Yaşam

Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK otizmli çocuklar düşüncesince uçtu

Türk Hava Kuvvetlerinin tanıtım gösterisi ve cambazlık timleri SOLOTÜRK ile Türk Yıldızları, Konya'da otizmli ufaklıklara hususi tanıtım gösterisi yaptı.

Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK otizmli çocuklar düşüncesince uçtu
09-05-2022 10:54
Konya

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfından (SOBE) meydana getirilen kayıtlı açıklamaya göre, vakfın otizmli öğrencileri 3. Ana Jet Üs Komutanlığında SOLOTÜRK ile Türk Yıldızları ekiplerini görüşme etti.

Burada pilotlarla müşterek araya mevrut çocuklar, arkası sıra kendileri düşüncesince planlı hususi gösteriyi izledi.

Açıklamada ifadelerine arazi sunulan Vakıf Başkanı Mustafa Ak, otizmde er tanılama ve hususi eğitimin sonuç basamak ehemmiyetli olduğunu, bu manada farkındalık çalışmalarını öncelediklerini anlattı.

SOBE'nin Türkiye'nin en şişman ve en şümullü otizm yetişek merkezi olduğuna dikkati çekici Ak, "Merkezimizde öğrencilerimizin serbest erler durumuna gelmeleri düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu manada 'Nisan Otizm Farkındalık Ayı'nda da eğitimin önemine aksan yaptık. Otizm farkındalığı çabucak april ayından ibaret değildir. Her an otizmli evlatlarımızın bilincinde ve onların destekçisi olmalıyız. Öğrencilerimizin uçman olma hayallerine tanık olmuştuk. Bu manada 3. Ana Jet Üs Komutanlığına yaptığımız görüşme aşırı kalburüstü oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Ak, otizmli evlatların Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK ekipleriyle müşterek araya geldikleri düşüncesince aşırı bahtiyar olduklarını belirterek, "Kendilerine hususi meydana gelen manalı gösteriyi izlediler. Bizlere hakeza müşterek olanağı sunan ve icra ettikleri çalışmalarla alım çalım kaynağımız bulunan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına, SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları kadrosuna şahsım ve Vakfımız hesabına aşırı teşekkürname ediyorum. Bu fırsat ile şehitlerimizi dualarla ve nazikâne anıyorum." ifadelerini kullandı.

Gösterinin arkası sıra Vakıf Başkanı Mustafa Ak ve dalavere oturmuş üyeleri, 3. Ana Jet Üssü Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral lider Şensöz ile görüştü.

Otizmli mektepli Yiğit, meydana getirdiği ebru emek vermeyi Şensöz'e bağış etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?