Dünya

ABD'nin 25 eyaletinde 5 çocuğun ölümüne kere açan hepatit salgını araştırılıyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), 25 eyalette 100'den çok çocukta tanıdık ve 5 çocuğun ölümüne etken bulunan hepatit vakalarının sebebini araştırdıklarını açıkladı.

ABD'nin 25 eyaletinde 5 çocuğun ölümüne kere açan hepatit salgını araştırılıyor
06-05-2022 23:24
New York

CDC'nin bulaşan hastalıklardan mesul başöğretmen yardımcısı Dr. Jay Butler, eyaletlerin esenlik departmanlarıyla 5 çocuğun yaşamını kaybetmiş olduğu hepatit olayları hakkında kuma eş emek vermek yürüttüklerini, hastalığın "evcil hayvanlardan sıvanmış olma ihtimalini" araştırdıklarını belirtti.

Butler, Ekim 2021'den beri sebebi adsız sansız hepatit olaylarıyla ilgilendiren şikayette mevcut evlatların yüzdelik 94'ünün hastaneye kaldırıldığını ve yüzdelik 14'ünün uykuluk nakline gerekseme duyduğunu söyledi.

CDC yetkilisi, etibba ve ahali sağlığı yetkililerine, uykuluk enzimleri yükselmiş 10 yaşın altındaki benzeri çocuk olayları olup olmadığını bildirmeleri dair çağrıda bulundu.

Merkez, 21 Nisan'da da doktorları Alabama'da 9 çocukta tanıdık uç hepatit olayları kümesi dair uyarmıştı.

Global eş salgın olabilir

CDC'nin uyarısı, İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan açıklanamayan hepatit olaylarıyla hastanelere mevrut düzinelerce çocukla ilgilendiren raporların peşi esna geldi.

Hastalığa yakalanan evlatların çoğunda, yorgunluk, iştahsızlık, kusma, ishal, döl yatağı ağrısı, derin mülevven idrar, bariz mülevven büyük abdest ile ciltlerinde ve gözlerinde sararma kadar belirtiler görüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Dünya Sağlık Örgütü Küresel Hepatit Programı'nda etkin Dr. Philippa Easterbrook, 1 Mayıs bakımından 20 ülkede salgınla irtibatlı 228 mümkün vaka bulunduğunu ve 50'den aşkın vakanın araştırıldığını kaydetmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?