Çaykur Rizesporlu Selim Ay: Gol yemediğimiz devir grup henüz diri, mukavemetli oluyor

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un savunma oyuncusu Selim Ay, gol yemedikleri devir takımın elan mukavim bulunduğunu söyledi.

Spor - 2 yıl önce

Rize

Selim Ay, antrenman önceleri Mehmet Cengiz Tesislerinde gazetecilere, sezona beklentilerin aşırı altında kalmış şekilde başladıklarını söyledi.

Bazen çirkin revan ortamlarda müşterek kıvılcıma gerekseme duyulduğunu ve Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesiyle bu kıvılcımı yakaladıklarını tamlayan görmüş geçirmiş savunma oyuncusu, "Kimsenin elleme niyetinde dava bulunmayan fakat arada sırada işler çirkin gidiyor. Hamza hocanın gelmesi ile ekipman meydan içinde bütünlük el birliği görüntüsü vermeye başladı. Sahada hâlâ apiko oynamaya başladık." niteleyerek konuştu.

Ay, Kasımpaşa maçıyla kıvılcımı ateşlediklerini kaydederek, "Üzerimizdeki ölmüş toprağını atarak ekipman erke kazanmaya başladı. Deplasman maçlarında elleme oynamamıza karşın neticeye yansıtamadık. Son üç iç meydan maçında galip geldik. Takımın toparlandığını ve elleme yola gittiğini görüyoruz. Biz enerjimizi, yükselen grafiğimizi bitmeme ettirip geçmiş nısıf bitene denli toplayabildiğimiz denli nokta biriktirerek geçmiş yarıyı devretmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Sezon başlangıcında kendisinin hücumda eksikliğinin bulunduğunu konuştuğunu ve bunu yetiştirmek düşüncesince çabaladığını aktaran Selim Ay, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Sezon başlangıcında çevrim arasına denli 5 gol çarpmak istediğimi söylemiştim. Her iç meydan maçında gol atacağım senaristliği yazsan yazamazsın. 'Son dakika golü, burada, burada attım.' diyebilirsin fakat peş peşe üç iç meydan maçında attım. Kasımpaşa maçında gol attıktan sonraları hâlâ inanarak gittim. Öz emniyet bu işin şişman müşterek kısmı. Her topa vuracakmış derece hissediyorsun. Ben de inanarak gidiyorum. Alanyaspor maçından evvela İsa hocam ile konuşmuştuk. Söylediğini yapmam şeklinde hâlâ elleme olacağını söylemişti. İki maçtır onu yapıyorum ve hem Alanyaspor maçında hem Kayserispor maçında bana baht he gol atmak. İnşallah bundan sonraları hakeza bitmeme eder."

Yeşil-mavili futbolcu, ligde konumları bakımından değme dü maçtan bir tanesini kesinlikle düzeltmek durumunda olduklarına dikkati çekerek, "Başakşehir maçından itibaren hakeza bakıyoruz. Hocam da muhtemelen etmemeye çalışıyor fakat geldiği günden buyana yıprandı. Net müşterek halde söyleyeyim. Kayserispor müsabakasını kesinlikle kazanmamız gerekiyordu. Kayserispor maçında gol atınca hocaya değerlendirmek istedim. Onu onore buyurmak istedim. Bize muhtemelen etmese de yıprandı. Her şeyini vermeye çalışıyor kadrosu ile birlikte. Samimi müşterek düzlem var. İnşallah içten düzlem bitmeme bedel ve muvaffakiyet gelir." dedi.

Gol atmanın değme topçu düşüncesince aşırı elleme müşterek ihtisas bulunduğunu dile getiren Selim Ay, "Defans oyuncusu düşüncesince aşırı fazla hâlâ manalı fakat bizim gol yemememiz hâlâ önemli. Gol yemediğimiz devir ekipman hâlâ diri, mukavim oluyor. Gardı düşmüyor. Biz ligde üçüncü kere maçımızı gol yemeden bitirdik. Gol çarpmak aşırı ayrımlı müşterek ihtisas fakat gol yemeden maçı devretmek bizim düşüncesince hâlâ önemli. Bireysel namına kariyerimde Süper Lig'de 3 gol atmıştım. Şimdi akıbet 3 iç meydan maçında 3 gol attım. Bu benim için, kariyerim düşüncesince aşırı önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Selim Ay, Ziraat Türkiye Kupası'nda ferda Ankaraspor ile karşılaşacaklarını anımsatarak, şunları söyledi:

"Kazanıp sürdürmek istiyoruz. Galip gelmiş şekilde havamızı arkalamak istiyoruz. Her maçın ağırlık derecesi yüksek. Kupa müsabakasını da aşacağız. Ardından ligde Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağız. Bu yıl deplasmanda on paralık nokta alamadık. İç sahada Hamza öğretmen ile çelimli müşterek ekipman olduk. Deplasmanlarda da bunu başarmalıyız. Zor müşterek deplasman. Fenerbahçe de sıkkın süreçlerden geçiyor. Takım direncini bitmeme ettirdiğimiz ve enerjimizi oraya koyduğumuz süreçte bundan sonraları deplasmanlardan da nokta alabileceğimizi düşünüyorum. İnşallah enerjimizi Fenerbahçe deplasmanına yansıtıp nokta yahut puanlarla döneriz."

Bolasei idmandan gönderildi

Yeşil-mavili kadro Hamza Hamzaoğlu yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası'nda ferda bölgesinde Ankaraspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. İdman önceleri Hamzaoğlu, futbolcularla güruh gerçekleştirdi.

Hamzaoğlu, Yukatel Kayserispor maçı öncesindeki kampa katılmayan Bolasei'yi konuşmanın peşi sıra idmana almayarak tesise gönderdi.

Sakatlığı mevcut Selim Ay ve Dabo takımdan ayrı çalışırken, futbolcular istinas hareketlerinin peşi sıra küf emek vermesi gerçekleştirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kendisini yetiştiren öğretmeninin çocuğuna muallimlik yapıyor

2021-11-24 13:09 - Yaşam

Beytullahim'de dü sene sonraları 'kısıtlaması' geçmiş Noel heyecanı

2021-11-28 12:00 - Yaşam

Siyah inci ‘zeytin’ dalından sofralara ulaştırılıyor

2021-11-26 16:35 - Ekonomi

Türkiye'deki HIV ve AIDS olayları akıbet 2 yılda azaldı

2021-11-30 11:36 - Sağlık

Prof. Dr. Oğuztürk: Virüsün bulaşıcılığının artarak çoğalması henüz ölümsek bulunduğu anlamına gelmiyor

2021-11-30 11:30 - Sağlık

Acı tesadüf: Baba ile oğlu art arda öldü

2021-11-24 13:12 - Asayiş

Meslekte 50 yılı geride bırakan hekime 'bilim ve hizmet' ödülü

2021-11-30 11:25 - Sağlık

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 2021 turizm hedefini 29 milyon ziyaretçi adına rötuşlu ettik

2021-11-25 14:26 - Politika

4. kattan atılan çöp poşetleri, dut ağacını çöplüğe çevirdi

2021-11-27 15:29 - Gündem

Kemik kırığı ve kas-tendon zedelenmesi teşhisi ile geldiği hastanede kolu çürüdüğü iddiası

2021-11-28 11:49 - Sağlık

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino ile alakalı "özel uçak" anket dosyası kapatıldı

12:06 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:05 - Spor

THY Euroleague: Maccabi Tel Aviv: 78 - Fenerbahçe Beko: 74

00:06 - Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2024 Paralimpik Oyunları gayesi düşüncesince çalışıyor

15:08 - Spor

Şenol Güneş: 'Beşiktaş’a katkı yapan takımda kalır'

23:06 - Spor

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem