43 yaşındaki anne çocuklarına dayanıklı peyda etmek düşüncesince üniversiteyi bitirip işe başladı

Erken yaşta evlendirilmiş olduğu düşüncesince pedagoji bilimi yaşamını sürdüremeyen Malatyalı Meryem Çiçek, çocuklarına "Beni kip alın" diyebilmek yerine geçmiş kazanılmış olduğu üniversiteden izinli beli ve onlarından geçmiş KPSS'yi kazanıp iş dünyasına atıldı.

Yaşam - 2 yıl önce

Malatya

Memur birlikte ata ile ev kadını annenin 5 çocuğundan bir tanesi şekilde dünyaya mevrut ve liseyi bitirir bitirmez tanıştığı eşiyle evlilik yapan 43 yaşındaki Meryem Çiçek, evlatları ekol çağına ulaşınca onların derslerine iane etmeye başladı.

Çiçek, çocuklarına dayanıklı olabilmek düşüncesince 2014 senesinde Mustafa Kemal Atatürk Üniversitesi Adalet Bölümünü kazandı. Hiç sene kaybetmeden yetkilendirilmiş bulunan Çiçek, peşi sıra KPSS'ye girerek iş yaşamına hücum etmek düşüncesince çalışmalara başladı.

Bu arada türlü kurslara katılıp şehadetname da düzlük ve Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifinde çalışmaya süregelen Çiçek, sertifikaları ve KPSS puanıyla Doğanşehir Fen Lisesine aşevi yardımcısı şekilde atandı.

Meryem Çiçek, AA muhabirine, evlatları doğduğu günden buyana gelişigüzel devir kişi halleriyle onlarının istikbaline biçim vermeye çalıştığını anlattı.

Çiçek, en iri oğlunun liselere antre imtihanı düşüncesince mevize çalışmış bulunduğu devirde ona dayanıklı iktisap etmek yerine kendisinin de darülfünun sınavına hazırlandığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu arada darülfünun imtihanını nail oldum. Oğlum da ortaöğretim sınavına girdi ve o da kazandı. 2 salname Mustafa Kemal Atatürk Üniversitesi Adalet Bölümünü 2016 senesinde bitirdim. Daha sonradan KPSS'ye girmeye başladım. İş aradım fakat nice yerde deneyimli olmadığım düşüncesince iş bulamadım. Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifinin açılışını gördüm. O gündüz o vesileyle geldim, başvurumu yaptım. Başvurudan birlikte ay sonradan bana devir yapıldı. 'Aramıza gelip bizlere araştırma görevlisi olursanız bahtiyar oluruz.' dediler. Bir gün, dü gündüz aralık ile gelip (yemek, lezzetli ve çörek inşası konusunda) kendilerine araştırma görevlisi oldum. Daha sonradan beni sürekli şekilde işe aldılar."

İş aramış bulunduğu devirde kendisinden şehadetname ve türlü eğitimler istendiğini anlatım fail Çiçek, bunun düşüncesince Halk Eğitimi Merkezinde ilişik eğitimlere bitmeme ettiğini, önceki yardım, parasız kayıt, onama ve elektronik beyin işletmenliği üzere sertifikalar aldığını söyledi.

Kooperatifte de kendilerine nice bölgede ağırşak verildiğini kaydeden Çiçek, bu müddette de KPSS'ye hazırlanmayı sürdürdüğünü anlatım etti.

Çiçek, biraz sene denemiş bulunduğu şekilde KPSS puanıyla rastgele birlikte yere yerleştirilemediğine değinerek, "Daha sonradan en sonuç oğlumla bu arada 2020'de taraf sınıflarda KPSS'ye girdim. Oğlumun kısmı paramedik bulunduğu düşüncesince 95 alması gerekiyordu. Yeterli puanı alamadı, atanamadı. 90 almıştı. Ben 68,50 almıştım. Kooperatifte aldığım sertifikalar ve KPSS puanımla dü ay evvela Milli Eğitim Bakanlığının 6 bin yabanlık birlikte aşevi yardımcılığı alımı vardı. Ben de bu belgelerle başvurdum. Şansımı tecrübe etmek istedim, oldu, kazandım. Sözleşmeli personel şekilde Doğanşehir Fen Lisesine atandım." dedi.

İşe başladıktan sonradan çocuklarına mevize verirken hâlâ çalımlı bulunduğunu dile getiren Çiçek, şunları kaydetti:

"Şimdi amudi intikal imtihanlarına girmeye çalışıyorum. Hukuk fakültesini kazansam aşırı elleme olur. Ancak elbette puanı yüksek, ego gene de şansımı deniyorum. Her devir çocuklarıma diyorum ki 'Beni dayanıklı alın.' Ben aşırı azmediyorum, vaktiyle okumadım, hâlâ sonradan okudum fakat siz benim üzere geç kalmayın."

Kızının da darülfünun sınavına hazırlandığını özetleyen Çiçek, "Ben başta kızların okumasından aşırı yanayım. Çünkü kızların çıkarlarını güvence dibine almaları lazım, mesleğini eline alsınlar diyorum. Umarım çocuklarıma elleme dayanıklı olabilmişimdir. Azmin önüne geçilmez. Çünkü emek vermeden da olmuyor. Yaş katiyen ayırt etmiyor. Ben 43 yaşındayım, gene de denedim, denedim en böylecene başardım. Umarım her insana dayanıklı olabilmişimdir, en evvela de çocuklarıma." laflarına toprak verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Dünyaca ünlü sanatçı Inna, Erciyes’te kayak yaptı

2022-01-04 15:20 - Magazin

Öz Finans-İş Sendikası, Ziraat, Ziraat Katılım ve Halk bankaları ile ek protokol imzaladı

2022-01-04 16:53 - Ekonomi

Aşevi kurarak günde 300 kişiyi doyuran dü esnaf tahaffuz evi düşüncesince kolları sıvadı

2022-01-05 13:30 - Yaşam

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener'den 'Omicron rehaveti' uyarısı

2022-01-01 12:35 - Sağlık

Çatıdaki işçi alev alev yanan çatıdan inmedi

2022-01-02 23:22 - Asayiş

Kızlarına kavuşmayı beklerken 'kalben hamilelik', kucağına aldığında 'doğum anı'

2022-01-07 12:35 - Yaşam

Serviste koltuk kavgası yaptığı arkadaşını iş yerindeki tartışmada öldürdü

2022-01-03 22:49 - Asayiş

DSÖ: 'Omicron mutasyonu Delta’dan daha az şiddetli olsa da ‘hafif’ değil'

2022-01-06 20:52 - Dünya

Polisleri peşine takan alkollü sürücü: “Polisleri görünce tedirgin oldum kaçtım”

2022-01-02 08:07 - Asayiş

İki senede bir yetişiyor, faydası saymakla bitmiyor

2022-01-01 12:53 - Gündem

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara imge olmanın ekşimtırak sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi çalışanı sebebiyle kurtuldu

13:08 - Yaşam

Depremin acısını canlı Vanlılar konutlarını afetzedelere açtı

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:07 - Yaşam

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem