Denizlerde palamut bolluğu yaşanıyor

Av sezonunun açılmasıyla İstanbul'da su ürünlerine müteveccih denetimler de sıklaştı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekipleri Karadeniz ve Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde teftiş yaptı.

Gündem - 2 yıl önce

Su ürünleri av sezonunun açılmasıyla beraberce İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetimlerine gece gündüz bitmeme ediyor. Yasak avlanamaya cezaevi açtırmayan ekipler, İstanbul Boğazı, Marmara Denizi, Karadeniz ve Beylikdüzü'nde mevcut Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde teftiş yaptı. Denetime, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yanı sıra, Sahil Güvenlik Kuzey Marmara Grup Komutanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü, İBB Zabıta Daire Başkanlığı Deniz Zabıta Amirliği çalışanları iktisap etmek kadar kısaca 120 personel katıldı.

Denetimlerde ilkin önce, balıkçı tekneleri durdurularak, biricik hiç araştırmaları yapıldı. Yeşilköy Gürpınar hattında ekincilik ekipleri çeşidinden durdurulan ortak teknede, evraklara, elektronik ilerleyiş defterine, ağların markalanıp markalanmadığına, depoda balık olmadığına ve henüz ilkin avladığı balıkları ilerleyiş defterine yazıp yazmadığına bakıldı. Balıkçılık sistemi izlem aletinin çalışıp çalışmadığına bakıldı. Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde de meydana getirilen denetimde rastgele ortak menfilik yaşanmadı.

Palamut balığının koyu bulunduğunu kail İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, ”Bu yıl bol artağan ortak zaman bekliyorduk. Palamut balığının koyu bulunduğunu da görüyoruz. Bugünkü yaptığımız denetimlerde İstanbul'un dört başı mamur kıyılarıyla ilişik dört başı mamur planlamamızı yaptık hissedar kuruluşlarımızla beraber. Şile'de Sahil Güvenlik Komutanlığı'mızla bizim ekiplerimiz gene Sarıyer' de, Tuzla'da Adalar kısmına ortak ekibimiz çıktı. Bizler sizlerle bu arada Yeşilköy'den bu ayrıca akıllıca gedik. Silivri'de gene ekiplerimiz çıktı. Deyim yerindeyse İstanbul'un dört başı mamur kıyılarını Marmara denizi ve Karadeniz iktisap etmek kadar dört başı mamur bölgelerde denetimlerimizi gerçekleştirdik. Denetimlerinde meyvesini verdiğini görüyoruz zaten" sanarak konuştu.

"1 Eylül bakımından yaptığımız denetimlerde 5 titrem su ürününe el koyduk"

Av sezonu başladığından beri 5 titrem su ürününe el konulduğunu tamlayan Karaca, "1 Eylül bakımından yaptığımız denetimlerde 5 titrem su ürününe el koyduk. 2 kıta gümrüksüz avlanan midye teknesine, 1 kıta trol teknesine el koyduk. Yaklaşık yerine 300 bin liralık yöresinde yönetsel servet cezası uygulandı. Bu 13 günce bilanço. Bu yıl gördüğümüz kadarıyla da boylarla ilişik baş döndürücü iri ortak başağrısı görmüyoruz. Bereketli ortak zaman yaşıyoruz. Birçok teknemizde Karadeniz'de palamut avındalar. İnşallah henüz az düğümlü ortak zaman geçireceğiz sanarak bekliyoruz. Palamut balığı yoğun. Palamut balığında dobra ortak zaman görüyoruz. Zaten fiyatlara da yansımış halde bu. Kare harf uygulamasıyla da ağları da kovuşturma ediyoruz. Herhangi ortak olumsuzlukta onları da buluyoruz. Sürdürülebilir avcılık düşüncesince değme balığa ömründe ortak el tenasül fırsatı vermemiz düşüncesince behemehâl onları kanuncu minimum boyda avlamamız gerekiyor. Hamsi balığında 9 santimetre, istavritte 13 santim palamutta 25 santim lüferde 18 santimetre, buna tüketicilerimizin uyanıklık etmesi lazım. Bunun altında balık almamalarını haber mektubu ediyoruz. Onlar almazlarsa balıkçımız da bunları tutmaz zaten" ifadelerini kullandı.

Karaca, "30 senedir Marmara denizinde sıfır uskumru balığı 2-3 senedir çıkmaya başladı, gene kalamar balığı çıkmaya başladı. Bu da denetimlerin müspet neticeler verdiğini gösteriyor" dedi.

Zöhre Alagöz - Emre Baba 

Haftanın Öne Çıkanları

Denizlerde palamut bolluğu yaşanıyor

2022-09-14 08:02 - Gündem

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Kur Korumalı Mevduat Uygulaması 1,3 trilyon teklik kütlesi geçti

2022-09-10 11:01 - Ekonomi

Güngören’de 4 katlı binada çatlak meydana geldi, tedbir amacıyla iki bina boşaltıldı

2022-09-12 08:00 - Asayiş

Filistinliler Akdeniz'deki gaz haklarını istiyor

2022-09-14 02:02 - Dünya

Bakan Varank 42 İstanbul yazılım mektebinde gençlerle buluştu

2022-09-12 13:03 - Teknoloji

Ağustos sıcakları en aşırı Cizrelileri bunalttı

2022-09-11 16:01 - Gündem

Yunanistan Sahil Güvenlik birimlerinin taciz ateşi açmış olduğu gemi Çanakkale Boğazı'nda demirledi

2022-09-11 02:00 - Gündem

Oltu taşını gayrisıhhi asırdır geçmiş günkü heyecanla tespihe dönüştürüyor

2022-09-10 12:03 - Yaşam

Ukrayna ordusu, Harkiv'e ilişkin Balakliya ilçesini Rus güçlerinden arka aldı

2022-09-08 23:01 - Dünya

ABD'den, Karabağ cenginde etkilenen alanlarda mayın temizliği düşüncesince 2 milyon dolar yardım

2022-09-12 04:00 - Dünya

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem