Hasan ve Şeyma cinayetinde katil zanlılarının ifadeleri kan dondurdu

Kırşehir'de kaybolduktan sonraları öldürüldükleri belirlenen Hasan Aydoğan ile Şeyma Demir cinayetinde katil zanlılarının ifadeleri kan dondurdu. Sanıklar Sami Aydoğan ve Şefik Ekici, cinayet dair birbirini suçlarken yaşanmış olan vakası antipatik kanlılıkla anlatması ise dik

Asayiş - 1 yıl önce

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde tanıdık duruşmaya sanıklar Sami Aydoğan ve Şefik Ekici, SEBGİS üstünden bulundukları cezaevinden bağlandı. Sanık savunmalarını düzlük duruşma heyeti işlenen cinayetin ayrıntılarını dinledi. Sanıklar Sami Aydoğan ve Şefik Ekici, duruşma de işlenen cinayetle alakalı birlerini suçladı. Sanık Şefik Ekici, savunmasında cinayeti arkadaşı Sami Aydoğan'ın işlediğine değgin neva kaydı aldığını kanıt etti. Ekici, “Arkadaşım Sami Aydoğan, Şeyma ve Hasan isimli sanlı gençlerin yanına tedricen kendisini manşet adına tanıtıp arabadan 2 genci de tabanca diretmesiyle indirdi. İkisini de bulunduğumuz vasıtaya bindirerek kelepçeledi. Daha sonradan Kortullu karye dolayısıyla sürerek ıpıssız borda bordaya bölgede Şeyma ile bahsetmek düşüncesince bizi araçtan indirdi. Ben öldürülen Hasan ile dışarıda bekledim. 5-6 çağ sonradan arabadan inerek evvel Şeyma'yı sonradan da Hasan'ı silahla öldürdü. Sonra onun silahla korkutmasıyla baş başa cesetleri arabanın bagajında götürerek Kızılırmak kıyısına gelmiş şekilde dereye attık. Otomobil içre Hasan ve Şeyma'ya Sami bilezik takarak bekletti. Olaydan sonradan dostum Sami ile buluştuk. Bir parkta konuşmalarımızı neva kaydına aldım ve neva kaydını emniyete doğrulama ettim” dedi.

Olayı dert stoper komprime tesiri ile hatırlamıyormuş

Kırşehir'de işlenen cinayetin ayrıntılarını özetleyen maznun Sami Aydoğan ise suçlamayı benimseme etmeyerek cinayeti arkadaşı Şefik Ekici'nin işlediğini kanıt etti. Aydoğan, “Olay haset nöbetten çıkmıştım başım ağrıyordu. Arkadaşım Şefik Ekici'den dert stoper adına bildiğim komprime aldım, hemen sonra ise yaşananları kesin adına hatırlamıyorum. Arkadaşım Şefik'i daima hocalara götürüyordum, akılsal dengesi durumunda değildi. Ağbayır isimli sanlı mevkiye gittik. Orada Şefik, evlatların bulunmuş yer aldığı makine indinde bizim aracımızı durdurdu. Otomobilden inerek kendisini küçüklere manşet adına tanıtıp öz aracımıza aldık. Sonra da benim bilmediğim karye dolayısıyla girdik. Şefik evlatları araçtan indirip evvel Şeyma'yı sonradan Hasan'ı öldürdükten sonradan ego cari düşünce görüp yere yığıldım ve kusmaya başladım. Onun tabanca diretmesiyle baş başa cesetleri Kızılırmak Nehri'ne attık. Şefik Ekici'nin anlattığı kabil neva kaydı varsa çözümlenmesini istiyorum. Birlikte dinleyelim” halinde konuştu.

Belediye ihmalini avukat gündeme getirdi

Aydoğan ailesinin avukatı Mehmet Ali Alan, sanıkların suçu eş işlediklerine doyum ettiklerini ancak Kırşehir Belediyesindeki asayiş görevlilerinin vakadan 9 güneş evvel işlenen süt hırsızlığı vakasına karışmalarına karşın belediyenin muamele yapmamış olmasını hemen daha sonra cinayetin işlenmesini gündeme getirdi. Belediye görevlilerinin sanıklar haklarında muamele yapılmaması sonrası cinayet vakasının gerçekleştiğini belediyenin ise cinayet işlendikten 3 güneş sonradan süt hırsızlığı kendisince kusur duyurusunda olduğunu kail avukat Alan, şehremaneti kendisince da yaşanmış olan vakayla alakalı kusur duyurusunda bulunacağını belirtti. Mahkeme heyetinin duruşmayı 20 Aralık 2022 evveliyatına ertelemesinin ardından, Aydoğan ve Demir ailesi bireyleri, maznun Şefik Ekici'nin avukatı Cemil Cahit Pişkin'e maznun meselesi için savunması dolayısıyla tepkime gösterdi. Mahkemeyi izlem fail Hasan Aydoğan'ın 12 yaşındaki ıvır zıvır kız kardeşi Rabia Aydoğan Ağır Ceza Reisinden ölüm cezası atlaya zıplaya ağabeyinin katilinin cezalandırılmasını istedi.

Sanıklar Ekici ve Aydoğan, ‘Kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma, kalifiye eşeysel saldırı, canavarcasına hislerle eş öldürme' suçlarından yargılanıyor. Mahkeme Cumhuriyet Savcısının mütalaasının peşi sıra ertelendi.

Olayın geçmişi

Olay, Kırşehir'de 25 Mart 2022'de yaşandı. Hasan Aydoğan (21) ve Şeyma Demir'den (18) bilgi alamayan ailesi polise tedricen kaybolma suç duyurusunda bulundu. Emniyet ekiplerinin emekleri kararı otomobil, Bağbaşı Mahallesi Ağbayır mevkiinde ormanlık borda bordaya bölgede terkedilmiş biçimde bulundu. Araçta insanlara ilişik cep telefonları, montlar ve Şeyma Demir'e ilişik ferdî eşyalarının yer aldığı çanta ele geçirildi. Ekiplerce merkeze ilişkin Kortullu köyünde meydana getirilen aramalarda Kızılırmak kenarında Şeyma Demir'in ölmüş gövdesi vakadan 3 güneş sonradan kıyıya vurmuş biçimde bulundu. Hasan Aydoğan'ın ölü gövdesi ise kız arkadaşıyla baş başa öldürüldükten 77 güneş sonradan Kızılırmak'ta bulunmuştu.

Enderhan Öz

Haftanın Öne Çıkanları

Hasan ve Şeyma cinayetinde katil zanlılarının ifadeleri kan dondurdu

2022-11-26 00:06 - Asayiş

Bakan Soylu ve Bakan Özer Gaziantep'te

2022-11-21 16:06 - Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu ölüm etti

2022-11-19 04:09 - Gündem

İYİ Parti'den AK Parti'ye geçen Özcan'a rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı

2022-11-23 15:07 - Politika

Amasya’daki feci kazaya karışan tiyatrocuların kazadan önceki akıbet görüntüleri ortaya çıktı

2022-11-21 11:06 - Asayiş

Erzurum'da 6 ayda tahminî 80 titrem atılmış arka dönüşüme kazandırıldı

2022-11-19 14:06 - Gündem

5 yaşındaki Hasan’a mezar olan binanın görüntüleri ortaya çıktı

2022-11-21 20:06 - Asayiş

Savaş mağduru çocuklar dünyaya “Türkçe” barış mesajı verdi

2022-11-24 22:07 - Gündem

Yolda gördüğü kadın hayatını zindana çevirdi

2022-11-23 11:07 - Asayiş

Bakan Kirişci: “Raflarda herhangi bir ürünün yokluğu bahis konusu değil”

2022-11-19 20:06 - Politika

İlgili Haberler

Elazığ’da SAT-2 tipi şap virüsü alarmı

10:07 - Asayiş

Sarıyer’de 3 katlı köşkte yangın

08:06 - Asayiş

Kırmızı ışık ihlali yapan alkollü sürücünün kullandığı araç takla attı: O anlar kamerada

08:06 - Asayiş

Tuzla’da 3 otobüs alev alev yandı

08:05 - Asayiş

MSB açıkladı! 'Bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur'

15:08 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem