Gündem

"Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" etkinliği düzenlendi

07-05-2022 16:47
Ankara

Emniyet Genel Müdürlüğünce (EGM) Karayolu Trafik Haftası kapsamında planlı etkinlikte, yetişkinlere ve ufaklıklara müteveccih kılgılı trafik eğitimi verildi.

Ankara

EGM Trafik Başkanlığı kabilinden Karayolu Trafik Haftası kapsamında indinde alım satım merkezi uğrunda aktiflik düzenlendi.

"Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" sloganı ile planlı etkinlikte, Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ve Mobil Trafik Eğitim Tırı ile eğitimler düzenlendi.

Trafik standında sürücülere el broşürü ve kampanya içerikleri de dağıtılırken, ufaklıklara da türlü hediyeler verildi.

Trafik Başkanlığı Eğitim Koordinasyon Şube Müdürü Tolga Hakan, bugün topu topu Türkiye genelinde esmer yolu trafik güvenliği kapsamında farkındalığı tasarruf geçirmek düşüncesince türlü etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Ankara genelinde kollar düşüncesince Mobil Trafik Eğitim Tırı ile yetişkinler düşüncesince de Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile eğitimler düzenleneceğini bildiren Hakan, şöyleki konuştu:

"7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası özelinde biz, piyon güvenliğini ön plana çıkaran etkinlikler de düzenleyeceğiz. Özellikle bu sene yayalar düşüncesince 5 adımda trafik güvenliği temalı etkinlikleri ön plana boşaltmak istiyoruz. Çünkü maatteessüf trafik kazaları sonucunda meydana mevrut dirilik kayıpları ve yaralanmalarda yayalarımızın mesuliyeti da ehemmiyet yapılanma ediyor. Yine hem Ankara özelinde hem Türkiye genelinde belirlediğimiz okullarda taşınabilir tırımızla eğitimlere bitmeme edeceğiz."

İstanbul

"Karayolu Trafik Haftası" hasebiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü koordinesinde Taksim Meydanı'ndaki piyon geçitlerinde vatandaşlara ve sürücülere bilgilendirme yapıldı.

Bu kapsamda iklim genelinde "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" mottosunun çalışan şekilde kullanılması ve tanıtılması amacıyla senkronik planlı etkinliklerden biri de Taksim Meydanı'ndaki piyon geçitlerinde gerçekleştirildi.

Söz konusu mottonun "Yaya uğrunda ilerle", "Görünür ol", "Trafik ışıklarını izlem et", "Yaya geçidi kullan", "Yola odaklan" başlıkları altında hazırlanmakta bulunan broşürler vatandaşlara, "Dikkat sahn çıkabilir" bağlanmış broşürler de sürücülere dağıtıldı.

Etkinliğe dahil bulunan İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da yayaları bilgilendirerek, şoförleri piyon geçitlerinde tetik olmaları dair uyardı.

İstanbul Vali Yardımcısı Çiçekli, matbuat mensuplarına icra ettiği açıklamada, trafik kazalarını engel sürdürmek düşüncesince bu sene Karayolu Trafik Haftası hasebiyle "Öncelik yayanın, evleviyet hayatın" sloganıyla hassaten yayaların güvenliği konusunu ele aldıklarını anlattı.

Çiçekli, aktiflik kapsamında yayalara indinde grup hatırlatmalarda bulunduklarını aktararak, "Trafikte ve sokakta ilerlerken ilk önce piyon yolundan ilerleyin, diyoruz. Görünür olun, diyoruz. Çünkü görünür peyda geçirmek trafik kazalarında dirilik güvenliği itibarıyla nispeten mühim. Trafik ışıklarına gerçekli uyma edin, diyoruz. Bir maada ehemmiyetli dolambaç piyon geçidini kullanalım. Yaya geçidi haricinde bambaşka indinde boğaz bulunmayan yerde dirilik güvenliğinizi riske atacak indinde grup şeyleri yapmayalım istiyoruz. Ve yola kilitlenmek icap ettiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da gerçekleşen kazalara dair sonuç 3 senenin istatistiklerine yer veren Çiçekli, şu detayları verdi:

"İlimizde meydana mevrut kalımsız kazaların yüzdelik 37'si yayaların yaşamını kaybetmesiyle ve yaralamalı kazaların da az hâlâ yüzdelik 20'si gine yayaların yaralanmasıyla sonuçlanan kazalar. Bu, 2020-2021 ve 2022'nin evvel 5 ayında dun mafevk bu ortalamada. Dolayısıyla yayalar, trafikteki dirilik güvenliği itibarıyla az hâlâ istatistiklerin 3'te 1'ine yapılanma ediyor. Bu bakımdan piyon güvenliğini önemsiyoruz. Yayalarımıza alın sürücülerimizin espressivo olmasını, indinde şuur oluşmasını istek ediyoruz. Bu bakımdan indinde çalışkanlık içerisindeyiz."

Konya

Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç, Adalhan Kavşağı'nda planlı etkinlikte piyon geçidini kullanan vatandaşlara risale dağıttı.

Trafik kuralları ile ilişik kamuoyunun dikkatini döşemek düşüncesince türlü mottolar ortaya koyduklarını vurgulayan Dinç, "Bu sene de yayalar düşüncesince '5 Adımda Güvenli Trafik' sloganıyla yola çıktık. Bizler de jandarmamızla, güvenlik birimlerimizle yayalarımızın uzaktan geçişlerde, emniyetli geçişlerin elbette sağlanacağı dair vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz." dedi.

Konya genelinde yaşanmış bulunan hararetli trafik kusurlarına da yer veren Dinç, şunları söyledi:

"Yayalarımızın piyon geçitlerini kullanmaması, kontrolsüz noktalarda yola çıkması, hassaten sürücülerin, devir kurnaz kayırma limitlerinin aşırı indinde tomar üstünde çıkması hasebiyle bu sene 4 dirilik kaybı yaşandı. Bu noktada topu topu vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Özellikle sürücülerimizin evlatlarımızın geçmiş bulunduğu ekol çevreleri, yaşlıların çıkabileceği hastane, cami civarlarında aşırı hâlâ espressivo olmalarını, ağır gitmelerini kurallara uymalarını istiyoruz. Böylece hem çağcıl indinde maşer hem hâlâ erinçli ve emniyetli indinde Konya oluşturacağız."

Engin Dinç, Konya genelinde 27 ayrı noktada, topu topu Konya'daki kavşaklarda Elektronik Denetleme Sistemlerinin (EDS) devreye alındığını, başkaca mânialı otopark yerlerine anahtar otopark fail sürücülere kesinlikle ukubet yazıldığını da laflarına ekledi.

Programa Selçuklu İlçesi Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu ve manşet amirleri katıldı.

Karaman

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Cumhuriyet Parkı'nda planlı etkinlikte piyon geçitlerinden geçerek sürücülere risale dağıttı.

Vali Işık, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri kabilinden kurulan stanttaki ekipmanlar alın bilgelik aldı.

Mayıs ayının evvel cumartesi gününün Türkiye'de Karayolu Trafik Güvenliği haset şekilde kutlandığını tabir fail Işık, "Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığımızın emriyle sabahleyin sayaç 11.00'de uygulamayı başlattık. '5 Adımda Trafikte Yaya Güvenliği' uygulamasını halkımıza anlattık. Gerekli bulunan broşürlerimizi dağıttık. Halkın bilinçlendirilmesine katkıda bulunmaya çalıştık. Aynı sürede sürücülerimize tümsekli müstear zorunluluğunu hatırlattık. Uygulamalara bu hafta içre da bitmeme edeceğiz. Halkımızdan isteğimiz trafik kurallarına uymaları." dedi.

Aksaray

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda planlı etkinlikte, İçişleri Bakanlığı himayelerinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüyle 81 ilde senkronik şekilde Trafik Haftası etkinlikleri yapıldığını belirtti.

Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Bugün ve bu hafta içre hissedar gurur ve kuruluşlarımızla koordineli şekilde yapacağımız etkinliklerle trafik kazalarından kaynaklı dirilik kayıplarının yüzdelik 50 oranında azaltılması, esmer yollarında topu topu biçim kullanıcılar düşüncesince derneşik ve emniyetli indinde trafik ortamının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, kalımsız ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılarak, vatandaşların rahat ve itimat içinde gezi etmeleri ve sürücülerin trafik kuralı ihlalini en uzuv kapamak amaçlanıyor. Trafik denetimlerinin daima ve kararlılıkla yürütülmesiyle maşeri farkındalığın artırılması hedefleniyor."

Konuşmaların peşi sıra Ankara Caddesi'ndeki uygulamaya dahil bulunan Vali Aydoğdu, şoförleri trafik kurallarına uymaları dair bilgilendirdi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Zafer Meydanı'ndaki etkinliklere katıldı.

Kaya, Türkiye'de trafik bilincinin rastgele sabık sene arttığını tabir ederek, "Ülkemizde trafik kazalarında dirilik kayıpları ağır miktarda düştü. İçişleri Bakanı'mız Süleyman Soylu ve gözaltı mensuplarımızın trafik bilinci emek harcamaları düşüncesince teşekkürname ediyoruz. Trafik haftamız yeniden yararlı kademli olsun." dedi.

İl Emniyet Müdürü Ali Temiz de trafikte sığırtmaç ve yayaların tetik olması icap ettiğini tabir etti.

Trabzon

Trabzon'da, Mustafa Kemal Atatürk Alanı'ndaki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda aktiflik planlı etkinlikte, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü trafik şubesi ekiplerinin araç, malzeme ve ekipmanları sergilendi.

Ekipler, güvenlik kemeri öğrence ara bulucu ve içki öğrence gözlüğünü deneyen vatandaşlara risale de dağıttı.

Stantları görüşme fail Vali İsmail Ustaoğlu, bebek gönüllü trafik müfettişleriyle de indinde müddet görüştü.

Ustaoğlu, güvenlik ve jandarma ekipleriyle baş başa Trafik Haftası'nı il genelinde çalışan biçimde kutlayacaklarını söyledi.

Trafik kazalarını minimize geçirmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda icraat yapıldığını tamlayan Ustaoğlu, "Öğrencilerimizi de işin içerisine sokarak bu mevzuda topluluğu bilinçlendirme hesabına yaptığımız icraat var. Özellikle şu belirleme önemli, yayaların karıştığı trafik kazalarının yüzdelik 50'ye yakını, yayaların hatalarından kaynaklanıyor. Bu mevzuda da bu yıl, Bakanlığımızın geliştirdiği 'Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik' mottosunu işlemeye çalıştık." dedi.

Giresun

Giresun'da da "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" uygulaması yapıldı.

Belediye binası uğrunda ve Bulancak durağı mevkisindeki piyon geçitlerinde kaynaklanan uygulamaya Vali Enver meşhur de katıldı.

Polis ve jandarma ekiplerince sürücülere ve yayalara yürütüm alın bilgelik aktarıldı.

Ekipler, durdurulan araçlardaki ufaklıklara al düdük ve türlü hediyeler verdi.

Bayburt

Bayburt'taki aktiflik ise Bayburt-Erzurum esmer uğrunda gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, etkinliğe katılarak sürücülere, "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" uygulaması alın bilgelik verdi.

Trafik polisleri, site genelinde türlü noktalardaki uygulamada, güvenlik kemeri kontrolü yaptı, başkaca şoförleri piyon geçitlerinde vatandaşlara biçim vermeleri dair uyardı.

Artvin

Artvin'de sürücüler, "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" uygulaması alın bilgilendirildi.

Şehir merkezindeki kavşakta kaynaklanan uygulamaya Vali Yılmaz Doruk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Kılınç ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan meşhur katıldı.

Polis ve jandarma ekipleri, sürücü, geçici ve yayalara broşür, kapela ve al düdük dağıttı.

Vali Doruk, sürücülere, trafikte yayalara evleviyet göstermeleri ve trafik kurallarına dört başı mamur uymaları dair ikazlarda bulundu.

Trafik kurlarına uyulması biçiminde dirilik ve dünyalık güvenliğinin en mafevk kurda korunacağına dikkati çekici Doruk, güvenlik kemeri takmayan şoförleri uyardı.

Adana

Adana'daki etkinlik, Turgut Özal Bulvarı'nda Vali Süleyman Elban, İl Emniyet Müdürü Doğan terbiyeli ve maada ilgililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Elban, esnaf ve yayalara karanfil verdi, trafik kuralları alın bilgelik aktardı.

Polis de çevredekilere emniyetli trafik dair bilgilerin toprak almış bulunduğu risale dağıttı.

Mersin

Mersin'de planlı uygulamaya Vali Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu ve maada ilgililer katıldı.

Vali Su, uygulamada, yayalara emniyetli trafiğin önemini anlattı. Su ve maada katılımcılar yayalara bap alın bilgilendirici broşürler dağıttı.

Su, gazetecilere, site genelinde sene içre trafik eğitimlerinin yapıldığını belirterek, "Temel hedefimiz trafikte kullanılmamış dirilik kaybı, trafik kazası ve yaralanmadır. Bunlara uyanıklık edersek en bağan seviyeye indirmiş oluruz." dedi.

Hatay

Hatay'da emniyet, jandarma ve polis ekipleri kabilinden indinde alım satım merkezinde planlı etkinlikte, vatandaşlara trafikle ilişik bilgilendirici broşürler, ufaklıklara da türlü hediyeler verildi.

Trafik kurallarına uyarak kalıp tutum sergileyen tır, otobüs, minibüs, ekol servisi, taksi, kamyon itfaiye ara bulucu ve cankurtaran şoförlerine programda onurluk ve bağış ikram edildi.

Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, konuşmasında, trafik güvenliğinin ehemmiyetli bulunduğunu ve bunu bildirmek düşüncesince sergilik açtıklarını söyledi.

Osmaniye

Osmaniye'de de Devlet Bahçeli Meydanı Kavşağı'nda planlı uygulamaya, Vali Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Tombul, Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş ve maada ilgililer katıldı.

Vatandaşa bilgilendirici risale dağıtan Vali Yılmaz, hâlâ sonraları gazetecilere, trafik kurallarına uyulmaması hasebiyle dirilik kayıpları yaşanabildiğini belirterek, "Bu yürütüm yayalarımızın kurallara uyması, ışıklara uyanıklık etmeleri, piyon geçitlerini kullanmaları dair farkındalık kurmayı amaçlıyor. Kurallara uyulduğunda dirilik kayıplarının azaldığını biliyoruz ve aşırı da dobra neticeler alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kırıkkale

Ulaşımda 43 ilin bağlanak noktasında toprak düzlük Kırıkkale'de, "Karayolu Trafik Güvenliği Günü" etkinlikleri kapsamında "Yayalar düşüncesince 5 adımda emniyetli trafik" uygulaması gerçekleştirildi.

Kırıkkale-Ankara esmer yolu faziletkâr aceleci şimendifer köprüsü altındaki yürütüm noktasında planlı etkinliğe, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen ile kollukçu ve jandarma ekipleri katıldı.

Uygulama noktasında durdurulan anahtar şoförleri ve yolculara haftayla bilgelik verici Vali Tekbıyıkoğlu ve beraberindekiler, trafik kurallarına uyma etmeleri uyarısında bulundu.

Denetimde, araçlardaki ufaklıklara ve ailelere türlü hediyeler verildi.

Tekbıyıkoğlu, denetimin peşi sıra gazetecilere, Kırıkkale'nin esmer yöntemleri açısından aşırı ehemmiyetli konumda toprak aldığını belirterek, 43 ilin güzergahının buradan geçtiğini söyledi.

Bu anlamda esmer yollarının Kırıkkale'deki faaliyetlerini aşırı önemsediklerini aktaran Tekbıyıkoğlu, şöyleki konuştu.

"Mayısın evvel cumartesi haset Türkiye'de 'Karayolu Trafik Güvenliği Günü', izlem fail hafta ise 'Karayolu Trafik Haftası' şekilde kutlanır. Bugün bayramın peşi sıra devir trafiğinin halen çalışkan bulunduğu Kırıkkale-Ankara esmer yolu arama noktasındayız. Burada sürücülerimize bilgelik verdik, eksiği olanlara da telkinde bulunuldu. Bu yılki Karayolu Trafik Haftası'nın önceliği de yayalar. Bu mevzuda da yayalara lüzumlu bilgilendirmeleri yaptık."

Sivas

Öte yandan, devir hasebiyle Sivas'ta Cumhuriyet Meydanı'nda planlı etkinlikte Vali Salih Ayhan, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay ve İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, piyon geçidinde vesait durdurulduktan sonraları trafik polisi giysisi giyen çocuklarla yolun karşına geçti.

Ayhan ve beraberindekiler hâlâ sonraları ufaklıklara al düdük, mavra ve pentür kitabı bağış etti. Meydanda kurulan trafik parkurunda ise akülü araçlarla ufaklıklara emniyetli sürüş eğitimi verildi. Emniyet ve jandarma ekipleri de sürücülere, piyon geçitlerinde vatandaşlara biçim vermeleri dair uyarılarda bulundu.

Vali Ayhan, "Bugün, ayrımsız saatte merkezde ve topu topu ilçelerimizde güvenlik ve jandarma ekiplerimizle bu farkındalığı tekvin etmek düşüncesince indinde araya geldik. Etkinliler hafta içre bitmeme edecek. Bu çeşit etkinliklerle trafikte dirilik ve dünyalık güveliğinin önemini de aktarmış oluyoruz." dedi.

Bingöl

Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, Dörtyol Kavşağı'ndaki uygulamaya katılarak yayalara bilgelik verdi, risale dağıttı.

Araçlar durdurularak vatandaşların yolun karşısına emniyetli geçişinin sağlandığı uygulamada, güvenlik kemeri kontrolü yapıldı, sürücülere, piyon geçitlerindeki vatandaşlara biçim vermeleri dair uyarıda bulunuldu.

Jandarma ve kollukçu ekipleri kabilinden Dörtyol Kavşağı'nda kurulan stantlarda vatandaşlara bilgilendirme emek harcamaları sürüyor.

Vali Yardımcı Kaya, gazetecilere icra ettiği açıklamada, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda düzenlendikleri etkinlikte yayaların güvenliği düşüncesince bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Yayalara eğitimler verileceğini aktan Kaya, "Polislerimiz, jandarmalarımız okullarda trafik dair eğitimler verecek. Toplumumuzu, Bingöl'ümüzü trafik dair hâlâ indinde tomar bilinçlendirmeye çalışacağız." dedi.

Yedisu ilçesinde de Kaymakam Mehmet Kaya sürücülere risale dağıttı, trafik kuralları ile ilişik bilgilendirmede bulundu.

Edirne

Edirne'de Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı'nın Selimiye Meydanı mevkisinde piyon kaldırımında meydana getirilen denetime dahil bulunan Vali Ekrem Canalp, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar ve İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri vatandaşları bilgilendirdi.

Polis ve jandarma ekipleri de site sakinlerine risale dağıttı.

Vali Canalp, burada gazetecilere icra ettiği açıklamada, hem yayaların bununla müşterek sürücülerin trafik kurallarına uyması icap ettiğini söyledi.

Akıllı telefonların münteşir biçimde kullanılmasının trafikte ayrımlı sıkıntılara sebebiyet vermeye başladığını aktaran Canalp, "İnsanlar cep telefonlarını kullanırken odaklandıkları bap telefon oluyor. Dolayısıyla kendileri trafiği ve maada araçları görmede, algılamada teessürat yaşıyorlar. Nasıl ki anahtar sürücüsünün sürüş sırasında trafikte cep telefonunu kullanmaması gerekiyorsa indinde yayanın da uzaktan geçe cep telefonunu kullanmaması gerekiyor." dedi.

Canalp, emniyetli trafik düşüncesince sığırtmaç ve yayanın trafiğe odaklanması icap ettiğini vurguladı.

Keşan ilçesinde de Kaymakam Cemalettin Yılmaz ve Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Alpaslan Türkeş Meydanı'ndaki uygulamaya katılarak piyon ve şoförleri bilgilendirdi.

Kırklareli

Kırklareli'nde Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda Vali Osman Bilgin, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uğur Özmen, vatandaşları trafikte yayaların uymaları müstelzim kavait alın bilgilendirdi.

Kaldırımları kullanan ve kurallara uyanlara teşekkürname fail Bilgin, trafik güvenliğinin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.

Her sene bayramlarda yaşanmış bulunan trafik kazalarında nice insanoğlunun dirilik ve dünyalık kaybı yaşadığını anımsatan Bilgin, bu sene Ramazan Bayramı'nda yargı oranının yüzdelik 60 azaldığını vurguladı.

İçişleri Bakanlığının trafik güvenliği açısından ehemmiyetli icraat yürüttüğünü aktaran Bilgin, "Trafikte ilkin sürücülerimiz peyda geçirmek şartıyla yayalarımız da aşırı tetik olmalılar. Son mottomuz 'Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik'. Güvenli trafik düşüncesince piyon geçitlerini kullanalım, kaldırımlarda yürüyelim, görünür olalım. Çok hararetli giyinen yayalar, bazısı bölgelerde görünürlük açısından aşırı başağrısı yaratıyor. Trafik ışıklarına uyalım ve yola odaklanalım." niteleyerek konuştu.

Etkinliğin peşi sıra bazısı kollukçu ve jandarma personeline muvaffakiyet belgeleri verildi.

Lüleburgaz kaymakamlık girişinde açılan düzenlilik arama noktasındaki uygulamada, Emniyet Müdürü Osman Ünal ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı yaşam Gökmen, anahtar sürücülerine trafik güvenliği alın bilgiler verdi.

Sürücülere, yayalara evleviyet vermeleri ve cereyan halindeyken de güvenlik kemeri takmaları uyarısında bulunuldu.

Ünal, araçta güvenlik kemeri takan sığırtmaç ve yolculara duyarlılıklarından çevre teşekkürname etti.

Sürücü ve yolculara trafik kuralları ve uyarıların toprak almış bulunduğu risale dağıtıldı.

Tekirdağ

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde de "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" uygulaması yapıldı.

Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, Hükümet Meydanı'ndaki yürütüm sırasında icra ettiği açıklamada, hafta kapsamında öğrencilere eğitimler verildiğini belirterek "Bugün ilçemizin merkezinde vatandaşlarımızla lakırtı edeceğiz. Araç sürücülerimize bu mevzuda ikazlarımızı yapacağız, yayalarımıza el broşürlerimizi dağıtacağız." dedi.

Karabük

Karabük Valisi Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş, PTT Kavşağı'ndaki uygulamaya katılarak yayalara bilgelik verdi, risale dağıttı.

Araçlar durdurularak vatandaşların yolun karşısına emniyetli geçişinin sağlandığı uygulamada, güvenlik kemeri kontrolü yapıldı, sürücülere piyon geçitlerinde vatandaşlara biçim vermeleri uyarısında bulunuldu.

Jandarma ve kollukçu ekipleri kabilinden PTT Kavşağı'nda kurulan stantlarda, vatandaşlara müteveccih bilgilendirme emek harcamaları sürüyor.

Vali Gürel, aktiflik sonrası gazetecilere, Trafik Haftası kapsamında hâlâ emniyetli indinde trafik akışının sağlanması amacıyla türlü etkinliklerin düzenlendiğini söyledi.

Ramazan Bayramı'ndaki kazalara yer veren Gürel, "İçişleri Bakanlığı verilerine göre, şetaret içre yaralanmalı ve kalımsız kazaların azaldığını gördük. Strateji vesikası ve aksiyon planı kapsamında kalımsız kazaların yüzdelik 50 azaltılması öngörülmekte. Bununla ilişik arkadaşlarımız daima sahada." niteleyerek konuştu.

Gürel, etkinliğin "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" mottosunun çalışan kullanılması amacıyla yapıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Güvenli trafikle ilişik 5 hususu gündeme getirmiş olduk. Değişik bölgelere afişler asıldı, broşürler dağıtıldı. Bunları içtimai iletişim araçları hesaplarımızda paylaşıyoruz. Vatandaşlarımızın bu hususa duyarlılığını dileyiş ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği bizim düşüncesince önemli. Bunun düşüncesince denetimler yapılıyor. Emniyet ve jandarma teşkilatımızın hissedar kuruluşlarıyla hafta içre türlü etkinlikler düzenleyeceğiz, şuur meydana getirmeye çalışacağız."

Bolu

Bolu'da da Vali Ahmet Ümit, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Saygılı, Valilik Kavşağı'ndaki uygulamaya katılarak yayalara bilgelik verdi, risale dağıttı.

Araçlar durdurularak vatandaşların yolun karşısına emniyetli geçişinin sağlandığı uygulamada, güvenlik kemeri kontrolü yapıldı, sürücülere, piyon geçitlerinde vatandaşlara biçim vermeleri dair uyarıda bulunuldu.

Ayrıca sürücüler ve araçlardaki ufaklıklara da türlü hediyeler ile broşürler verildi.

Vali Ümit, icra ettiği konuşmada, uygulamaya dahil bulunan kollukçu ve jandarma personeline teşekkürname etti.

Polis ve jandarmanın Türk halkının cankurtaran simidi bulunduğunu vurgulayan Ümit, "Aynı sürede vatandaşımızın, yolcularımızın yoldaki en ehemmiyetli sigortasısınız. O bakımdan sizin şuurlu olmanız, bu mevzuyla ilişik azminiz, kararlılığınız bizim için, mutluluk için, yurttaşlarımız düşüncesince aşırı önemli." dedi.

Ümit, sonuç yıllardaki trafik denetleme ve uygulamaları ile Ramazan Bayramı tatilinde meydana getirilen faaliyetlerin amacına ulaştığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu sene bayramda 10 günce dinlence olmadı. Ama kılıç dinlence kabil değerlendirdik. 10 günce süreçte sabık senelere layıkıyla yüzdelik 61 yöresinde trafik kazalarında eksilme oldu. Bu aşırı önemli. Farkındalık tekvin prensiplerimizin anayasa unsurlarından biri denetimleri artırmak. Bunun meyvesini bu bayramda aldık. Bayramda trafik kazaları yüzdelik 61 azaldı. Ölümlü kazamız olmadı. Yaralamalı kazamız var. Ama mecmu sayıya baktığımız devir sabık senekilere layıkıyla aşırı hâlâ minimize oldu."

Mudurnu ilçesinde de etkinlikler kapsamında Kaymakam Fatih Çevik sürücülere risale dağıttı, trafik kurallarıyla ilişik bilgilendirmede bulundu.

Samsun

Samsun'da İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi'nde kaynaklanan uygulamaya dahil bulunan Vali Zülkif Dağlı, İl Emniyet Müdür Vekili Tolga Bostancı ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, yayalara ve sürücülere bilgilendirici risale dağıttı.

Sürücü ve yayalara ikramlarda da mevcut Vali Dağlı, çocuklarla lakırtı ederek pentür kitabı bağış etti.

Dağlı, gazetecilere, trafik kuralları dair farkındalık tekvin etmek amacıyla icraat yaptıklarını söyledi.

Bayram içre güvenlik kemerine ciddilik verdiklerine ayraç fail Dağlı, "Şimdi hem güvenlik kemeri bununla müşterek yayalarımızın güvenliği, emniyetli biçimde piyon geçitlerinden geçmelerini iletmek için, 'Öncelik hayatın, evleviyet yayanın' isimli sanlı çalışmanın farkındalığını yapıyoruz. Yaya geçitlerimiz doğrudan geçiriliyor. Yayalarımız rüçhan şekilde geçecek. Araçlar da onlara evleviyet sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Polis maskotu "Şahin"in de katılmış bulunduğu uygulamada, güvenlik ve jandarma çalışanı ufaklıklara türlü hediyeler verdi.

Tokat

Tokat'ta Vali Ozan Balcı ve İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan'ın da katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda meydana getirilen uygulamada, güvenlik ve jandarma çalışanı ufaklıklara türlü hediyeler verdi, sürücüler yayalara biçim vermeleri dair uyarıldı.

Balcı, uygulamanın Türkiye genelinde yapıldığına dikkati çekerek, "İçişleri Bakanlığımız koordinesinde piyon güvenliği düşüncesince aktiflik düzenledik. Yayaların trafik işretlerine ve levhalarına uymalarını hassaten dileyiş ediyoruz. Yaya geçitlerini, piyon güvenliğini önemsiyoruz." dedi.

Amasya

Yavuz Selim Meydanı'nda kollukçu ve jandarma ekiplerince meydana getirilen pratikte yurttaşlar ve sürücüler piyon geçitleri alın bilgilendirdi.

Kurulan öğrence aracıyla da vatandaşlara, araçlarda güvenlik kemeri takıldığında ve takılmadığında olabilecekler gösterildi.

Vali Mustafa Masatlı da yürütüm noktasını görüşme ederek bilgilendirme çalışmalarına katıldı.

Kastamonu

Kastamonu'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlik, Vali Avni Çakır, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ve İl Jandarma Komutanı Albay Mücahit Avkıran'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Denetimlere dahil bulunan Çakır, şoförleri kayırma dair uyararak ufaklıklara al düdük bağış etti.

Araçlarda mevcut çocuklarla lakırtı fail Çakır, sürücülerin aceleci gitmesi yerinde al düdüğü çalarak ailelerini uyarmalarını istedi.

Çorum

Çorum'da da "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" sloganıyla trafik denetimi yapıldı.

Alaca ilçesi Ankara Caddesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki pratikte kollukçu ekipleri, yayalara ve sürücülere bilgilendirici risale dağıttı.

Ekipler, yayalara yolun karşısına geçe piyon alternatifini kullanmaları gerektiğini, sürücülere de geçişlerde üstünlüğün yayalarda bulunduğunu hatırlattı.

Gaziantep

Gaziantep Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarı'ndaki uygulamaya dahil bulunan Vali Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, yayalara bilgelik verdi ve türlü broşürler dağıttı.

Uygulama bölgesine getirilen hususi dizayn vasıtaya bindirilen vatandaşlara, güvenlik kemeri takmayan sürücünün yargı acilen yaşadıkları anlatıldı.

Vali Gül, programın peşi sıra icra ettiği açıklamada, yayaları bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirterek "Çocuklarımıza emniyetli piyon yolculuğunu anlattık ve kılgılı şekilde gösterdik. Kurallara uyulduğu devir trafik kazaları oranları ağır seviyede düşüyor. Yayalar hassaten karşıya geçe aşırı tetik olmalı." dedi.

Şanlıurfa

Trafik Haftası kapsamında Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı'ndaki Halk Eğitim Merkezi uğrunda aktiflik düzenlendi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ile jandarma trafik ekipleri, yayalara ve sürücülere 5 adımda emniyetli trafik kuralları alın bilgelik verdi.

Üzerinde "Dikkatinle Yol Ver, Yola Odaklan, Trafik Işıklarını Takip Et, Yaya uğrunda ilerle ve Görünür ol" bağlanmış broşürler dağıtan jandarma ve kollukçu ekipleri, vatandaşlara al düdük bağış etti.

Caddede yürütüm önleyen ekipler, trafik kurallarına uyma etmeyen piyon ve şoförleri uyardı.

Kahramanmaraş

İl Emniyet ve Jandarma Komutanlığına dair trafik ekipleri, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'un katılımıyla "Yayalar düşüncesince 5 adımda emniyetli trafik" sloganıyla yürütüm yaptı.

Haydar Aliyev Bulvarı'ndaki uygulamada, yayalara bilgelik verilerek risale dağıtıldı, vesait durdurularak vatandaşların karşıya emniyetli geçişi sağlandı.

Araçları durduran trafik polisleri, güvenlik kemeri kontrolü yaptı, sürücülere piyon geçitlerinde vatandaşlara biçim vermeleri dair uyarıda bulundu, araçlardaki ufaklıklara hediyeler verildi.

Vali Coşkun, burada icra ettiği konuşmada, farkındalık oluşturulması amacıyla hakeza indinde aktiflik gerçekleştirildiğini belirterek, şetaret tatili içre fedakarca fariza önleyen jandarma ve kollukçu ekiplerine teşekkürname etti.

Malatya

İnönü Caddesi'nde kaynaklanan etkinlikte mütekellim Malatya Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Trafik Haftası kapsamında indinde grup etkinliklerin yapıldığını söyledi.

Trafik kurallarına uyulması yönündeki farkındalığı arttırmayı amaçladıklarını tamlayan Şahin, "Amacımız dosdoğru indinde trafik düzeninin sağlanması, mala ve cana dokunca gelmemesi." niteleyerek konuştu.

Şahin, vatandaşları trafik kurallarına uymaya çağırma etti.

Etkinlikte Şahin ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın, sürücülere trafik kurallarıyla ilişik bilgilendirici risale dağıttı, öğrencilere ise al düdük verdi.

Öğrenciler hâlâ sonraları piyon geçidinde ellerindeki "dur" yazan tabelaları kaldırarak trafiği durdurdu. Şahin, Altın ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Altıntaş öğrencilerle baş başa piyon geçidinden yolun karşısına geçti.

Adıyaman

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" mottosuyla Adıyaman'da Trafik Haftası kapsamında aktiflik düzenlendi.

Mimar Sinan Kültür Parkı'nda kurulan stantta öğrenciler ve yurttaşlar bilgilendirildi.

Etkinlikte mütekellim Vali Yardımcısı İhsan Maksar, "İçişleri Bakanlığının emirleri gereği Valilik şekilde kılıç de yerelde bazısı icraat başlattık. Amacımız dosdoğru indinde trafik düzeninin sağlanması, mala ve cana dokunca gelmemesi." niteleyerek konuştu.

Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı.

Kilis

Mustafa Kın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uğrunda aktiflik gerçekleştirildi.

Burada mütekellim Kilis Valisi Recep Soytürk, projenin önemine değinerek, İçişleri Bakanlığının trafik kazalarının önlenmesine müteveccih derinlemesine süredir icraat yaptığını söyledi.

Yaya geçitlerinde farkındalık tekvin etmek düşüncesince aktiflik gerçekleştirdiklerini tamlayan Soytürk, "Bayramlardaki trafik kazaları ve buna dair şekilde ölümler indinde geçmiş bayrama layıkıyla yüzdelik 61 azalmıştı. Alınan tedbirler meyvesini veriyor. Bu tedbirlerden indinde tanesi de piyon geçitleridir. Yaya geçitlerinde evleviyet yayalarındır, vesait ona uyma edecek. Böylece yayalara müteveccih avarız da önlenmiş olacak. Buna Türkiye'de iri seviyede uyuluyor lakin uymayanlar hala var." dedi.

Vali Soytürk, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt ve İl Jandarma Komutanı Albay Selami Akşit, sığırtmaç ve yayalara kampanyayla ilişik risale dağıttı.

Diyarbakır

Diyarbakır'ın tarz Kayapınar ilçesindeki Fırat Bulvarı'nda güvenlik ve jandarma ekiplerinin katılımıyla yürütüm yapıldı.

Vali Yardımcısı Ömer Coşkun uygulamaya katılarak sığırtmaç ve vatandaşları bilgilendirdi, risale dağıttı.

Coşkun, gazetecilere icra ettiği açıklamada, yürütüm kapsamında vatandaşları ve şoförleri bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi.

"Trafikte güvenlik kemeri kullanımının ne derece kırılan ve ehemmiyetli bulunduğu dair uyanıklık çekmeye çalışıyoruz." diyen Coşkun, meydana getirilen istatistiklerin trafik kemerinin sahn kurtardığını bariz indinde biçimde gösterdiğini belirtti.

Coşkun, "Bayram tatilinde gerçekleşen trafik kazalarında indinde geçmiş yıla layıkıyla yüzdelik 58 eksilme gır konusu. Bu hakkıyla aşırı ehemmiyetli indinde oran. Özellikle kalımsız trafik kazalarında nispeten eksilme gır konusu." dedi.

İçişleri Bakanlığının, güvenlik kemeri, piyon geçidi kullanması dair bilinçlendirme çalışmalarının cevap bulduğunu tabir fail Coşkun, hedeflerinin hâlâ emniyetli indinde trafik bulunduğunu kaydetti.

Mardin

Merkez Artuklu ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'ndaki uygulamaya dahil bulunan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, jandarma ve kollukçu ekipleri ile yayalara risale dağıttı, bilgilendirme yaptı.

Uygulamanın peşi sıra gazetecilere açıklamaya önleyen Demirtaş, Türkiye genelinde Trafik Haftası kapsamında yayaların bilinçlendirilmesi dair çalışmaların yapıldığını söyledi.

Mardin'de de hafta içre cadde, çıkmaz ve okullarda yayaların bilgilendirileceğini tabir fail Demirtaş, "Özellikle kalımsız kazalarda dirilik kayıplarını hâlâ da düşürmeyi amaçlıyoruz. Yayanın yolun karşısına elbette geçmesi gerektiğini, elbette indinde biçim izlemesi icap ettiğini 5 adımda özetleyen indinde mottomuz var. Bu kapsamda halk arkadaşlarımızla yurttaşlarımıza bilgelik vereceğiz. Tüm yurttaşlarımıza trafik kurallarına en dobra biçimde uyma etmelerini salık mektubu ediyoruz. Çünkü onların dirilik güvenliği hepimiz düşüncesince aşırı önemli." niteleyerek konuştu.

Erzurum

Erzurum'da, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer ve İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, Cumhuriyet Caddesi'ndeki uygulamada, yayalara uymaları müstelzim kavait alın bilgelik vererek, risale ve türlü hediyeler dağıttı.

Yakutiye Medresesi yanına kurulan trafik standını da görüşme fail Tuncer ve Şimşek, icraat alın bilgelik aldı.

İl Emniyet Müdürü Tuncer, sergilik ziyareti sonrası gazetecilere, hassaten sürücüler ile yayaları havi uygulamanın indinde hafta içre bitmeme edeceğini söyleyerek, "Buradaki gayemiz trafikte emniyetli sürüş ve emniyetli piyon olma yönünde kazaları en uzuv indirmek. Aslında esas hedefimiz tek yargı olmaması, tek dirilik kaybı olmaması, tek hasarlı yahut kalımsız trafik kazalarının olmaması." dedi.

Kars

Kars'ta Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önündeki uygulamada, Vali Vekili Tahir Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, sığırtmaç ve yayaları trafik kuralları dair bilgilendirdi.

Polis ve jandarma ekiplerince vatandaşlara risale ve al düdük dağıtıldı.

İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, gazetecilere, trafik lambası bulunmayan yerlerde yayanın kendisini göstermesi icap ettiğini tabir ederek, "5 adımda yayaya elbette biçim verilir, sürücülerin yayaların yapması müstelzim ehemmiyetli noktalar nelerdir, ağır alçak bunları anlatıyoruz." dedi.

Iğdır

Iğdır'da Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necdet Karaca, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Özer, Mustafa Kemal Atatürk Caddesi Valilik Konağı uğrunda biçim kontrolüne katıldı, sığırtmaç ve yayaları trafik kuralları dair bilgilendirdi.

Kampanya çerçevesinde jandarma ve polisler, al düdük dağıttığı çocuklardan, anayasa ve babalarının anahtar kullanırken kurallara uymaması yerinde bunu çalarak onları uyarmasını istedi.

Ardahan

Ardahan'da il merkezindeki uygulamaya, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir ile maada ilgililer katıldı.

Uygulamada, kampanya alın bilgilendirilen sürücülere çikolata ve kolonya, ufaklıklara da al düdük verildi.

Ağrı

Ağrı'da il merkezinde meydana getirilen denetime dahil bulunan Vali Vekili İbrahim Şenkon, kampanya alın şoförleri ve yayaları bilgilendirdi.

İlçelerde de kollukçu ve jandarma ekiplerince meydana getirilen uygulamalarda, sürücülere ve yayalara trafik kurallarının toprak almış bulunduğu broşürler dağıtıldı.

Tunceli

Tunceli'de 15 Temmuz Bulvarı'ndaki etkinlikte, Vali Mehmet Özkan, sığırtmaç ve yolculara trafik kuralları alın bilgelik verdi.

Polis ve jandarma ekiplerince vatandaşlara risale ve hediyeler dağıtıldı.

Programa, İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Durali Ceylan da katıldı.

Erzincan

Erzincan'da Ordu Caddesi Saat Kulesi uğrunda meydana getirilen uygulamada, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına dair trafik ekipleri, piyon ve şoförleri bilgilendirdi.

Uygulamada vatandaşlara risale dağıtıldı.

Siirt

Siirt Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Hükümet Caddesi'ndeki Saat Kulesi önündeki uygulamada, durdurulan vasıtaların sürücülerine güvenlik kemeri kullanımının önemini anlattı, trafik güvenliğine dair risale dağıttı.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu da ekiplerle uygulamaya katıldı.

Hacıbektaşoğlu, gazetecilere icra ettiği açıklamada, ölümlü, yaralamalı trafik kazalarının önlenmesine müteveccih bu uygulamanın yapıldığını belirterek "Ülke genelinde meydana getirilen yürütüm kapsamında kılıç de ilimizde uygulamayı önleyen ekiplere refakat ettik. Bütün sürücülerden kurallara uymalarını bekliyoruz." niteleyerek konuştu.

Uygulamaya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin ve İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu da katıldı.

Şırnak

Vali Ali Hamza Pehlivan, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Cumhuriyet Meydanı Kavşağı'ndaki uygulamaya katıldı, yayalara bilgelik verdi, risale dağıttı.

Araçlar durdurularak vatandaşların yolun karşısına emniyetli geçişinin sağlandığı uygulamada, güvenlik kemeri kontrolü yapıldı, sürücülere piyon geçitlerindeki vatandaşlara biçim vermeleri dair uyarıda bulunuldu.

Jandarma ve kollukçu ekiplerince Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlarda da vatandaşlara bilgilendirme yapılıyor.

Vali Pehlivan, gazetecilere icra ettiği açıklamada, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda düzenlendikleri pratikte yayaların güvenliği düşüncesince bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Çeşitli nedenlerden çevre oluşan trafik kazalarında dirilik kayıplarının rastgele kesi üzdüğünü tabir fail Pehlivan şunları kaydetti:

"Bu kazaların bir çok çok ferdî yanlışlar ve kurallara uyulmamasından kaynaklanıyor. En esas hedef trafik kazalarını, kalımsız kazaları muhtemel olduğunca dökmek fazladan inşallah sıfırlamak. Bütün tedbirlerimiz yurttaşlarımızın trafikte aşırı hâlâ emniyetli olmasını iletmek içindir. Bu vesileyle çağrıda bulunuyoruz. Lütfen, trafik kurallarına uyalım. Trafikteki manipülasyon ışıklarına, levhalarına, işaretlerine uyalım. Trafiği yönlendiren personelin uyarılarına uyalım."

Elazığ

Elazığ'da Gazi Caddesi'nde Vali Ömer Toraman, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız'ın katılımıyla yürütüm yapıldı.

Etkinlikte sürücülere trafik kurallarına dair bilgilendirici risale dağıtıldı, araçlardaki ufaklıklara al düdük bağış edildi, yayalara piyon geçitlerini kullanmaları ve trafik kurallarına uymalarını dair uyarılarda bulunuldu.

Vali Toraman, burada icra ettiği açıklamada, trafikte sürücülerin bulunduğu kabil yayaların da uyması müstelzim kavait ve uyanıklık etmesi müstelzim hususlar bulunduğunu belirtti.

Bu hususları indinde kat hâlâ kamuoyuyla paylaşmak, sürücülere ve yayalara uyarmak istediklerini tabir fail Toraman, "İçişleri Bakanlığımız Türkiye'de kazaları kısıntı gayesi içinde kazalardaki ahiret yolculuğu ve yaralanma rakamlarını da dökmek düşüncesince himmet gösteriyor. Biz de burada hem güvenlik bununla müşterek jandarma teşkilatı içinde ve belediyemizin de çalışanı eliyle bunun düşüncesince himmet gösteriyoruz. Kolluk şekilde önceliğimiz ukubet savsamak değil. Hem şoförleri hem yayaları akla yatkın bilgilendirmek." niteleyerek konuştu.

Sürücülerden ve yayalardan kuralları bilmelerini ve kurallara uymalarını istediklerini aktaran Toraman, cezai işlemin bunun en sonuç evresi olduğunu, bunu istek etmediklerini bildirdi.

Toraman, "Kurallara ne derece uyarsak ve çevremizdekileri ne derece bilgilendirirsek o derece vazifemizi yapmış olacağız." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?