Bir babanın çaresiz çocuk özlemi, eşyaları ve oyuncaklarına sarılarak uyuyor

Rusya'da tanıştığı ve Müslüman olma amacıyla evlendirilmiş olduğu eşinin 2 çocuğunu alarak kendisini vazgeçme ettiğini tez fail Muhammet Soyyiğit, çaresiz halde çocuklarına kavuşmayı bekliyor. Çocuklarından artan eşya ve oyuncaklara sarılarak özlemini gidermeye etkin Soyyi

Gündem - 2 yıl önce

Sakarya'nın Erenler ilçesinde tevakkuf fail ve 2 çocuk babası bulunan Muhammet Soyyiğit, 2011 senesinde Rusya'da tanışarak Müslüman olma neredeyse evlendirilmiş olduğu benzeri kabilinden çocuklarını da alarak ayrılma edildiğini tez etti. Yaklaşık 2 aydır eşinden sav alamayan Soyyiğit, evlatlarından geriye artan eşyalarıyla özlem gidermeye çalışıyor. Çocuklarını gitmek ve himayesine bildirme etmek talip baba Soyyiğit, yetkililerden iane istedi.

Eşiyle geçmiş şekilde Kaynarca ilçesine ilişkin Büyükyanık Mahallesinde oturmaya başladığını tamlayan Soyyiğit, kayınvalidesinin Türkiye'ye gelmesi hemen sonra evliliğinin zedelendiğini dile getirdi. Birçok bulunak değiştirdikten sonradan Erenler ilçesine taşındığını vurgulayan Soyyiğit, burada da eşinin kendisini maddesel zarara uğrattığını söyledi. Eşinin evlatları alarak evi ayrılma etmesinden ötürü psikolojisinin bozulduğunu aktaran çaresiz baba, evlatlarından geriye artan oyuncak ve eşyalarla özlem gideriyor.

“Eşim ve kayınvalidem beni çocuklarımdan baştan sona ırak tutmaya çalıştılar”

Eşiyle tanışmasını ve yaşadıklarını özetleyen Muhammet Soyyiğit, “2011 senesinde Rusya'ya çalışmaya gittim. Eşim Anastasia Plotonova ile tanıştım. Yaklaşık 4 ay tesanüt yaptık ve namına Müslümanlığı bildirme etmesi gibi dünyaevi teklifi yaptım. Ve bildirme etti, Türkiye'ye arka geldik burada Müslüman he Ayşe ismini aldı ve evlendik. Kaynarca Büyükyanık'ta ailemle baş başa öz evimde kalmaya başladık. Evliliğimizden 5 sene sonradan anası yanımıza geldi. Evde ağız tatsızlığı çıkmaya başladı, kaynanam köyde ara vermek istemedi şehre göçmek istedi. İlçeye taşındık, kayınvalidem yüzünden alevlenmiş biçimde ağız tatsızlığı sürdü. Yaklaşık 5 yıldan sonradan dü parça çocuğumuz oldu. Biri Muhammet Hamza ötekisi Ayşe Firdevs Soyyiğit. evladımız olduktan sonradan eşim ve kayınvalidem beni çocuklarımdan baştan sona ırak tutmaya çalıştılar. Kendileri daima evlatları kilitleyip ayrımlı odalarda kalıyordu. Eşim bu devir sürecinde benimle banko lakırtı fark etmiyordu. Bütün değme şeyini anası ile paylaşıyordu. Beni eş şekilde nazar boncuğu görmüyordu” dedi.

“Farklı ülkelerden hanımları istemediğim biçimde evime konuk şekilde getirdi”

Eşinin ecnebi tabiiyetli insanlarla görüştüğünü dile getiren Soyyiğit, “Eşim, ecnebi insanoğlu ile genel ağ üstünden kesiksiz enformasyon halindeydi. Hiç tanımadığım ayrımlı ülkelerden hanımları istemediğim biçimde evime konuk şekilde getirdi. Ve bu proses içinde eşim kesiksiz benden uzaklaşıyordu. Beni öz yatmış olduğu göz ve çocuklarımla bire ortak odaya bırakmıyordu. Psikolojik şekilde aşırı kıygın durumdaydım” niteleyerek konuştu.

“Çocuklarımı gayri resmi yollardan Rusya'ya kaçırmalarından korkuyorum”

Eşinin evlatları da alarak evi ayrılma ettiğini ve ortak hâlâ sav alamadığını aktaran Soyyiğit, eşinin evlatları gayri resmi yollarla iklim dışına çıkaracağından korktuğunu belirterek, “Daha hemen sonra Adapazarı ilçesine taşındık. Bu devir sürecinde bana şişman maddesel yıkımlar yaşatıyordu. Adapazarı'na taşındıktan sonradan ise ‘köydeki ve buradaki evimizi satarak Kocaeli'ne taşınalım, orada dostlarım var' niteleyerek bana söyledi. Ve ego bunu bildirme etmeyince zılgıt etti. ‘Ayrılalım, evlatların velayetini ver bana rastgele ortak geçimlik istem etmeyeceğim senden' diyerek. Ekim 17 fiktif ile eşim ve kayınvalidem, dü çocuğumu alarak evi ayrılma etti. Bu kıyafet ve oyuncaklarından apayrı elimde nazar boncuğu bilinçlilik kalmadı. Devlet büyüklerimden iane istiyorum, lütfen çocuklarımı aşırı özledim. Sağ mı, rastgele ortak kusur örgütüne mi düştüler bilmiyorum. Allah rızası düşüncesince iane edin. Baba yüreği dayanmıyor. İki aydan buyana evlatlarımı göremiyorum. Çocukları alıp gittikten sonradan ortak hâlâ nazar boncuğu sav alamadım. Bu müddet içinde ayrılma davası açtım ancak dirlik tarafa adresi mahsus olmadığı için ötürü bildirme edilemedi. Ne çocuklarımı görebiliyorum, ne de boşanabiliyorum. Yetkililerden iane istiyorum. Çocuklarımı gayri resmi yollardan Rusya'ya kaçırmalarından korkuyorum. Çocuklarım yurtdışına, anası kabilinden çıkartılırsa banko onları ortak hâlâ müşahede şansım yok. Benim biricik amacım çocuklarıma kavuşabilmek. Onlardan geriye hemen eşyaları kaldı. Her güneş bu eşyaları seviyorum, oyuncakları ile oynayıp yataklarında yatıyorum, çocuklarımdan geriye hemen bunlar kaldı” gibi konuştu.

Burak Can Tokyürek - Orkun Kaya - Murat Hazer 

Haftanın Öne Çıkanları

Erzurum’da şiddetli fırtına hayatı felç etti, okulların çatıları kağıt gibi uçtu

2021-12-20 17:19 - Asayiş

Nefes kesen gösterilerin mimarı SOLOTÜRK, uçuşlarına böyle hazırlanıyor

2021-12-25 10:08 - Gündem

Bir babanın çaresiz çocuk özlemi, eşyaları ve oyuncaklarına sarılarak uyuyor

2021-12-27 11:59 - Gündem

Rize'nin Ardeşen ilçesinde çıkan yangın paniğe neden oldu

2021-12-25 15:23 - Asayiş

2021 yılının maksimum konuşulan haber başlıkları belli oldu

2021-12-22 16:08 - Gündem

Onlar gökyüzünden hayata uzanan eller

2021-12-25 10:23 - Gündem

Zehra Güneş: '13 savaşçı kadınla sahada olmak gurur verici'

2021-12-23 14:08 - Spor

Nestor El Maestro: “Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2021-12-23 23:53 - Spor

Motosikletli gencin feci ölümü

2021-12-24 10:49 - Asayiş

TÜBİTAK 2022'den itibaren burslarını 'performans odaklı' verecek

2021-12-25 11:08 - Teknoloji

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem