Spor

Türk tekvandosunun amacı dünyada önce 5'te mihman olmak

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, "Dünyanın en çelimli ülkeleriyle yarışıyoruz. Biz dünyada önce 5 ortamında kalmayı hedefliyoruz." dedi.

Türk tekvandosunun amacı dünyada önce 5'te mihman olmak
09-05-2022 11:54
Konya

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, tekvandoda dünyada ön 5'te mihman olmayı hedeflediklerini bildirdi.

Türkiye Tekvando Milli Takımı ve Para Tekvando Milli Takımı, 19-22 Mayıs tarihleri ortada İngiltere'nin Manchester şehrinde düzenlenecek Avrupa Tekvando Şampiyonası ve Avrupa Para Tekvando Şampiyonası hazırlıklarına Konya'da bitmeme ediyor.

Milli ekip çalışmalarını izlem fail Şahin, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, şampiyonaya endamsız müşterek müddet kaldığını ve gelişigüzel devir bulunduğu kabilinden aşırı iddialı hazırlandıklarını belirtti.

Avrupa'dan 54 ülkenin yarışacağı bu şampiyonaya Para Tekvando Milli Takımı'nın 10. defa katıldığını vurgulayan Şahin, "Para tekvando dalında 5 kadın, 5 eş sporcuyla, Tekvando Milli Takımı'ndan ise 8 avrat ve 8 eş sporcuyla ülkemizi özümleme edeceğiz. Türkiye, eski Avrupa şampiyonalarında iri başarılara imza atmıştır. İki yılda müşterek planlı bu Avrupa şampiyonalarında sporcularımız devir kurnaz ön 1'de, 2'de ve 3'te arazi almıştır. Bu defa de iri müşterek başarıya ulaşarak başta hem servet tekvandoda bununla birlikte tekvandoda ön sıralarda arazi alacaktır. Sporcularımızla en elleme temsili yaparak İstiklal Marşı'mızı okutup bayrağımızı göndere çektirmeyi hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, 2021 Tokyo Olimpiyatları'nın peşi sıra çalışmalara ara vermeden başladıklarını, bu nedenle de sporcuların Avrupa Şampiyonası'ndan aşırı elleme puanlarla döneceğine inandıklarını söyledi.

"Başarının mihman olması düşüncesince çalışıyoruz"

Türkiye'de tekvando sporunu 600 bine DOĞRU gencin yaptığını aktaran Şahin, şöyleki bitmeme etti:

"Hedefimiz, hem servet tekvando bununla birlikte tekvandoda başarımızı yükselterek ülkemizin tekvando alanındaki başarısını sonsuz kılmaktır. Umutluyuz, ümitliyiz zira hakkıyla aşırı elleme müşterek tedarik devri geçiriyoruz. 2019, 2020 ve 2021'de bulunduğu kabilinden 2022'ye de başlangıcımız aşırı elleme oldu. Ocak ayından bu yana meydana getirilen arsıulusal halis muhlis turnuvalarda sporcularımız aşırı dobra başarılar elde etti. Şimdi bu Avrupa Şampiyonası ve sonrasındaki Grand prix organizasyonlarında elleme puanlar hedefliyoruz. Dünyada olimpiyatlara en elleme katılma sağlayıcı ülkelerden birisiyiz. Yaptığımız icraat meyvesini veriyor. Şu an gelişmeler aşırı güzel. Bunun devamını getirmek noktasında bu yıl hem totalde madalya sayısında bununla birlikte umumi başarıda zirveyi hesaplıyoruz."

"Dünyanın en çelimli ülkeleriyle yarışıyoruz"

Tekvando dalında evren genelinde nice ülkenin yarıştığını özetleyen Şahin, "Dünyanın en çelimli ülkeleriyle yarışıyoruz. Biz dünyada ön 5 içinde, Avrupa'da 1'inci, 2'nci yahut 3'üncü sıralarda ekip namına kalmayı hedefliyoruz. Bu yaptığımız çalışmalarda oraya akla yatkın gidiyoruz. Başarımız aşırı elleme gidiyor. Yeni eklenen sporcularımızla gelişigüzel sıklette hemen müşterek kişiyle değil 2-3 kişiyle zirveyi zorluyoruz. Bu da bizi umutlandırıyor." niteleyerek konuştu.

"Tüm sporcularımız madalyaya aşırı yakın"

Asıl hedeflerinin 2024 Paris Olimpiyat Oyunları olduğuna dikkati çekici Şahin, şöyleki konuştu:

"Paris'te düzenlenecek olimpiyatlarda az daha umum sporcularımız madalyaya aşırı yakındır. Zaten oraya katılacak sporcularımızın bütünü dünyada ön 5'in zarfında arazi alıyor. O sebepten dolayı dünyanın en iyilerinin yarıştığı olimpiyatlarda sporcularımız ne dereceyi alırsa alsın bizim düşüncesince en iyilerdir. 2021'deki olimpiyatlara tığ 5 can ile katıldık ve 2 madalya aldık. Bu yüzdelik 50'ye DOĞRU muvaffakiyet demektir. Sporda şaşırtı gelişmeler de olabiliyor. Ama sakatlıklarımız olmasa bizim oraya katılacak sportmen sayımız 5-6 olabilir. Hepsi madalyaya yakındır. Zirveyi de görebilirler ön 3'te de arazi alabilirler. Hepsi aşırı altın sporcular. Çünkü orada arazi alabilmek aylarca kandırıcı olduktan sonraları o kapasiteyi yayınlayan insanoğlu demektir. Onun düşüncesince hepsinden madalya dair umudumuz tamdır."

Türkiye'de tekvandoyu hemen sportif muvaffakiyet düşüncesince yapmadıklarını tabir fail Şahin, iklim gençliğinin spora katılımını, mıhlı ve elleme birer yurttaş olmalarını da amaçladıklarını dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?