Spor

Okan Buruk: 'Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, pakt tarihindeki en etraflıca yengi serisini yakalamalarıyla ilişik olarak, "Rekor, benim kırdığım birlikte rekor değil. Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz. Hedefimiz böke olmak" dedi.

Okan Buruk: 'Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz'
02-02-2023 00:09

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray evinde uğraş etmiş bulunduğu Ümraniyespor'u 3-2 yenik etti. Mücadelenin arkası sıra planlı matbuat toplantısında mütekellim Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Maç öncesi, Ümraniye'nin baş döndürücü güzel müşterek ekipman olduğunu, baş döndürücü yıldızı düşük maçları bulunduğunu söylemiştim. Ümraniyespor, güzel müşterek takım. Ofansif olarak güzel işler eden müşterek takım. Çok müşterek tomar gol konumuna girdik. İlk yarıda rakibimizin gelişigüzel kalemize geldiğinde, açık konum oldu. Bizim derece müşterek ekipman için, önceki nısıf savunmalı açıdan manzara kırıklığı oldu. Bugün savunmalı açıdan bizlere yaraşıksız müşterek önceki nısıf oldu. Bundan ahir maçlar düşüncesince bunu düzeltmemiz gerekiyor. İkinci nısıf konum vermedik. 2-2'yi bulduk henüz sonradan 3-2'yi bulduk. Devamında ferde bizde kaldı ve maçı 3-2 önde bitirdik. Kazandığımız düşüncesince sevinçliyiz. Bugünden de baş döndürücü müşterek tomar ibret alacağımız nesne ortaya çıktı" halinde konuştu.

"İkinci nısıf henüz dengeliydik, henüz akıllıcasına oynadık"

Devre ortada aktörleri ile ne konuştuğunun sorulması ilişkin Buruk, "Sakin olmaları gerektiğini, kalitemizi ortaya koyduğumuzda kazanacağımızı söyledim. Defansif açıdan geçişlerdeki organizasyonlara ilgi etmemizin icap ettiğinin altını çizdik. Leo Dubosi ikinci yarıda defansa geçince, Leo henüz stabil oynayan müşterek oyuncu. İlk nısıf Emre ile atak yönünde ürettik lakin defans geçişlerinde mesail yaşadık. Takım olarak bu hataları yapık. İkinci nısıf henüz dengeliydik, henüz akıllıcasına oynadık. Rakip de de 10 ad kalınca 3. golü buldu" niteleyerek yanıt verdi.

Yeni aktarma Kaan Ayhan düşüncesince ise Okan Buruk, "Önemli müşterek oyuncu. Milli müşterek oyuncu. Kaan'ı endamsız mehil düşüncesince almadık. Uzun seneler Galatasaray'da oynasın niteleyerek aldık. İlk düşüncemiz onun stoperde kullanmak. Farklı müşterek yerde gerekseme olduğunda, bunları da oynayabilen müşterek oyuncu" ifadelerini kullandı.

"Devre arasını beklemeyi düşünen müşterek uygulayım adamımım"

İlk nısıf bitmeden aktör değiştirmeyi düşünmediğini kail sarı-kırmızılıların uygulayım direktörü, "Devre arasını beklemeyi düşünen müşterek uygulayım adamımım. Burada ecnebi değişiminden ötürü dü aktör değiştirmeniz gerekiyor. İlk nısıf düşüncesince baş döndürücü yapılabilecek müşterek nesne değil. Oyuncu değişimleri aklımdan geçmedi. Devre arasını beklemeyi, anca adım yapmayı düşündük. İlk yarıda verdiğimiz pozisyonları Emre özelinden kullanmak istemiyorum. Takım savunmasında baş döndürücü iri yanlışlar yaptık. Stoperlerimiz de hata kararlar verdi. Sadece Emre üstünden değerlendirmenin hata bulunduğunu düşünüyorum. Torreira çevresindeki dostlarının eksiklerini de kapattı, oyunu da kurdu. Sergio güzel müşterek karşılaşma oynamadı. Onun standardını biliyoruz. Özellikle Torreira oradaki eksiklikleri de müşterek nebze kapattık. Yoğun müşterek hafta geçiriyoruz. Bir ahir pik baş döndürücü değişik hazırlanmamız gerekiyor. Çok ehemmiyetli müşterek takımla maçımız var. Bugünden henüz güzel olacağımızı söyleyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

"Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz"

Galibiyet serisini rekorunun hatırlatılması ilişkin Okan Buruk, "Rekor, benim kırdığım müşterek rekor değil. Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz. Ben de bunun başındaki uygulayım adamım. Hedefimiz böke olmak. Hafta hafta dört başı mamur maçları kazanmaya odaklıyız. Rakiplerimizle aramızdaki benek farkını ayırmak istiyoruz. Bunun düşüncesince de yöneltmek istiyoruz. Bunu güdeleme olarak hem kendim oturuyorum bununla müşterek oyuncularım yaşıyor. Bu seneki kol rakorları kırabilecek kapasitede müşterek kadro. Çok güzel müşterek biçimde gidiyoruz. İnşallah birçok maçlar kazanıp, hakeza bitmeme ederiz" dedi.

"Amacımız benek farkını açmak"

Puan yerinde önde olmanın bası yapıp, yapmadığının sorulması ilişkin Buruk, "Kendi maçlarımıza bakıyorum, rakiplerimizin maçların da bakıyorum. Rakiplerimizin 5 haftalık kısımda açık müşterek biçimde bizlerden henüz çetince fikstürü bulunduğu görüyorum. Bizim iç, rakiplerimizin aut sahada bulunduğu müşterek fikstür var. Bununla beraberce kazanıp, rakiplerimizin müsabakasını seyrediyoruz yahut ilkin izleyip ona uyarınca çıkıyoruz. Amacımız benek farkını açmak. Son haftalarda Fenerbahçe akıbet çağ golleri ile benek farkını koruduğunuz görüyoruz. Puan farkını ileriye götürmeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

"Sol acımasız transferini rafa kaldırdık"

Sol acımasız transferinin durumuyla ait olarak ise Okan Buruk, "Sol acımasız düşüncesince düşüncemiz olmuştu. Türk olarak bunu düşünüyorduk. Kazımcan iyileşti. Leo Dubois orada güzel başarım verdi. Biz bunu rafa kaldırdık. Kaan transferiyle savunmadaki düşüncemizi ortaya koyduk. Bu semt ile ait aktarma yapmayacak gibiyiz. Transferin akıbet gününe denli tebeddülat olabilir. İki kıta oyuncumuzla metodları ayırdık. Patrick van Aanholt ve Haris Seferovic'e teşekkürname ediyorum ve başarılar diliyorum" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Bora Akyol
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?