USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

YKS'nin ilk oturumu başladı!

YKS'nin ilk oturumu bulunan Temel Yeterlilik Sınavı başladı.

YKS'nin ilk oturumu başladı!
18-06-2022 11:02

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu bulunan Temel Yeterlilik Testi (TYT) düşüncesince adayların imtihan merkezlerine girişleri sayaç 10.00'da akıbet buldu. 3 milyonu ortak hayli öğrencinin katılmış bulunduğu sınav, sayaç 10.15 itibarı ile başladı. 40 matematik, 40 Türkçe, 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji, 5 felsefe, 5 ilmek kültürü, 5 gün ve 5 coğrafya iktisap etmek kıl payı 120 probleminin sorulmuş bulunduğu imtihan 165 ahit sürecek. TYT, sayaç 13.00'da akıbet bulacak.

Kızı sınava girecek bulunan Gündüz Teyin “Hayırlısıyla iyi kâr bekliyoruz. Heyecanlı bulunduğu düşüncesince yanı sıra ara vermek istedik. Tempolu derneşik ortak halde çalıştı. Bir şeyler umuyoruz ancak şans artık. Bizde de cümbüş var. Herkese başarılar diliyorum” dedi.

İç mimari okumayı hedefleyen Emir Güven ise “Çok çalışmadım ancak bakacağız artık. Hedefim iç mimarlık. Heyecan aşırı namevcut ancak imtihan kağıdı önüme ulaşınca değişik oluyor” ifadelerini kullandı.

Hedefine ulaşacağını düşünen Emir Ünel adlı ortak ayrıksı öğrenci, “Sınava gelişigüzel güneş deneyim çözerek hazırlandım. Sürekli yeniden yaptım. Bu akşamda yarınki imtihan düşüncesince yeniden yapacağım. Hedefim yazılım mühendisliği. Bugün umumi kendisine öğrenciyi deneyim tabanlı sorular çıkacak. Bilgi değil de henüz aşırı öğrencinin zekasını ölçen sorular çıkacak. Hedefime ulaşacağımı düşünüyorum” halinde konuştu.

Duygu Alkan ise cümbüş yapmadan sorulara odaklanacağını anlatım ederek, “Çok çalıştım bu sene emeğimin karşılığını kabul etmek istiyorum. Bu sene düşüncesince eksiksiz ömrüm kütüphanede geçti diyebilirim. Bölüm kendisine sözel yahut dilden hazırlandığım düşüncesince dü sınava da gireceğim. Üniversite kendisine gayem olmadı daim en yükseği hedefledim. Puan kendisine tanzim kendisine ortak gayem olmadı. Ben elimden geldiği denli çalıştım. Yaptığım kupkuru ve sıralamaya layıkıyla ortak yurt düşünüyorum. İlk beniz bine tahavvül etmek istiyorum. Şuan cümbüş yapmamaya çalışıyorum” sanarak konuştu.

Kızının bu sene elden sınava uyarlanmış bulunduğunu kail ege Erkan Alkan ise “Hepsine Allah başarılar kader etsin. Emekleri boşa çıkmasın inşallah. Kızım girecek imtihan aşırı çalıştı. Gece şems çalıştı. Kızım bu sene bu sınava uyarlanmış etti hayatını” dedi.

Kilis'te öğrencilerin YKS heyecanı

Sınırın kullanılmamış noktasında mevcut Kilis'te, YKS sınavına girecek öğrenciler, imtihan saatinden geçmiş imtihan merkezlerine geldiler. Sınava girecek öğrencileri aileleri bekâr bırakmadı. Gaziantep'ten de YKS imtihanı düşüncesince mevrut aşırı sayıda mektepli YÖK kabilinden henüz geçmiş belirlenen Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile öteki okullarda sınava girdiler. Öğrencilerin şişman bölümünün hararetli oldukları gözlendi. Öğrenciler, sınava girerken, velileri de ekol haricinde beklediler.

Her sene bulunduğu kabil bu yılda aşırı sayıda Gaziantepli mektepli YSK sınavına Kilis'te girdi. Okul çevrelerinde enli asayiş önlemi katılması ilgi çekti. Kilis'te 2022-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 22 binada, 344 salonda ve 6 bin 775 adayın katılımıyla, 19 Haziran 2022 tarihinde uygulanacak bulunan 2022-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) 11 binada, 170 salonda ve 3785 adayın katılımıyla ve 2022-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 3 binada, 12 salonda ve 201 adayın katılacağı öğrenildi.

Yüksekova'da YKS heyecanı başladı

YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) maratonu, eksiksiz Türkiye'de bulunduğu kabil Yüksekova'da da başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca Yüksekova kazasının 2 senedir imtihan merkezi anons edilmesi sevinçle karşılanırken, yurttaşlar Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek öğrencilere konaklamaları düşüncesince evlerinin kapılarını açtı. Önceki zamanlarda 2 yahut 3 güneş önceleri YKS düşüncesince Hakkari il merkezi yahut Van'a revan öğrenciler, biçim ve tahaffuz problemininin yanı sıra maddesel külfetle karşılaşıyorlardı. YKS'ye değişik il ve ilçelerden mevrut öğrencilerin okullarına parasız taşınmaları sağlanırken, imtihan ikinci defa yapıldı.

“Çok heyecanlıyız inşallah istediğimiz kabil geçer”

Bugün aşırı hararetli bulunduğunu anlatım fail öğrencilerden Zehra Çağırma, ''Hepimizin kendisince hayırlısı olsun diyelim. Çok heyecanlıyız inşallah istediğimiz kabil geçer. Bizde girip çıkacağız bundan böyle bakalım kesinlikle olacak. Bu sınavla istediğimiz puanı alırız inşallah. Tüm arkadaşlara hayır olsun'' dedi.

“Sınav inşallah biz düşüncesince iyi geçer”

Doğan Yazar adlı öğrenci, ''Bugün cümbüş kalık halde zaten. Sabah er saatlerinde ekol bahçesine geldik. Biz de sınavın süresini dolup girmesini bekliyoruz. Sınav inşallah biz düşüncesince iyi geçer'' ifadelerini kullandı.

“Allah öğrencilere hayırlısını kader eylesin”

Öğrencilerden Erdelan Kazancı, ''Zaten cümbüş yüzünden er geldik buraya. Biz de hakkıyla aşırı dip tempoyla hazırlandık. Allah öğrencilere hayırlısını kader eylesin. Bizde mücadele etmek düşüncesince yapacağız imtihanı en güzelinden'' halinde konuştu.

''Biz aylardır bu imtihan düşüncesince çalışıp duruyorduk”

Öğrencilerden Şiyar Oyman ise ''Biz aylardır bu imtihan düşüncesince çalışıp duruyorduk. Şimdi de gireceğiz inşallah on paralık bozmadan yapacağız. Herkes içre hayır olsun inşallah. Çok heyecanlıyız. Artık bu sınavla bu arada istediğimiz yere varırız. Herkese başarılar diliyorum'' dedi.

Afyonkarahisar'da YKS imtihanı 35 bin 351 adayla başladı

Kentte YKS imtihanı problemsiz ortak halde başladı. YKS'nın Temel Yeterlilik Alanında (TYT) 21 bin 444, Alan Yeterlilik Alanında 13 bin 907 ve Yabancı Dil Alanında ise 832 namzet ile başladı. 5'i ukubet evi iktisap etmek kıl payı toplamda 120 imtihan merkezinde başlamış bulunan sınavda toplamda 5 bin 166 ferdin fariza almış bulunduğu belirtildi. Sınava girecek adayların ortak hayli heyecanları oldukları gözlenirken, şişman ortak kısmının sınava girecekleri okullara saatler öncesinde geldikleri dikkatlerden kaçmadı.

Adaylar imtihan salonlarına fevk araması yapılarak alındı. Kent genelinde sınavla ilişik dip asayiş önlemleri meydan manşet ekipleri ilkin trafiğin sonsuz kendisine belirgin kalması düşüncesince dip güç gösterdiler. Polis ekipleri başkaca sınava geç duracak bulunan yahut okullarını bulmayan adaylara araştırma görevlisi kendisine imtihan merkezlerine götürdü.

Çocukları sınava girecek adayların aileleri ise ekol bahçelerinin haricinde evlatları düşüncesince bereketli dolgunca afsun ederek beklemeye başladı. Öte yandan, sınava giren kimi adayların manşet ve gümrük kolcusu iktisap etmek düşüncesince darülfünun okuyacaklarını belirtmeleri ise dikkatlerden kaçmadı.
 

Caner Sönmez -Mehmet Ali Dağ - Metin Tek - Gökten Ceylan - Mevlüt Tınas

İLGİLİ HABER
TYT sınavına geç kalanlar kapıdan döndü TYT sınavına geç kalanlar kapıdan döndü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ