AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, TBMM Genel Kurulunun toplanamamasını değerlendirdi

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, TBMM'yi bugüne derece tek ancak işlevsiz bir vaziyete getiremediğini, artık da getirmeye on paralık kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Politika - 2 yıl önce

TBMM

Tunç, AA muhabirine, CHP'nin sağlıkta hız dair olağanüstü toplantıya çağırdığı TBMM Genel Kurulunun, nisap bulunamadığı düşüncesince toplanamamasını değerlendirdi.

Sağlıkta şiddetin ehemmiyetli birlikte bap bulunduğunu tamlayan Tunç, "Bunu politik rekabete bap etmemek gerekir." dedi.

Sağlıkta şiddetin önlenmesine bağlı kanunun, çalışmalara açıklık vermeden evvel Mecliste sonuç çıkarılan düzenlemelerden olduğuna dikkati çekici Tunç, henüz evvel de bu kapsamda gerekseme mahsus ehemmiyetli emekleri yaşama geçirdiklerini tabir etti.

Sağlık çalışanlarına müteveccih düşünülerek cerh suçu oluş bulduğunda bunun birlikte tevkif sebebi sayılmasını, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda fihrist taksirat bölümüne arttırma ederek ehemmiyetli birlikte değişikliği gerçekleştirdiklerini özetleyen Tunç, "Türk Ceza Kanunu'nda afiyet çalışanlarına müteveccih afiyet hizmetinin engellenmesiyle ilgilendiren birlikte kusur işlendiğinde bunun cezasını altıda birlikte oranında artırdık. 2020'de afiyet çalışanlarına müteveccih düşünülerek yaralama, zılgıt ve öbür suçlarla ilgilendiren cezaların artırılması anlamında tadilat yapmıştık. Sağlık çalışanlarımızın finansal ve mahiyet haklarının iyileştirilmesi noktasında da ehemmiyetli düzenlemeleri, Meclis tatile girmeden evvel yasalaştırmıştık." diyerek konuştu.

Tunç, Genel Kurulun nisap bulunmadığı düşüncesince toplanamamasına bağlı "CHP'nin, kişi milletvekillerinin caba baştan sona gelmediğini görmüş olduk. Kendileri caba yoklamaya kusursuz katılamadılar. İttifak icra ettikleri partilerle de danışma etmeden birlikte takrir verdiler ve onlar da kusursuz gelmediler." dedi.

Niyetin, afiyet çalışanlarına müteveccih şiddetin önlenmesiyle ilgilendiren olmadığını kail Tunç, "Bir ön alma, 'Biz bu mevzuda duyarlıyız.' izlenimi ödeme noktasında birlikte girişimdi. Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi dair başta AK Parti, MHP ve TBMM fariza fail etraflı milletvekilleri duyarlıdır. Bunu politik rekabete bap geçirmek akıllıca değil. Bunu birlikte sömürme konusu yapmamak gerekir. Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesine müteveccih yapılması müstelzim ne var ise bu konudaki kararlılığımızı sürdüreceğiz." değerlendirmesini yaptı.

"Son basamak nahak birlikte ifade"

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Hepimiz görevimizi yaptık fakat parlamentoyu işlevsiz kılan dü organ, dü esas büyüklenme şu demek oluyor ki AK Parti ve MHP gelmedi. Dolayısıyla bundan böyle olacak etraflı aksi olayların sorumlusu da onlardır." laflarına bağlı "Bu, sonuç basamak yakışıksız, nahak birlikte ifade." dedi.

TBMM'nin bu mevzuda hassas bulunduğunu geçmişteki yasalı düzenlemeleriyle gösterdiğini ve bundan böyle da göstermeye bitmeme edeceğini vurgulayan Tunç, "Sağlık çalışanlarıyla ilgilendiren henüz Meclis tatile girmeden evvel çıkardığımız kanun ortadayken Kılıçdaroğlu'nun bu halde birlikte ithamda bulunması sonuç basamak haksız. Bu konudaki kararlılığımızı, duyarlılığımızı hem afiyet çalışanlarımız bununla beraber milletimiz bilir." biçiminde konuştu.

Tunç, milletin gereksinim duyan yasalı düzenlemeleri, beklediği yasaları geciktirmeksizin çıkardıklarını dile getirerek, "TBMM banko işlevsiz olamaz. TBMM'yi bugüne genişliğinde tek kuvvet işlevsiz bir vaziyete getirememiştir, bundan böyle da getirmeye on paralık kimsenin gücü yetmez. Bu Meclis 15 Temmuz'da bombaların altında çalışmıştır. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu'nun, 'AK Parti ve MHP'nin, Meclisi işlevsiz bir vaziyete getirdiler.' noktasındaki eleştirilerini almak kabil değil." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Fransa'nın sembolü Notre Dame Katedrali kapılarını 2024’te baştan açacak

2022-07-28 20:04 - Dünya

Atlas Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri devam ediyor

2022-07-28 16:05 - Eğitim

Oğlu şehit düşmeden 11 gün önce şehitler düşüncesince söylediği türkü yürekleri dağladı

2022-07-27 14:05 - Gündem

Bursa'da Teoman coşkusu

2022-07-26 09:04 - Magazin

Muşlu berivanlar hayvanlarını sağmak düşüncesince değme çağ kilometrelerce sefer kıvrım ediyor

2022-07-30 14:05 - Yaşam

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, TBMM Genel Kurulunun toplanamamasını değerlendirdi

2022-08-01 20:03 - Politika

LGS kapsamında birinci nakil neticeleri açıklandı!

2022-08-01 09:04 - Eğitim

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde İlhan İrem unutulmadı

2022-07-31 10:04 - Magazin

Papa Franciscus, Kanada'da kilise okullarındaki istismarlar zımnında defo diledi

2022-07-25 22:04 - Dünya

Kaza yapan kamyonet karşı yönden gelen otomobille kafa kafaya çarpıştı: 4'ü ağır 5 yaralı

2022-07-26 04:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Çavuşoğlu: Moskova'da fen kurda murabba müşterek toplantı düşüncesince Rusya'dan çağırma aldık

16:09 - Politika

Bakan Çavuşoğlu: 'Gelecek hafta Moskova’da teknik toplantı düşüncesince Rusya’dan davet aldık'

14:07 - Politika

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria’da kalan hücum ve kuvvet eylemlerini kınadı

01:06 - Politika

Türkiye ile Brunei Darusselam ortada 5 geçim imzalandı

19:07 - Politika

Afet Yeniden bayındırlık Fonu kuruluyor

18:07 - Politika

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem