Teknoloji

Ramazan Bayramı’nda 40 milyon GB mobil internet kullanıldı

Ramazan Bayramı'nda tahminî 40 milyon GB mobil internet kullanıldı. Vodafone kullanıcıları toplanmış mobil internet kullanması 5 sene esbak Ramazan Bayramı mobil internet kullanımına layıkıyla 5 kıvrım arttı.

Ramazan Bayramı’nda 40 milyon GB mobil internet kullanıldı
06-05-2022 13:33

Türkiye genelinde 24,2 milyon mobil abonesi mevcut Vodafone'un Ramazan Bayramı içre gerçekleşen GSM trafiğine bağlı açıklamış bulunduğu verilere göre, Vodafone'lular ön gün haset ve bayramı havi mecmu 4 günde 1 bilyon bugün konuştu, 84 milyon SMS attı ve kısaca 40 milyon GB mobil internet kullandı.

İnternet kullanması güzeşte yıla mucibince yüzdelik 20 arttı
Vodafone kullanıcılarının mobil internet kullanması güzeşte yıla mucibince yüzdelik 20, 5 sene eskiden Ramazan Bayramı mobil internet kullanımına mucibince ise 5 büküm arttı. Vodafone'un Yapay Zekâ tabanlı şahsi sayısal asistanı TOBi 4 günde mecmu 753 bin tekil kullanıcıyla 1 milyonu fazla lakırtı gerçekleştirdi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, “Şirket olarak, değme bayramda bulunduğu kabilinden bu Ramazan Bayramı'nda da müşterilerimizin okunabilen haberleşme ihtiyacını karşıladık. Dijital teknolojiler yardımıyla mesafeleri ortadan kaldırarak müşterilerimizin neşe sevincini sevdikleriyle paylaşmasını sağladık. Bayram kutlamalarının sayısal kanallar üstünde yoğunlaştığını gözlemledik. Müşterilerimiz neşe içre 1 bilyon dakika, 84 milyon SMS ve kısaca 40 milyon GB mobil internet kullanarak sevdikleriyle özlem giderdi. Müşterilerimizin mecmu mobil internet kullanması 5 sene eskiden Ramazan Bayramı mobil internet kullanımına mucibince 5 büküm artarak birlikte rekora imza attı. Bu vesileyle, her insanın eski bayramını kutluyoruz" dedi.

En dip gidiş geliş İstanbul ve Ankara'da yaşandı
Kullanıcılar neşe içre Türkiye'nin ciharıyek birlikte canlı sevdikleriyle konuştu, mesajlaştı ve data alışverişinde bulundu. Buna göre, neşe içre en aşırı mütekellim 10 il sırayla İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Antalya, Bursa, Adana, Samsun, Konya ve Kocaeli olurken, en aşırı mobil internet kullanan vilayetler ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Şanlıurfa, Konya, Kocaeli, Adana ve Muğla halinde sıralandı.

Yurtdışındaki tanıdıklarıyla da bayramlaşmayı boşlama etmeyen kullananların en aşırı aramış bulunduğu devletler Almanya, Kıbrıs, Mısır, Fransa, Hollanda, Yunanistan, ABD Birleşik Devletleri, Türkmenistan, Afganistan ve Belçika olurken, en aşırı SMS gönderilen devletler Kıbrıs, Almanya ve İngiltere oldu. Vodafone Red'liler ise tarifelerindeki parasız yurtdışı kontrol özelliği yardımıyla bayramda mecmu 115 bin bugün parasız görüştü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?