Dünya

İngiltere domestik intihabat düşüncesince kasa başında

İngiltere, Galler ve İskoçya'da ahali evcil yönetimler, Kuzey İrlanda'da da yasama kurulu seçimleri düşüncesince kasa başına gitti.

İngiltere domestik intihabat düşüncesince kasa başında
05-05-2022 09:56
Londra

İngiltere, Galler ve İskoçya'da seçmenler, 4 yıllığına dünkü şehremaneti divan üyelerini belirleyecek.

Toplam 4 bin 350 aday, İngiltere'de 140'tan fazla, İskoçya'da 32, Galler'de de 22 şehremaneti düşüncesince yarışıyor. Saat 07.00'de (TSİ 09.00) oluşturulan sandıklar, vakit 22.00'de kapanacak.

İngiltere'de Avrupa Birliği (AB) ve İngiliz Milletler Topluluğu vatandaşları, İskoçya ve Galler'de ise kanuni adına bu alanlarda canlı hacısı hocası oy kullanılabilecek.

Sandıkların okullar, kiliseler ve aktiflik merkezlerine kurulduğu seçimin sonuçları, iri miktarda cuma namazı günü, bazısı yerlerde ise cumartesi anlaşılan olacak.

Johnson'ın liderliği de oylanacak

Seçimler elden site planlama, mesken ve gübür derç kadar mevzularda kimin mesul olacağını belirlemekle kalmayacak, ayrımsız sürede bulunan Muhafazakar Parti hükümeti ve ilkin Başbakan Boris Johnson düşüncesince de müşterek karne mecburiyetinde olacak.

Artan avlu pahalılığı, Başbakanlıkta Kovid-19 kurallarının ihlal edilmiş olduğu partiler ve Muhafazakar Parti milletvekillerinin karıştığı skandalların seçimleri etkileyebileceği değerlendiriliyor.

Yerel seçimler, Başbakanlıkta partilerle ilişik seçmenlerin ne düşündüklerinin müşterek işareti adına görülecek. Bu partilerden bir tanesi dolayısıyla mülk cezası meydan Johnson'ın muhtemel müşterek yenilgi yerinde koltuğu elan da sallanacak.

Öte taraftan İşçi Partisinin biçimsiz başarım göstermesi yerinde partinin önderi Keir Starmer da sorgulanır hala gelecek.

Kuzey İrlanda'da ayrılıkçılar müşterek numara tümen olabilir

Kuzey İrlanda'da ise domestik parlamentonun dünkü üyeleri belirlenecek.

Anketler, İngiltere'den ayrılarak İrlanda Cumhuriyeti ile birleşmeyi destekleyen Sinn Fein'in, aykırı görüşteki Demokratik Birlik Partisinin (DUP) yüzdelik 7 uğrunda bulunduğunu gösteriyor.

Anketlerin akıllıca çıkması yerinde Sinn Fein, seçimlerden en iri tümen adına çıkacak. Ancak muhtemel müşterek yengi yerinde alanda ne kadar politik gelişmeler olabileceği belirsiz.

Kuzey İrlanda'ya hususi mezuniyet paylaşımı anlaşmasına göre, dü tarafın alanı baş başa yönetmesi gerekiyor. Ancak DUP, Sinn Fein'in Kuzey İrlanda'daki önderi Michelle O'Neill'in Başbakan olması yerinde Başbakan Yardımcılığı düşüncesince rastgele müşterek kişi önermeyeceğini açık açık belirtti.

Yönetim krizin derinleşmesi, müşterek çevrim ismi harp ve çatışmalarda anılan alanda tansiyonun baştan yükselmesine kez açabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?