Çanakkaleliler 'boğazın gerdanlığı'nın açılışını heyecanla bekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabilinden 18 Mart'ta hizmete açılacak 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu, ulaşımdaki rahatlamanın beraberinde bölgenin ekonomisine iri yardım sağlayacak.

Gündem - 2 yıl önce

Çanakkale

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşidinden 18 Mart'ta hizmete açılacak 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu, ulaşımdaki rahatlamanın yanı esna bölgenin ekonomisine şişman ulama sağlayacak.

Çanakkale Boğazı'nın Asya yakasındaki Lapseki ve Avrupa kesiminde toprak düzlük Gelibolu ilçelerinde canlı vatandaşlar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının mega projelerinden bulunan ve temeli 18 Mart 2017'de atık köprü ile otoban projesinin açılışı düşüncesince çağ sayıyor.

.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Çanakkaleliler "boğazın gerdanlığı"nın açılışını heyecanla bekliyor

Asya kulesinin bulunmuş yer aldığı Lapseki, inşa çalışmalarının sürdüğü 5 yıl süresince çekicilik merkezi durumuna gelirken, iktisadi namına da evolüsyon kaydetti. İlçe sakinleri, "boğazın gerdanlığı" namına vasıflandırılan köprü ve otoyolun açılışıyla bu ivmenin katlanarak artmasını bekliyor.

Feribot kuyruklarını bitirecek

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AA muhabirine, açılışa mahdut eyyam kaldığında şişman ortak cümbüş süresince olduklarını anlattı.

Köprünün senelerdir özlenen, konuşulan, böylecene asıl bulunan ortak bina namına tamamlandığını tamlayan Yılmaz, şunları söyledi:

"1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşallah 18 Mart tarihinde her daim baş başa üstünden geçeceğiz ve köprü açık olacak. Bu köprünün bölgeye, ilçemize aşırı şişman desteği, faydası var. Başta iktisadi namına faydası var. Bunun indinde Lapseki'yi, alanı hâlâ tanınır bir vaziyete getirdi. Lapseki'yi İstanbul açısından baktığımızda hâlâ ulaşılabilir ortak bir vaziyete getirdi. Bu semt semere deposu. Buranın ekonomisiyle ilgilendiren meyveciliğin aşırı şişman ortak önemi var. Bu meyvelerin İstanbul pazarına hâlâ hazırlop kavuşması açısından hakkıyla bizim düşüncesince aşırı kalburüstü ve aşırı ehemmiyetli ortak proje. Elbette ki dü fut açıklığıyla dünyanın en derinlemesine köprüsü olması zımnında de bu yatırımın alanımızda olması bütün alana hususi ortak dayanak elde etmiş oldu. Biz bölgenin insanı olarak, Lapseki'nin yurttaşı olarak, Lapseki Belediye Başkanı namına bu köprünün buraya tamamlanmasından sonuç etap mutluyuz ve memnunuz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize, ilkin emeği sabık her insana bu mevzuyla ilgilendiren teşekkürname ederiz."

Yılmaz, arabalı vapur esnasında bekleme ve bahir kanalıyla karşıya mürur süresinin en güzel koşullarda 1-1,5 ahit sürdüğünü vurguladı.

Köprünün bu mevzuda getireceği kolaylığa ayraç fail Yılmaz, "5-6 dakikada ferah ferah Asya'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya yahut Lapseki'den Gelibolu'ya, Gelibolu'dan Lapseki'ye geçebiliyorsunuz. Bu, insanoğlu düşüncesince aşırı önemli. Artık devir aşırı değerli. Yaz dönemlerinde, bayramlarda yahut iklim şartlarının çirkin yer aldığı zamanlarda kuyruklar oluşuyordu. Lapseki düşüncesince de bu çirkin ortak görüntüydü. İlçeyi çetin vaziyette bırakıyordu. Bunların bütünü ortadan kalkmış olacak." diyerek konuştu.

"Köprü buraya ortak nitelik kattı"

İlçede uygulayım bilimi ürünleri satışı karşılayıcı Cuma Doğan ise köprünün temelinin atılmış yer aldığı günden buyana Lapseki'nin evolüsyon gösterdiğini belirtti.

Bunun iktisadi namına en açık biçimde esnaf çeşidinden hissedildiğini aktaran Doğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Köprümüz vatanımıza milletimize hayır olsun. Ben 25 senedir burada esnafım. Köprü mevzusundan geçmiş Lapseki, yaka kenarı bulunmasına karşın kişi biçiminde ortak ilçeydi. Esnaf da kendimizi dümen edecek işler yaparak geçiniyorduk. Köprünün temelinin atılmasıyla ilçemize ehemmiyetli ortak cereyan geldi, arzu arttı. Yerli halkımız da mal kazandı. Yabancılar, site dışından gelenler aşırı fazla. İnşallah bu çabukluk bitmeme eder. Biz şu anda açılış gününü bekliyoruz. Ulaşımın aceleci olması, her insanın işlerinin mücahede kazanması demek. En çelimsiz müddette köprüden gönül rahatlığı kıtaya geçmeyi de bekliyoruz."

Fırıncılık karşılayıcı Serpil Danacıoğlu, "Her obje aşırı güzel. Köprü buraya ortak nitelik kattı diyebilirim. Bunun hâlâ da ilerleyeceğini umuyoruz." dedi.

Hüseyin Cesur ise 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürname etti.

Köprünün hayır kademli olmasını isteyen Cesur, "Böyle ortak görk olamaz." ifadesini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye, Etiyopya'da barışa revan herhangi bir yolu destekliyor

2022-02-27 10:29 - Gündem

Alanya'da canlı Ortodokslar Ukrayna ve Rusya düşüncesince sulh duası yaptı

2022-02-27 14:26 - Gündem

Pendik'te şüpheli ölüm: Karı koca ölü olarak bulundu

2022-02-26 23:54 - Asayiş

NATO ve Batı ülkeleri, Ukrayna'ya askeri donatı ve tabanca sağlamaya başladı

2022-02-28 11:26 - Dünya

Sudan’ın Asya ve Uzak Doğu kökenli motosiklet taksisi: Rakşa

2022-02-25 11:42 - Yaşam

Kovid-19 saç dökülmesine neden oluyor

2022-02-25 17:46 - Sağlık

Batı Afrika devletleri diyalekt erke projesi başlattı

2022-02-24 05:34 - Dünya

Türkiye gök ve füze alanı Gebze'de buluşacak

2022-02-24 05:32 - Teknoloji

Çanakkaleliler 'boğazın gerdanlığı'nın açılışını heyecanla bekliyor

2022-02-28 11:58 - Gündem

Ukrayna-Rusya arasındaki müzakereler birkaç saat sonra başlayabilir

2022-02-27 21:54 - Dünya

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem