Yaşam

Turistler karla kaplanan Kapadokya'da gezdi

Kapadokya'ya mevrut turistler, karla ciltli alanı dolaşarak ışık çekti.

Turistler karla kaplanan Kapadokya'da gezdi
01-02-2023 16:09
Nevşehir

Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, kilisecik ve manastırları, saf kayaç oluşumlarıyla ciltli vadileri ile senenin değme mevsimi konuklarına ayrımlı dekor sunan Kapadokya'da kar yağışı sabahleyin saatlerinden itibaren aralıklarla tesirini gösterdi.

Ürgüp ilçesi ile Uçhisar ve Göreme beldelerinde dolanma özne turistler, foto çektirdi.

Yerli turistlerden Halit Özden, AA muhabirine, Sivas'tan dolaşmak düşüncesince geldiği Kapadokya'da karla karşılaşmanın coşkusunu yaşadığını belirterek, "Yaz mevsiminde de gelmiştik fakat kışın elbette diyerek alçalma ediyordum. Bu elleme manzaranın görülmesini haber mektubu ederim." dedi.

Hüseyin Kaya, yaşanmış olan kuraklığın akıbet bulmasını dileyerek, "Kapadokya'ya hâlâ evvel beş altı kat gelmiştim. Burada, şita manzarası hâlâ güzel, hâlâ elleme görünüyor. Bu yıl şita Anadolu'ya geç geldi, kar yağışlarının sürmesini isterim." diyerek konuştu.

Ailesi ile sömestir tatili zımnında bölgede mevcut Ada Ceylin de kar yağışının arkası sıra peribacalarının bulunmuş olduğu bölgede oluşan manzaraya fanatik kaldığını tabir etti.

Peribacalarını fotoğrafladığını özetleyen Ceylin, "Kapadokya, kar yağmasıyla aşırı elleme görüntülere ev sahipliği yapıyor. Fotoğraf döşemek düşüncesince aşırı uygun. Hem geziyor bununla beraber foto çekiyorum." dedi.

Meteoroloji verilerine göre, bölgede kar yağışının aralıklarla hafta başına derece süreceği kestirim ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?