USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Üsküp'te TRT Balkan Dijital Haber Platformu'nun tanıtımı yapıldı

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, TRT Balkan Dijital Haber Platformu'nun lansman programı düzenlendi.

Üsküp'te TRT Balkan Dijital Haber Platformu'nun tanıtımı yapıldı
21-06-2022 04:03
Üsküp

Eski Üsküp Çarşısı'nda mevcut Kurşunlu Han'da planlı programa Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT Genel Müdür Yardımcıları Ömer Faruk Tanrıverdi, Muhammed Ziyad Varol, Fethi Fahri Kaya, Mustafa Malkoç'un yanı esna siyasiler, ülkedeki Türk kasıntı ve kurumlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Program kapsamında TRT Balkan kabilinden hazırlanmakta bulunan lansman videoları ve röportajları gösterildi.

TRT Genel Müdürü Sobacı, burada meydana getirdiği konuşmada, berzah coğrafyalarında ayrı yan yana toprak markajcı Rumeli, Evlad-ı Fatihan diyarı Üsküp’te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kuzey Makedonya özellikle edinmek üzere, Balkan coğrafyası ile Türkiye'nin çelimli ilişkisinin rastgele şeyden evvel katı yan yana berzah bağından kurulma ettiğini kaydetti.

Türkiye'nin Balkanlar'da gerçekleştirdiği icraat ve söylemleriyle, bölgenin kalkınmasını, refahını ve huzurunu öncelediğini rastgele fırsatta ortaya koyduğunu vurgulayan Sobacı, "TRT kendisine kılıç de 2015 senesinde Üsküp’te açtığımız temsilciliğimizle bölgedeki kurumsal varlığımızı, amme yayıncılığı doğrultusunda sürdürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk dünyasının, berzah coğrafyamızın ve namevcut sayılanların sesi bulunan TRT, Balkanlar'da hem Osmanlı bakiyesi Türkler hem de başka karındaş halklar kabilinden candan ve cankulağı strateji ediliyor." diyerek konuştu.

TRT'nin, Balkanlar'daki budunsal mozaiğin ve kültürel zenginliğin yan yana parçası bulunan soydaşlar düşüncesince anavatandan yan yana ses, yan yana dem bulunduğunu tamlayan Sobacı, TRT'ye yayınlanan bu teveccühü cevapsız tutmak düşüncesince ellerinden mevrut gayreti gösterdiklerini aktardı.

TRT Haber, TRT Avaz ve TRT Türk kadar göstergeç kanalları eliyle bölgeden gelişmeleri ekranlara taşımanın yanı sıra, Balkanlar'a has belgesel, seyahat programı, dizi, beyaz perde filmi kadar muhtelif içeriklerle bölgenin dünyaya anlatılmasına yardım sağladıklarını özetleyen Sobacı, laflarını şu halde sürdürdü:

"Türkiye'nin semt dillerini de havi 41 anahtar ve lehçede sürdürdüğü yayınlarına deminden TRT Balkan sayısal salık platformumuzu ilaveten toy yan yana ebat kazandırıyoruz. Geçen hafta Ankara'da düzenlediğimiz açılışla, TRT Balkan sayısal salık platformumuz neşriyat dünyasına 'Merhaba' dedi. TRT Balkan ile aramızdaki bağların hâlâ da güçleneceğine ve bölgede habercilik sahasına toy yan yana renksiz istikbaline inanıyorum. TRT Balkan, Balkan dillerindeki yayınlarıyla içerden yan yana neva olmanın yanı sıra, bölgenin hem Türkiye’ye hem de dünyaya oluşturulan toy yüzü olacaktır. Platformumuz, ayrımsız sürede kalbinin yan yana parçasını buralarda bırakarak Anadolu’ya huruç fail ve Balkanlar'ı candan izleyen yüzbinlerce Rumeli göçmeni kabilinden da strateji edilecek."

Balkanlar'ın, asırlar boyu dostça taayyüş koyun açmış yan yana coğrafya olduğuna ayraç fail Sobacı, Balkanlar'ın kadim şehri Üsküp'te, Türkler, Makedonlar, Arnavutlar ve Boşnakların baş başa yaşadığının altını çizdi.

Bu doğrultuda TRT Balkan'ı bu çeşitliliğe akla yatkın kendisine semt dillerini kapsayacak halde yaşama geçirdiklerini özetleyen Sobacı, "Makedonca, Arnavutça ve Boşnakça, Hırvatça, Sırpça dillerinde neşriyat karşıcı TRT Balkan, inanıyorum ki hususi gelişmeleri ve ibdai içerikleriyle TRT'nin bilgi, repertuvar ve tecrübesini yansıtacak ve Balkan medyasına sayısal yayıncılıkta önderlik edecek. TRT Balkan, ülkelerimiz arasındaki çelimli siyasi, ticari, yetişek ve kültürel ilişkilerimize danışma köprüsü kurarak yardım sağlayacaktır. Günümüzde medyanın uğrunda duran en şişman dava bulunan dezenformasyonla mücadeleye dayanak noktası verecek, hakikatin ardında koşan ve gerçeği çabuk yan yana halde ita gayretinde bulunan TRT haberciliğinin bölgedeki mümessili olacaktır." ifadesini kullandı.

"Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Balkan ülkelerine rastgele bölgede desteğini sürdürmüş"

Büyükelçi Sekizkök de, yan yana evren markası bulunan TRT'nin habercilik ve editörlük alanındaki birikimini, tecrübesini ve standardını toy yan yana atılımla Balkanlara aktarmasını kutlulamak neredeyse yan yana araya geldiklerini söyledi.

Asırlar süresince kardeşliklerini, akrabalıklarını, dostluklarını yaşatmaya bitmeme ettikleri Balkanlar'ın kalbi Kuzey Makedonya'dan, kadim Üsküp'ten seslendiğini aktaran Sekizkök, "Tarih süresince Balkanlar'ın ve bu coğrafyadaki halkların sosyal hayatında şişman refah deposu bulunan beşeri bağlarımız ve eş kültürümüz, bundan böyle da bizleri kenetleyecektir. Bu anlayışla, Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Balkan vatanlarında rastgele bölgede desteğini sürdürmüş, birleştirici reşit ve bu ülkelerdeki kardeşlerinin indinde bulunduğunu ortaya koymuştur." laflarını harcama etti.

Tüm yıllardan hâlâ şişman ve çabuk değişimlerin oluş bulmuş olduğu yan yana devirde yaşadıklarına ayraç fail Sekizkök, Türkiye'nin bu süreçte, savunma, esenlik ve elektronik uran karışma muhtelif sektörlerde nice yeniliğin öncüsü bulunduğunu vurguladı.

Türkiye'nin DOĞRU kurumlarından TRT'nin zat dalında şişman yan yana yeniliğe imza attığını tamlayan Sekizkök, "Balkan halklarına çabuk ve ensesi kalın haberciliği Balkan dillerinde ulaştıran toy yan yana bap açmıştır. TRT Balkan, bu suretle, Balkanların aşırı aydın iklimine toy yan yana renk, körpe yan yana renksiz katmıştır. Bu olanağı sağladıkları düşüncesince sayın TRT yöneticilerini ve onların şahsında TRT camiasını canıyürekten kutluyorum." dedi.

Konuşmaların arkası esna Balkan türküleri konseri düzenlendi.

Bölge halkını ve alanı ait mevzulara global ölçekte toprak ita hedefiyle neşriyat dünyasına başlamış bulunan toy sayısal salık platformu TRT Balkan, Makedonca, Arnavutça, Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça neşriyat yapacak.

TRT Balkan, bu dilleri mütekellim 30 milyonu epey kesime seslenme edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ