Bakan Soylu'dan itfaiyecilere övgü dolu sözler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, itfaiye erlerinin umumi yönetsel hizmetler sınıfından uzmanlaşmış manzume grubuna engelleme olmaları icap ettiğini belirterek, "Temel ikrar ettiğimiz bu durum, afetlerden sonradan Cumhurbaşkanımıza da bildirme ettiğimiz meselelerin başlangıcında

Gündem - 3 yıl önce

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, evvel Elazığ'dan mevrut 20 muhtarla, peşi esna da İtfaiyecilik Haftası etkinlikleri kapsamında Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği (TİBDER) üyeleriyle kahvaltıda müşterek araya geldi. Bakan Soylu, kahvaltı sonrası muhtarları ve TİBDER üyelerini değişik bakanlıktaki makamında benimseme etti.

İtfaiye erleriyle bu arada olmaktan alım çalım duyduğunu anlatım fail Bakan Soylu, “Dünyadaki yangınlar, afetlerin türleri başkalaştı ve değişti. Tulumbacılar eskiden ev ve çarşı yangınları vardı. Bugün endüstri tesislerinde, kimyevi özellik depolarındaki, fabrikalardaki henüz sakıncalı yangınlara karışma ediyorsunuz. Bunları doğrudan çabucak strateji ediyoruz. Bunu aşırı efdal kapasiteyle ve efdal teknoloji, bilim ve birikimle yapıyorsunuz. Bunun yanı esna nice afette beraberiz. Kıyafetinizle, sert duruşunuzla, her insana itimat veren, meselenin elbette çözüleceğini, bunlara elbette karışma edildiğini şişman müşterek itimat ile strateji ediyoruz. Birçok deprem, yangın, sel, kayaç düşmesinde birbirimizle el birliği ve emek dostluğumuz oldu. evvel geldiniz, en sonuç ayrılma ettiniz” sanarak konuştu.

İtfaiye erlerinin iş yüklerinin arttığını ve genişlediğini anlatım fail Bakan Soylu, “Türkiye facia planı kapsamında itfaiye teşkilatlarımız domestik kurda de, millî kurda de âşık düzentileme grubunun anne hal ortağıdır. Arama-kurtarma, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve bire müşterek sürede çekirdeksel düzentileme gruplarında dayanak noktası hal grubu şekilde toprak almaktadır. Bakanlık şekilde sonuç 2 senedir derin facia gündemi şekilde toprak aldık. Sahadaki topu topu çalışmalarımızda itfaiye teşkilatlarının gayretine, kabiliyetine, samimiyetine ve fedakarlığına hayranız. Tüm bunlar, hayattaki üzerine karşıya kaldığımız süreçler, hayattaki itfaiye teşkilatlarının yeteneklerini değiştirmiştir. Bu değişime itfaiye teşkilatları uymuş ve kendisini de aşırı ağır halde geliştirmiştir” halinde konuştu.

İtfaiye erlerinin umumi yönetsel hizmetler sınıfından uzmanlaşmış dizge grubuna karışma olmalarının icap ettiğini ve bu hali Cumhurbaşkanına sunma ettiklerini anlatım fail Soylu, “Sahada arkadaşlarımızla karşılaştığımız devir bizlere söyledikleri var. Sahada karşılaştığımız yalnızca sizinle ait değil, sizlerin de karşılaştığınız, bu arada değerlendirdiğiniz icap yığın olsun, icap orman yangınları olsun, icap gayrı meseleler olsun bunları topu topu bakanlarımızla bu arada kuma müşterek değerlendirmeye yayıncı tuttuk. Bu konulardan müşterek tanesi de kusursuz anlamıyla itfaiyecilerimizin umumi yönetsel hizmetler sınıfında değil, ortaya koydukları bu efdal kâm ve gerçekten derinliğine zamandır tecrübeyle müşterek uzmanlaşmış dizge grubuna karışma olmaları gerektiğidir. Hep başlangıç başa değerlendirmemiz budur. Siz yalnızca yangında yoksunuz, bire müşterek sürede kuma ölçün içinde olmamız lazım. Temel benimseme ettiğimiz bu durum, afetlerden sonraları Cumhurbaşkanımıza da sunma ettiğimiz meselelerin başlangıcında gelmektedir. Bu standartları hem AFAD olsun, hem orman teşkilatımız olsun, hem itfaiye teşkilatımız olsun baştan sona başlangıç başa yönetebilme yeteneği olması gerek” dedi.

Yangınlarda yaşamını kaybeden itfaiye erlerinin martir sayılmasını istediklerini tamlayan Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği Başkanı Halil Yılmaz ise, “Sizinle sonuç müşterek sene içinde konsantre pıtrak müşterek araya geldik. Biz sizi de başlangıç itfaiyecimiz şekilde görüyoruz. İtfaiyecilik mesleği 307 salname zamanı müşterek mesleğe sahiptir. Eskiden itfaiye dendiğinde aklımıza yangınlar gelirdi, demin deprem, seller, göçükler, kontrol istirdat emekleri geliyor. Siz bunları iyice gördünüz bakanım. Bizim şehitlerimiz, gazilerimiz var. Bizde istiyoruz ki yangınlarda, afetlerde dokunca gören arkadaşlarımız, yaşamını kaybedenlerle ait müşterek kanuncu düzenlemeyi sizlerden hasseden istem ederiz efendim. Hayatını kaybedenlerin martir sayılması, yaralananların gazi sayılmasını istiyoruz. Bu mevzuda size benzeyen hissediyoruz. Burada nice arkadaşımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı meydana getirdiği çağda emek yaptı. Daha ilkin itfaiyeci arkadaşlardaki koruyan ekipmanları dosdoğru değildi. Cumhurbaşkanımız sebebiyle yanmaya dayanabilen elbiselerimizle tanıştık” sanarak konuştu.

Bakan Soylu, itfaiyecileri kabulünde namına bağış edilen itfaiyeci kaskını takıp ve yeleğini giydi. Daha sonraları itfaiyecilerle başlangıç başa afsun fail Bakan Soylu'ya itfaiyeci duası tanıştırma edildi.Mehmet Kalay - Sadettin Aliusta 

Haftanın Öne Çıkanları

Balat’ta silahlı saldırıya uğrayan Esen Kaya yaşadığı dehşeti anlattı

2021-09-23 14:20 - Asayiş

Emine Erdoğan'dan hanımlara 'sürdürülebilir evren mensur edelim' çağrısı

2021-09-22 16:01 - Dünya

Fenerbahçe Giresunspor Maç Anlatımı

2021-09-23 20:36 - Spor

Taksim’de Yiğit Marcus Aral’ın öldüresiye dövüldüğü anlar kamerada

2021-09-23 10:02 - Asayiş

Çekmeköy'de oğluna uyuşturucu sattığı iddia edilen insanları uyaran baba hayatını kaybetti

2021-09-23 07:48 - Asayiş

107 yaşındaki Osman dede 40 yıl önce evi terk eden oğlunu arıyor

2021-09-23 13:12 - Gündem

Hiperleksili evlatların yaklaşık yüzde 84'ünde otizm görülüyor

2021-09-22 15:36 - Sağlık

Türksat TEKNOFEST'te gençlerle buluştu

2021-09-22 14:26 - Teknoloji

Hatay’da şiddetli sağanak yağış etkili oldu

2021-09-23 12:59 - Gündem

ABD'de et fiyatlarındaki çoğalma tartışmalara sebep oluyor

2021-09-29 12:03 - Dünya

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem