Dünya

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

Ukrayna Enerji Bakanlığı, Rusya'nın bu tün Ukrayna'nın 7 bölgesindeki enerji tesislerine saldırılar düzenlediğini bildirdi.

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi
09-03-2023 11:06
Kiev

Bakanlıktan meydana getirilen bağlanmış açıklamada, bu tün Rusya'nın Ukrayna'nın enerji altyapısına "barbarca ortak saldırı" hâlâ düzenlemiş olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Saldırılar kararı Zaporijya Nükleer Santralini besleyici akıbet geçek dokunca gördü. Şu an santralci dizel jeneratörlerle çalışıyor." ifadeleri kullanıldı.

"Rusların dünyayı çekirdeksel ortak felaketin eşiğine getirdiği" değerlendirmesi paylaşılan açıklamada, bu saldırıların Birleşmiş Milletler ile Zaporijya Nükleer Santralinin askerlerden arındırılması görüşmelerinin devrisi haset yapıldığına dikkati çekildi.

Açıklamada, 9 Mart zaman 06.30 bakımından Kiev, Mıkolayiv, Harkiv, Zaporijya, Odessa, Dnipropetrovsk ve Jitomir bölgelerinin enerji tesislerine saldırıların kaydedildiği aktarıldı.

Öte yandan, Ukrayna Devlet Nükleer Enerji Şirketi Energoatom da mecmu kapasitesi 9 bin megavat bulunan Pivdennoukrainsk, Hmelnitski ve Rivne çekirdeksel santrallerinin roket saldırıları tehdidi dolayısıyla kapasitesinin 4 bin 700 megavata düşürüldüğünü açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?