Anadol sevdasıyla müze kadar arabalık kurdu

İzmir'in Urla ilçesinde canlı 55 yaşındaki "Anadol" tutkunu Kaan Eruz, eşsiz mevcut "STC-16", "A6 Böcek" modellerinin de aralarında bulunduğu 10 araçlık koleksiyonunu, garajında meraklılarının ilgisine sunuyor.

Yaşam - 2 yıl önce

İstanbul
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}İzmir'de canlı Anadol tutkunu, 10 araçlık derlem oluşturdu

Türk otomotiv piyasasının kilometre taşlarından Anadol, Türkiye'deki klasik makine tutkunlarının cezaevi bebeği olmayı sürdürüyor.

Seri üretimine 1966'da başlanan ve önceki posta 28 Şubat 1967'de yollara çıkan Anadol bellik arabalara tutkuyla ilişkin olanlardan biri de Urla'da yapım işleriyle uğraşan kimya mühendisi Kaan Eruz.

Kaan Eruz, eşsiz mevcut "STC-16" ve "A6 Böcek" modellerinin de aralarında bulunmuş olduğu Anadol bellik arabaları satın alarak Urla'daki garajında müşterek derlem oluşturdu.

Eruz, koleksiyonunu, az daha "Anadol" müzesine çevirilmiş olduğu garajında ziyarete de açtı. Koleksiyon, parasız görülebiliyor.

"Ailemizin ferdi gibiydi"

Kaan Eruz, AA muhabirine, önceki posta yönelteç başına, babasına ilişik Anadol bellik arabada geçtiğini ve o günden sonraları bu bellik arabalara bulunan isteğinin on paralık eksilmediğini tabir etti.

Geçmişte ailelerin, bu arabaları satın alabilmek düşüncesince derinliğine müddet heyecanla esna beklediğini özetleyen Eruz, şu şekilde bitmeme etti:

"Anadol, müşterek eş arabası yerine üretildi. Bizim de ailemizin müşterek ferdi gibiydi. Eskiden makine aşırı az, eş ile bütünleşen müşterek şeydi. Tatile gidişlerimiz, yolculuklarımız, Anadol'la yolda yaşadıklarımız aşırı hikayemiz var. Bir el Anadolumuz dirsek kırdı. Araba geri taç oturdu. İndik, babam taç tarafta araziden bulmuş olduğu odun parçasını makasın yanına koydu. Onunla tamirciye derece gittik. Platin ve karbüratör temizliğini, borazan ve buji değişimlerini kılıç yapardık. O derece şen müşterek otomobildi. Zamanınız ve emeğinizi harcadığınız düşüncesince onunla kaynaşık oluyordunuz. Emeğiniz oluyordu onda."

Koleksiyonunda yer düzlük arabalar ile yoğun pıtrak trafiğe çıktığını da özetleyen Eruz, araçlarının hepsinin vizeli bulunduğunu ve hala afiyetle gezdiklerini söyledi.

Eruz, koleksiyonu ve devir kurnaz katılmış olduğu fuarlarla bu vasıtaların toy nesillere anlatılmasını hedeflediğini belirterek, "Genç evlat bu araçlara nazarıitibar gösteriyor. Amacımız bu vasıtaların toy nesillere taşınması, anlatılması, Türk makine tarihinin toy nesillere aktarılması." dedi.

Koleksiyonunda aracın üreticisi Vehbi Koç'un da müşterek çevrim kullandığı aracın de bulunduğunu aktaran Eruz, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Bu vasıtaların otantik haliyle ve tamamı serisinin olması makine severler düşüncesince ehemmiyet sunma fail müşterek şey. Bakım ve tamirat sonsuz yapılıyor. Ziyaretçilerimiz garajı geziyorlar. Otomobil sevdası ayrı müşterek konu. Otomobil nazarıitibar sahası bulunan gençlerin bunları görmesi lazım. Teknoloji de üretim de değişiyor. Gençlerin bu bilgilere eş olması lazım. Geçmişimizi bilelim ki geleceğe ona mucibince müşterek vizyon yapalım. Gençler şaşırıyor, 'Yerli mi Türk mü' diyorlar. 60 ve 70'li yıllara mucibince imal edilmiş aşırı hususi araçlar. Türk dizaynı yerine mamul araçlar. Dizaynları aşırı hoşuma gidiyor. Spor Anadol dediğiniz devir baktıkça bakasınız geliyor. Çok dörtköşe müşterek otomobil."

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye, Etiyopya'da barışa revan herhangi bir yolu destekliyor

2022-02-27 10:29 - Gündem

Alanya'da canlı Ortodokslar Ukrayna ve Rusya düşüncesince sulh duası yaptı

2022-02-27 14:26 - Gündem

Pendik'te şüpheli ölüm: Karı koca ölü olarak bulundu

2022-02-26 23:54 - Asayiş

Sudan’ın Asya ve Uzak Doğu kökenli motosiklet taksisi: Rakşa

2022-02-25 11:42 - Yaşam

NATO ve Batı ülkeleri, Ukrayna'ya askeri donatı ve tabanca sağlamaya başladı

2022-02-28 11:26 - Dünya

Kovid-19 saç dökülmesine neden oluyor

2022-02-25 17:46 - Sağlık

Batı Afrika devletleri diyalekt erke projesi başlattı

2022-02-24 05:34 - Dünya

Türkiye gök ve füze alanı Gebze'de buluşacak

2022-02-24 05:32 - Teknoloji

Çanakkaleliler 'boğazın gerdanlığı'nın açılışını heyecanla bekliyor

2022-02-28 11:58 - Gündem

Ukrayna-Rusya arasındaki müzakereler birkaç saat sonra başlayabilir

2022-02-27 21:54 - Dünya

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara imge olmanın ekşimtırak sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi çalışanı sebebiyle kurtuldu

13:08 - Yaşam

Depremin acısını canlı Vanlılar konutlarını afetzedelere açtı

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:07 - Yaşam

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem