Gündem

Başkan Yıldız’dan ABD Büyükelçiliğine tepki

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, ABD Büyükelçiliğinin yayımladığı Güvenlik Uyarısı metnine tepki gösterdi. Başkan Yıldız, "Terörün ve teröristin tekvin etmek istediği düşünce iklimi, bu adımlarla terörden evvel oluşturulmakta ve faydadan baş döndürücü d

Başkan Yıldız’dan ABD Büyükelçiliğine tepki
30-01-2023 18:09

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, ABD Büyükelçiliğinin yayınladığı Güvenlik Uyarısı metninde, ilkin Beyoğlu'ndaki sinagog, kilise ve diplomatik misyonlara ilgi çekmesine tepki gösterdi. ABD Büyükelçiliğinin Beyoğlu'nu açık açık bulunak göstererek yıldırı saldırısı açıklaması yapmasını benimseme etmediklerini tamlayan Başkan Yıldız, "Terörün ve teröristin peydahlamak istediği bulut iklimi, bu adımlarla terörden geçmiş oluşturulmakta ve faydadan aşırı dokunca vermektedir" diyerek konuştu.

Başkan Yıldız meydana getirdiği açıklamada, "ABD Büyükelçiliğinin Beyoğlu'nu açık açık bulunak göstererek yıldırı saldırısı açıklaması yapmasını benimseme etmiyoruz, reddediyoruz. İsveç'te, Danimarka'da, Hollanda'da yaşanmış olan skandal olayın arkası sıra ikinci el yayınladıkları metinde misyonun elden ihtar bulunmadığı açıktır. Terörün ve teröristin peydahlamak istediği bulut iklimi, bu adımlarla terörden geçmiş oluşturulmakta ve faydadan aşırı dokunca vermektedir" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarını sürdüren Başkan Yıldız, "Beyoğlu'nda hepsi inançlar yüzyıllardır sulh içre birlikte arada yaşamaktadır. Her birlikte cami, değme birlikte kilise, değme birlikte havra ve değme birlikte perestiş merkezi, İsveç'te, ABD'de, Avrupa'da gösterilmeyen nazikâne ve hoşgörüyle değişik inançlardaki yurttaşlarımızın hizmetindedir. Teröristin peydahlamak istediği algıya, birlikte devletin büyükelçiliğinin değişik birlikte yöntemle okazyon sunması; bu yapılırken Galata'nın, Taksim'in, İstiklal'in isminin açık açık belirtilmesi talihsizliktir. ABD Büyükelçiliğini Türkiye'nin imajını zedelemeye müteveccih adımlardan vazgeçmeye, dini inançlara hürmetsizlik özne merkezleri lanetlemeye çağırma ediyorum. Beyoğlu'muzda gerçekleşen akıbet yıldırı saldırısında yakalanan YPG'li teröristin örgütünün, kimin askerleri kabilinden eğitildiğini hepsi evren milletleri bilmektedir. Vatandaşlarına birlikte ihtar yayınlayacaklarsa teröristi besleyen, eğiten ülkelere üzerine yayınlayabilirler" ifadelerine toprak verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?