ve bu tetkikat minimal 2 bin 500 örneklemle yapıldı. Daha sonradan bunların hepsini 'sosyalagharitasi.gov.tr' adresinde raporla, infografikle, verilerin kaba durumunu orada sunduk. Ücretsiz birlikte halde hem hususi sektörden hem akademiden hem de çıplak toplumdan gerekseme duyan erkek oyuncular bundan faydalanabilsin. 2 yılını tamamladık." niteleyerek konuştu.

Çağlar, eş değer araştırmalara uyarınca istifham formunu ayrıntılı hazırladıklarını belirterek, istifham kategorileri hesabına bilim verdi.

Çalışmanın kazanımlarıyla ait değerlendirmelerde mevcut Çağlar, sürecin şeffaflığına aksan yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ