AFAD'dan artçıların sürdüğü Düzce'de vatandaşlara 'panik yapmayın' uyarısı

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, Düzce'de artçı sarsıntıların 1-2 hafta hâlâ bitmeme edebileceğine dikkati çekerek, "Bu artçı sarsıntıların ihtimal müşterek kısmı 4'ün hakkında de çıkabilir. Bu açıdan yurttaşlarımız ürkü yapmasınlar." dedi.

Gündem - 2 yıl önce

Düzce

Gölyaka ilçesi Sarıdere köyünde araştırmalarda mevcut AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar,, AA muhabirine, yaşanmış olan deprem sonrası devletin umum kuruluşlarının Düzce'ye cereyan ettiğini söyledi.

O günden bugüne hamle basamak çalışmaların yapıldığını aktaran Tatar, Düzce genelinde lazım koordinasyonun sağlandığını kaydetti.

Tatar, değme alanda ekiplerin ağırbaşlı emek vermek yaptığını dile getirerek, "Hasar belirleme emek harcamaları iri miktarda tamamlandı, mahsus ferda zeval vakti bakımından Düzce genelinde tamam olacak. Ortaya çıkan tabloya layıkıyla ağır, orta, az hasarlı ve hasarı sıfır yapılar var. Bunlar hamle basamak dek ortamında yıkılacak. Bugün de Gölyaka'da Sarıdere köyündeki caminin yadımlama emek vermesi bitmeme ediyor. Bir taraftan da Gölyaka, öbür ilçeler ve merkezde bina hasarları var. Onunla ilişik de devletimiz makul destekte bulunuyor." sanarak konuştu.

"Burada değme bilinçlilik kontrolümüz altında"

Gölyaka'da dokunca belirleme ve hasarla ilişik çalışmaların tamamlandığını aktaran Tatar, vatandaşlara psikososyal dayanaklık etmek ita evresinde olduklarını bildirdi.

Tatar, deprem sonrası toplumsal medyada ve birtakımı platformlarda yurttaşı paniğe atıf fail izahat yapıldığına dikkati çekerek, bunu anlamanın belkili olmadığını söyledi.

Bunu değme deprem ondan sonra gördüklerini tabir fail Tatar, "Vatandaşlarımız devletin resmi kurumları, AFAD haricinde meydana getirilen tek izah ve paylaşıma onur etmesinler. Çünkü burada değme bilinçlilik kontrolümüz altında, icraat hamle basamak derneşik yürütülüyor. Her devir biraz el dört başı mamur paydaşlarla, kurumlarla eş güdüm toplantıları yapılıyor. Vatandaşın eksikleri uygun belirleme ediliyor. Burada her insanın birbirine asistan olması gerekir. Afet yönetimi ekip oyunudur. Bunda kimseyi fark edemezsiniz." dedi.

Afetlerden sonraları süreçlerin değişik değişik bulunduğunu dile getiren Tatar, deprem sonrası engelleme etabının tamam denli gözüktüğünü söyledi.

"Bölgede dört başı mamur talepler adına getirilmiş durumda"

Tatar, çalışmalara bağlı şu detayları paylaştı:

"Şu anda psikososyal destek, beş on küsurat dokunca ve hasar belirleme emek vermesi bitmeme ediyor. Bunların bütünü koordineli biçimde yürütülüyor. Artık şu etapta ağız ağıza düzeltme aşamasındayız. Vatandaşlarımıza bu etaptan sonraları icar katkısı yapılacak, taşımalık desteği verilecek. Bunlarla ilişik devletimizin umum birimleri iri eş güdüm içerisinde.

Şu anda bundan böyle sahn normale döndü. Baktığınızda Gölyaka'da ve öbür ilçelerimizde yurttaşlarımız sabahleyin kalktığında işine gidiyor, okullar sanıyorum önümüzdeki haftadan itibaren açılmaya başlayacak. Bu mevzuda Milli Eğitim Bakanlığımız lazım duyuruyu yapacaktır. O anlamda burada değme bilinçlilik hamle basamak derneşik biçimde yürüyor."

"Artçı sarsıntılar bu çeşit depremlerden sonraları olağan"

Kentte şu anne genişliğinde 280'in üstünde artçı sadme meydana geldiğini aktaran Tatar, bunların hoppadak 2'sinin 4 ve beden büyüklükte bulunduğunu kaydetti.

Genel Müdür Tatar, depremzedelere şu uyarılarda bulundu:

"Bu artçı sarsıntılar önümüzdeki 1-2 hafta henüz bitmeme edebilir. Yani 300'ün üstünde birlikte artçı sadme bu anne hayret ondan sonra meydana gelebilir. Bu artçı sarsıntıların ihtimal birlikte kısmı 4'ün hakkında de çıkabilir. Bu anlamda da yurttaşlarımız ürkü yapmasınlar. Bunlar bu çeşit depremlerden sonraları olağan. Onun 1 denli altı büyüklüğe genişliğinde artçı sadme gitmek belkili olabiliyor."

Haftanın Öne Çıkanları

Hasan ve Şeyma cinayetinde katil zanlılarının ifadeleri kan dondurdu

2022-11-26 00:06 - Asayiş

İcralık araçlar üzerinden büyük vurgun yapan ihale çetesi çökertildi

2022-11-26 11:09 - Asayiş

Bakan Soylu ve Bakan Özer Gaziantep'te

2022-11-21 16:06 - Politika

İYİ Parti'den AK Parti'ye geçen Özcan'a rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı

2022-11-23 15:07 - Politika

Amasya’daki feci kazaya karışan tiyatrocuların kazadan önceki akıbet görüntüleri ortaya çıktı

2022-11-21 11:06 - Asayiş

5 yaşındaki Hasan’a mezar olan binanın görüntüleri ortaya çıktı

2022-11-21 20:06 - Asayiş

Konya'da barınaktaki hayvanları temizlik fail zanlıların ifadesine ulaşıldı

2022-11-26 10:09 - Gündem

Savaş mağduru çocuklar dünyaya “Türkçe” barış mesajı verdi

2022-11-24 22:07 - Gündem

Tel Rıfat'ta yuvalanan PKK/YPG'lı teröristlerden Azez'e füze saldırısı: 3 ölü, 8 yar

2022-11-22 21:09 - Dünya

Yolda gördüğü kadın hayatını zindana çevirdi

2022-11-23 11:07 - Asayiş

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem