Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 2021 turizm hedefini 29 milyon ziyaretçi adına rötuşlu ettik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2021 turizm hedefini 29 milyon ziyaretçi ve 24 bilyon dolar namına düzeltilmiş ettiklerini bildirdi.

Politika - 2 yıl önce

Antalya

Ersoy, Kundu Turizm Bölgesi'ndeki borda bordaya otelde planlı 11. Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nde, ürün dü senedir dünyayı tesiri dibine düzlük salgının toptan ölçekte eksiksiz sektörlerin işleyişini ürün etap menfi etkilediğini söyledi.

Gerek kamuda, gerekse hususi sektörde üretimden ulaşıma, tahsilden teknolojiye, sanayiden ticarete herhangi borda bordaya bölgede borda bordaya değişimi, kalımlı borda bordaya farklılaşmayı da yanı esna getirdiğine yer veren Ersoy, turizm piyasası adına da bu süreçten dersler çıkararak, kendini yenileyerek yola bitmeme edeceklerini bildirdi.

Salgında en baş döndürücü etkilenen sektörlerin seyahat, turizm ve turizmin endirekt paydaşları bulunan hars ve konuşma bulunduğunu özetleyen Ersoy, şöyleki konuştu:

"Devlet ile bu arada akıntı fail lakin herhangi borda bordaya şeyi devletten beklemeyen, fıldır katılması müstelzim kararlara tez uyarlanmış olan, yakınma geçirmek hesabına 'Ben de varım' diyen, riziko düzlük siz, bölüm aktörleri yardımıyla 2021 senesinde bugün başlangıcında hedefimiz bulunan 25 milyon ziyaretçi 20 bilyon dolar dirimsel seviyesini 28 milyon ziyaretçi ve 22 bilyon dolar dirimsel adına hâlâ evvel rötuşlu etmiştik. Beklentilerimizin üstünde gerçekleşmekte bulunan bitim teşrin ve boşluk aylarını dikkate aldığımızda hedefimizi 29 milyon ziyaretçi, 24 bilyon dolar dirimsel adına yeni baştan üst akıllıca rötuşlu ettiğimizi de ulaştırmak istiyorum. Böylesi çetince borda bordaya yılda mevki ve piyasanın herkes kesimleri el ele vererek Akdeniz çanağında rakiplerimizi geride bırakarak dört dörtlük da borda bordaya sene evvel söylediğimiz denli V depar belgesi yapmayı başardık. Üstelik bunu yaparken 2018'de 647 dolar bulunan ad başı turizm gelirimizi 830 dolara çıkarttık. Sadece ziyaretçi sayımızı, mecmu gelirimizi değil, asal ehemmiyetli bulunan ad başı geliri de bu sürede yükseltmeyi başardık."

"Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yardımıyla fıldır kararlar aldık"

Ersoy, ürün dü yılda meydana getirilen atılımlar yardımıyla Türkiye'nin yüzdelik 40 geriden strateji etmiş bulunduğu İspanya'dan hâlâ borda bordaya tomar gezgin ağırladığına dikkati çekti.

Öncelikle Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın ehemmiyetli gösteriş oynadığına yer veren Ersoy, ajansın yönetiminde 15 üyesi bulunduğunu, ağırlığını hususi piyasanın oluşturduğunu bildirdi.

Ajansın baş döndürücü elastik ve fıldır yapısı olduğunu, bu sayede fıldır kararlar alabildiğini vurgulayan Ersoy, kamuda bu genişliğinde fıldır değişmeyen alınamayacağını kaydetti.

Ersoy, ajans yardımıyla Türkiye'nin gayrı rakiplerine mucibince hâlâ fıldır akıntı ika yeteneğine kavuştuğunu belirterek, "Türkiye ürün 2 yılda dünyada en baş döndürücü ve en çarpıcı reklam verici vatan oldu. Doğru zamanda, akıllıca kişiye, akıllıca reklamı göstererek ürün alıyoruz. Teknolojilerle beraberce rakiplerimizden ayrışarak yolumuza bitmeme ika şansına erbap oluyoruz." dedi.

Yapılan herhangi borda bordaya çalışmanın kalburüstü sonuçlarına ulaşıldığını aktaran Ersoy, tanıtımla herkes kazanımların arka alınabildiğini söyledi.

Ersoy, ajansın ayrımsız sürede sigorta denli de çalıştığını, değer pili işlemlerinin de önüne geçildiğini kaydetti.

Salgın sürecinde fiyatlarda ağırbaşlı çalkantılar yaşanmadığına yer veren Ersoy, bunun sonuçlarını de turizm gelirlerinin artmasıyla görebildiklerini dile getirdi.

2022 gastronomi turizmi atak yılı olacak

Ersoy, turizmin sürdürülebilir olması düşüncesince 12 ayak tabanı yayılması gerektiğine ayraç ederek, şöyleki konuştu:

"Ürün çeşitliliği getirerek yaptığımız tanıtımlarla turizmi 12 ayak tabanı yayıyoruz. Amacımız hoppadak 12 ayak tabanı saçmak değil, ülkenin tamamına turizmi yaymak. Eğer turizm ülkenin tamamında yapılabilir borda bordaya bölüm durumuna gelirse o devir hacısı hocası kabilinden turizme erbap çıkılır. Şu anda aldığımız nice nahak eleştiriyi almaz bir duruma gelirsiniz. Çünkü her insanın dirimsel kapısı durumuna gelirse halkın topu topu erbap menfaat ve hâlâ dobra noktalara geliriz. Ürün çeşitliliğine ehemmiyet veriyoruz. 2022 gastronomi turizminde atak yılı olacak. Turizm açısından gastronomi baş döndürücü borda bordaya tomar önemli. Gastronomi turizmiyle ilgilendiren beş altı senedir strateji ettiğimiz mevzular var, onları sonuçlandırıyoruz, sene başından itibaren açıklamaya başlayacağız. Türkiye ağırbaşlı farkındalık yakalayarak arsıulusal gastronomiyle pop reşit turizm devletler ortada yerini alacak. Bizim yiyecek içmece sektörümüz baş döndürücü dobra halde lakin kılıç bunu baş döndürücü dobra anlatamıyoruz."

Güvenli ve Yeşil Turizm Sertifika dönemi

Salgınla beraberce Güvenli Turizm Sertifika programının da araya girdiğini anımsatan Ersoy, Türkiye'nin bu izlence yardımıyla Avrupa'da kılavuz kaptan bulunduğunu bildirdi

Diğer devletler kabilinden kalıp alındığını, kopyalandığını fakat hiçbirinin Türkiye genişliğinde kalburüstü olamadığını tamlayan Ersoy, şu değerlendirmede bulundu:

"Turizmde eksiksiz evren rakibimiz, eksiksiz evren da gizil misafirimiz. Bu oyunu arsıulusal kurallara mucibince oynadığımız sürece çörek payımızı artırabiliriz. Güvenli Turizm Sertifikasında ikinci borda bordaya etaba geçeceğiz. Artık yaşantımızda kalıcı. Pandemi koşullarını adım adım istikbal senelerde ayrılma edeceğini fikren aşılanmanın da etkisiyle kimi kurallardan vazgeçerken kimi acemi kavait doğacak hayatımıza. Sürdürülebilir turizm ve vatan değişikliği dair mahsus kuralları belirleyip adımları atmazsak bu yarıştan önümüzdeki seneden itibaren arka kalmaya başlayacağız. Keyfiyetimize ilişkin borda bordaya bap değil. Sektörler adına lazım adımları atmamız gerekiyor. Önümüzdeki ay bakımından Güvenli Turizm Sertifikasında bulunduğu denli STK temsilcilerimizle etraflıca adına münakaşaya başlayacağız, mahsus borda bordaya intikal sürecinde asgari 3 yıla yaymayı düşünüyoruz, Güvenli Turizmi Sertifika Programını, Güvenli Turizm ve Yeşil Sertifikası adına değiştireceğiz. Hedeflerimizi vereceğiz, neler yapmamız icap ettiğini anlatacağız. Yine dünyada kılavuz kaptan olacak halde bu adımları atmamız gerekiyor."

Ersoy, sertifikayla ilgilendiren kuralların belirlenip 2022 sezonu öncesinde paylaşacaklarını bildirdi.

Bakanlık adına 3 sene evvel Milli Eğitim Bakanlığı ile tören düzeni imzaladıklarını, Türkiye'deki 76 turizm cümle lisesinin müfredatını ve konumlamasını değiştirerek beceri ortaöğretim durumuna getirdiklerini özetleyen Ersoy, bu liselerde borda bordaya numara yıldan itibaren İngilizce, ikinci sene Rusça, üçüncü sene ise Fransızca, Almanca, Çince veya Arapçadan birinin öğrencilere öğretildiğini kaydetti.

Ersoy, 76 cümle lisesinden 52'sini otel zincirleriyle eşleştirdiklerine dikkati çekerek, öğrencilerin 15 Nisan-15 Ekim'de stajlarını otellerde gördüğünü vurguladı.

Otellerin öğrencilere kademeli halde herhangi borda bordaya sene hâlâ borda bordaya tomar edinmek kaydıyla aylık verdiğini dile getiren Ersoy, "Herkesi bahtiyar fail borda bordaya formül. Öğrenciler baş döndürücü dobra borda bordaya kariyer fırsatı yakalıyor, 3 anahtar öğreniyor. Turizm sektöründe çalışmasa caba 3 anahtar ile kariyerini ihya şansına erbap oluyor. Staj çağında de olması gerekenden baş döndürücü hâlâ borda bordaya tomar dirimsel elde ediyor. Mezun olunca da işi hazır. Otelci de en baş döndürücü personel gereksinimi duyduğu çağda öğrencilerle bu problemi çözmüş oluyor. Okullar da mutlu. Eskiden mektepli bulamazken demin yük yağıyor. Sistem bugün denli çalışıyor." sanarak konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile acemi borda bordaya tören düzeni yaparak cümle iktisap kursları uygulamasını da başlattıklarını tamlayan Ersoy, bu kapsamda turizm sektöründe işe başlamış bulunan çalışanların bilhassa anahtar edinmek neredeyse ayrışık eğitimler aldığını vurguladı. Ersoy, bu sene 25 bin personele terbiye vermeyi hedeflediklerini söyledi.

"Personelin konaklayacağı sahaların standardını yükseltmeniz gerekiyor"

Otellerin lojman ihtiyaçlarının da bulunduğunu özetleyen Ersoy, şöyleki bitmeme etti:

"Maalesef kılıç turizmciler de arada borda bordaya yazık yapıyoruz. Hepimiz düşüncesince söylemiyorum, borda bordaya kısmımız düşüncesince söylüyorum. Devlet adına size verdiğimiz lojmanları otele çevirdiniz. Onlar biliyor. Yine dava devletin problemi adına geliyor tabii. Bununla ilgilendiren de emek vermek yapıyoruz. 2022 bakımından bilhassa resort bölgelerinin bulunduğu yerlerde lojman arazisi ihalelerine başlıyoruz. İlk evrede devletten tahsis almış oteller düşüncesince bu tenkis sistemi çalıştırılacak. Çünkü eskiden tenkis ederken, tahsisleri yaparken lojman ihalesini de bu arada yapmamız gerekiyordu. Bu eksikliği de gidermiş, düzeltmiş olacağız. O süreçten sonradan istem hâlâ borda bordaya tomar geliyorsa gayrı bölgelerdeki oteller düşüncesince de bu ihalelere iltihak izni verilecek. Lojman şişman sıkıntı. Artık personelin konaklayacağı sahaların standardını yükseltmeniz gerekiyor."

Bakan Ersoy, turizmin en ehemmiyetli ayaklarından birinin hars ve konuşma bulunduğunu vurguladı. Kültür ve sanatın turizmin reklam ve tanıtımını yaptığını dile getiren Ersoy, turistlerin devletleri seçerken hars ve sanatına dikkati çektiğini, buralara meydana getirilen yatırımla devletlerin rakiplerinden ayrıldığını anlatım etti.

Başkent Kültür Yolu mayısta yaşama geçiyor

Bu açıdan 3 senedir Beyoğlu Kültür Rotası'na envestisman yaptıklarına dikkati çekici Ersoy, bu rotayla ilgilendiren nice yapının restorasyonu ve renovasyonunu gerçekleştirmenin yanı esna acemi yapılar yaptıklarını vurguladı.

Beyoğlu Kültür Rotası'nın Galataport'tan başlayıp Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ne genişliğinde bitmeme ettiğini aktaran Ersoy, şöyleki konuştu:

"Beyoğlu Kültür Rotası'nı 29 Ekim bakımından festivalle taçlandırdık. 17 devir süresince baş döndürücü koyu hars konuşma etkinlikleri gerçekleştirdik. Binlerce artist katıldı. Yüzlerce aktiflik gerçekleştirildi. Burada gayemiz dü taneydi. Maalesef pandemiden en baş döndürücü etkilenen sektörlerin başlangıcında hars konuşma geldi. Kültür sanatta yeni baştan normalleşme periyodunun başladığını bilhassa Türkiye edinmek neredeyse dünyaya duyurmayı amaçlıyorduk. Türkiye bu açıdan kılavuz kaptan borda bordaya akıntı yapmış oldu. Dünyada ahenk getirdi. Dünyaya, hars ve sanatın pandemi sonrası normalleşmeye başladığı mesajını kemiksiz halde Türkiye verdi. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nin ikincisi mayısta gene İstanbul'da gerçekleştirilecek."

Kültür yolu rotalarını hoppadak İstanbul ile sınırlanmış tutmadıklarını, Başkent Kültür Yolu Rotası meydana getirmeye başladıklarını tamlayan Ersoy, "Başkent Kültür Yolu Festivali'ni, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile ayrımsız tarihte gerçekleştireceğiz. Buna da 3 senedir hazırlanıyoruz. Burada tamam Bakanlığımıza ilişkin amme binası var. Bunların inşaatı ve yatırımları tamamlandı. O binaları temel alarak o rotayı mayıs kocaoğlan bakımından Ankara'da da yaşama geçirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Bu tür etkinliklerin, genel açıdan taşınmazlar haricinde görünüp imrenilen festivaller bulunduğunu dile getiren Ersoy, şunları kaydetti:

"Şu anda herkes evren İstanbul'daki festivali konuşuyor. Bunlar kendinden olmuyor. Gerekli kanuni düzenlemeleri yapıyorsunuz, lazım kurumları oluşturuyorsunuz. Sonra lazım yatırımları yapıyorsunuz. Bunları devir içre yaşama geçirdiğiniz devir hâlâ evvel imrendiğimiz festivallere, etkinliklere, neticelere ulaşabiliyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürname ediyorum. Çünkü turizm piyasası 2018'de 'stratejik sektör' anons edildi. Bu borda bordaya lafız denli geçiyor lakin anca değil, baş döndürücü önemli. Turizm Bakanlığı borda bordaya tane başına borda bordaya bilinçlilik yapmıyor, esasen aranjör denli çalışıyor. Ağırlıklı yatırımlar ve yetkiler gayrı bakanlıklarda. Stratejik bölüm anons edilmiş bulunduğu devir gayrı bakanlıklar, bizlerden mevrut talepleri önceliklendiriyor ve fıldır sonuçlandırıyor. Yasaların çıkarılması, ek bütçelerin verilmesi, pandemide vatan liderleriyle vatan trafiğinin baştan başlatılmasıyla ilgilendiren meydana getirilen görüşmeler, bunlar çetince süreçlerdi. Bütün bu ihtiyaçlarımızda, görüşmelerimizde Cumhurbaşkanımız daima yanımızda oldu, önümüzü açtı ve bugün minimum güçlük ile pandemi sonrası normalleşme sürecine girdik."

Türkiye'nin yaşanmış bulunan süreci eksiksiz ayrıntısıyla inceleme ettiğini ve lazım adımları attığını anlatım fail Ersoy, "Bakanlık adına eksiksiz paydaşlarımızla danışma ederek bu müstevli dönemini yönettik, planlar ürettik ve yaşama geçirdik. Bu koyu çalışmanın getirilerini de beklediğimiz rakamların da üstünde borda bordaya dönüşle aldık. Gerçekçi borda bordaya yaklaşımla, çelimli tanıtım, akıllıca envestisman ve desteklerle Türkiye'nin potansiyelini toptan yönelimler ışığında değerlendirerek ve yöneterek geleceğin turizminde önderlik yarışının borda bordaya aktörü adına yerimizi alacağız. Bundan hiçbirimizin şüphesi yok. Bizi ileriye taşıyacak eksiksiz paydaşlar ortada organizasyon edilecek çelimli teşrikimesai ve enformasyon baş döndürücü ehemmiyetli olacak. El birliğiyle fıldır akıntı ederek acemi sezonu da bugünlere elbette geldiysek ayrımsız halde geçireceğiz. 2021'de bulunduğu denli 2022'de de çıkışı yakalayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Ersoy, turizm bölgelerinde enfrastrüktür ve ayıklama tesisleri mevzularına da ciddiyet verdiklerini ve bu hususlarda fıldır adımlar attıklarını laflarına ekledi.

Kongre bugün sona erecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş Alanya’da

2021-11-19 22:00 - Spor

Kendisini yetiştiren öğretmeninin çocuğuna muallimlik yapıyor

2021-11-24 13:09 - Yaşam

'Sigara kullanımı inmenin en büyük nedeni'

2021-11-22 14:09 - Sağlık

Musaözü Göleti’nin suyu gün geçtikçe çekiliyor

2021-11-23 15:20 - Gündem

Acı tesadüf: Baba ile oğlu art arda öldü

2021-11-24 13:12 - Asayiş

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 2021 turizm hedefini 29 milyon ziyaretçi adına rötuşlu ettik

2021-11-25 14:26 - Politika

Muhammed'in öldüğü kaza sonrası ortalık savaş alanına döndü

2021-11-22 08:07 - Asayiş

Türkiye'nin en aşırı 'antibiyotik' reçetelenen illeri anlaşılan oldu

2021-11-19 13:04 - Sağlık

Türkiye, Etiyopya'daki vatandaşlarına ülkeden ayrılmalarını referans etti

2021-11-22 22:48 - Dünya

Enerjisa Enerji ve Teknosa LED aydınlatma dönüşümünü başlattı

2021-11-22 14:19 - Ekonomi

İlgili Haberler

Çavuşoğlu: Moskova'da fen kurda murabba müşterek toplantı düşüncesince Rusya'dan çağırma aldık

16:09 - Politika

Bakan Çavuşoğlu: 'Gelecek hafta Moskova’da teknik toplantı düşüncesince Rusya’dan davet aldık'

14:07 - Politika

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria’da kalan hücum ve kuvvet eylemlerini kınadı

01:06 - Politika

Türkiye ile Brunei Darusselam ortada 5 geçim imzalandı

19:07 - Politika

Afet Yeniden bayındırlık Fonu kuruluyor

18:07 - Politika

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem