USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yolları karye mektebinde kesişen koşa Van'da çiğin omuza fariza yapıyor

Van'ın Gevaş ilçesindeki ilkokulda fariza özne Konyalı Abdullah ve Ankaralı Sibel Çiçek, hayatlarını birleştirmelerine fırsat bulunan okulda öğrencilerin başarısı düşüncesince çiğin omuza çalışıyor.

Yolları karye mektebinde kesişen koşa Van'da çiğin omuza fariza yapıyor
23-11-2022 16:14
Van

İlçeye 23 kilometre mesafedeki rustik Bağlama Mahallesi'ndeki okulda 6 sene ilkin biricik hoca yerine göreve süregelen Abdullah Çiçek, beraberinde taraftan öğrencilerin eğitimiyle ilgilenirken öbür taraftan da ekol çağındaki evlatların tespiti düşüncesince meydan taraması yaptı.

Müdür izinli öğretmen, meydana getirdiği araştırı kararı mahallede ekol evveliyat pedagoji bilimi çağlarında 10 çocuğun bulunduğunu belirleme ederek okula anne sınıfı açılmasını sağladı.

Abdullah hoca ile anne sınıfı öğretmeni yerine tayin edilen Sibel Türkeş'in yolu, 4 sene ilkin Bağlama'daki karye mektebinde kesişti.

Öğrencilerin başarısı düşüncesince beraberce savaşım eden, okulun eksiklerinin giderilmesinde birbirlerine mütalaa görevlisi bulunan dü öğretmen, beraberinde müddet sonradan aralarında süregelen sevgiyi evlilikle taçlandırmaya değişmeyen verdi.

Ağustos ayında nikah masasına oturan çift, tanışıp bahtiyar beraberinde yuva kurmalarına punt bulunan Bağlama İlkokulu'nda dal omuza fariza yapıyor. Çiçek çifti, rustik alanda fariza yapmanın zorluklarına beraberce döş gererek öğrencilerinin başarısı düşüncesince mesai harcıyor.

Abdullah Çiçek, AA muhabirine, göreve başladığı çağ okulda biricik hoca bulunduğunu öğrenince iri sersemlik yaşadığını söyledi.

Mahalledeki dallar düşüncesince anne sınıfı açılmasına müteveccih mesai vermek yürüttüğünü özetleyen Çiçek, "Atamalar sırasında bizi arayıp okulun halini soranlar oldu. Arayanlardan bir tanesi de Sibel hocamızdı. 6. tercihine okulumuzu yazmıştı ve buraya atandı. Tanışmamız bu biçimde oldu. Birlikte fariza yaptık. Muhtarımız, 'Hocam siz de bekarsınız öğretmenimiz de' niteleyerek dobra beraberinde izafe yaptı. Biz de 'nasip' dedik. Okulda başöğretmen ve hoca birlikteliği rastgele devir olması müstelzim denli oldu. Nasip ha ve evlendik." dedi.

"Lojmanı beyaz perde ve kütüphaneye dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Okulu sahiplenmenin, sorunları benimseyerek çözümü düşüncesince efor göstermenin ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Çiçek, şu biçimde bitmeme etti:

"Çok eksiklerimiz vardı. Okul duvarlarımız yıkılmış, tuvaletlerimiz hasarlıydı. Bu sene Valiliğimiz bizlere baş döndürücü iri olanaklar sağladı. Milli Eğitim Bakanlığı bu mevzunun hesabına düştü. Okula mevrut malzemelerle imece usulüyle sorunları giderdik. Okulumuzun eksiklerini beraberce tamamladık. Parke taşı talebimiz var, bununla ilgilendiren emek harcamaları yapıyoruz. Öğrencilerimiz üşümesin sanarak sobayı beraberce yakıyoruz, temizliği yapıyoruz. Velilerimiz katışıksız olsun bizlere dayanaklık etmek oluyor. Bazı eksiklerimiz dair da hayırseverlerden iane istiyoruz. İnternetimiz var, kurnaz tahtamız da olsa hâlâ elleme olur. Kullanılmayan lojmanı dallar düşüncesince beyaz perde salonu ve kütüphaneye dönüştürmeyi düşünüyoruz. Çocukların beyaz perde ile tanışmasını, katalog süresince ibret çalışmalarını iletmek istiyoruz. Mahalle sakinleriyle de beraberinde eş denli olduk. Bizi sahiplendiler, hiçbir yabancılık çekmiyoruz."

Ankara'dan 4 sene ilkin tayin edilen Sibel Çiçek ise okulun eksiklerinin giderilmesi düşüncesince eşiyle ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Mahalle sakinleriyle baş döndürücü hamam ilişkilerinin bulunduğunu dile getiren Sibel öğretmen, şunları kaydetti:

"Sobayla evvel kere burada tanıştım. Başlarda baş döndürücü zorlandım, soba yakmayı bilmiyordum, eşim öğretti. Elimizden geldiğince küçüklere mütalaa görevlisi olmaya çalışıyoruz. Mahalle sakinleri de mütalaa görevlisi oluyor. Buradan gittiğimizde de okulun hâlâ elleme pedagoji bilimi verilebilir seviyeye gelmesini istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi de bu mevzuda iri destek sunar veriyor, dünkü materyaller gönderiyor. Ana sınıfı hoppadak esna ve masaların olabileceği beraberinde arazi değil, oyuncağa da öbür eşyalara de ihtiyacımız var. Okula baş döndürücü medet sağladık, artık da elimizden geldiğince sağlayacağız. Çevre düzenlemesinden iç malzemeye, boyasına denli rastgele şeyi beraberce yaptık. Doğada beraberce dersler işledik. Hem ilkin bununla beraber evlendikten sonradan eşim bana baş döndürücü mütalaa görevlisi oldu. Her devir birlikteydik aslında. Bizi birbirimize yaklaştıran az buçuk da bu oldu."

"Çok aktif ve cana yakınlar"

Mahalle Muhtarı Hayrullah Yarış da öğretmenlerin okulun boyasından mekân duvarına denli tamamı eksiklerini giderdiklerine ayraç ederek, "Çok aktif ve cana yakınlar. Artık bizim beraberinde parçamız denli oldular. Herkes öğrencilerini ferah ferah okula gönderiyor. Çocuklarımızla baş döndürücü elleme ilgileniyorlar. İkisini birbirlerine baş döndürücü yakıştırdık. Aramızda konuşurken 'Keşke evlenseler' diyorduk. Aradan baş döndürücü geçmeden evleneceklerini söylediler, baş döndürücü sevindik. Allah mutluluklarını sonsuz etsin." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ