Engin Aksoy ‘2022 Türkiye SKA Öncüsü’ seçildi

UN Global Compact üyesi şirketlerden, yaşama geçirdikleri yenilikçi uygulamalarla toptan problemlerin çözümüne yardım sunan çalışanların başvuruları hakem heyeti kabilinden değerlendirildi. Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, istihsal maliyetlerinde yüzdelik 50'ye denli artır?

Ekonomi - 2 yıl önce

UN Global Compact, evren genelinde herhangi beraberinde sene Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SKA) iktiran etmek düşüncesince dönüşümü harekete nâkil SKA Öncülerini (SDG Pioneers) belirliyor. Global Compact Türkiye de bu yıl, örgen firmalar ortada SKA'lara yardım sunan planlara önderlik fail herhangi beraberinde kademeden etkin arasından Türkiye SKA Öncüsü'nü seçti. Üretim ve kalitede minimum yüzdelik 25'lik çoğalma gerçekleştiren, istihsal maliyetlerde ise yüzdelik 50'ye genişliğinde artırım sağlayıcı Dijital Tarım Çözümü ile ‘2022 Türkiye SKA Öncüsü' Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy oldu.

Tüm toptan müracaatlar arasından belirlenecek “2022 SKA Öncüleri” haziran ayında New York'ta düzenlenecek UN Global Compact Liderler Zirvesi'nde açıklanacak. Aksoy, bu seçimlerde Türkiye'yi temessül edecek.

Dijital Tarım İstasyonları ile ekonomiye 57 milyon TL'lik katkı

Vodafone'un Dijital Tarım Çözümü, lamise ve modüller eliyle açıktan ve topraktan tahsil edilen verileri çözümleme ederek zirai işletmeler düşüncesince bereket odaklı tavsiyeler sunuyor. Böylece, istihsal ve kalitede minimum yüzdelik 25'lik çoğalma gerçekleştirilebiliyor, istihsal maliyetlerinde ise yüzdelik 50'ye genişliğinde artırım sağlanabiliyor. Bu çözümü Türkiye İş Bankası'nın ekincilik kredisiyle beraberce sunarak müşterilerine finansman desteği de sağlayıcı Vodafone, böylecene hem teknolojiyi hem de finansmanı ayrımsız anda gerçekleştirme edebilecekleri bütünleşmiş beraberinde sayısal hal öneriyor.

Dijital Tarım İstasyonların kapsadığı bölgelerde 12 bin 700 üreticiye misyon verilerek mecmu 57 milyon TL kazançlı yardım gerçekleştirildi. Bu rakamın 23 milyon TL'si Dijital Tarım İstasyonunun sağlamış olduğu enstantane tembihat ile gübreleme, ilaçlama ve sulamanın akla yatkın sürede yapılmasının oluşturduğu maliyet azalışından, 34 milyon TL'si ise toprak, iklim ve zararlılarla ilgilendiren Dijital Tarım İstasyonu sensörlerinden tahsil edilen verilerin derneşik çözümleme edilip çor ve verim yitirilmesine gönül rahatlığı ilkin hareket alınmasının oluşurduğu yekün ürün artışından geldi.

“SKA Öncüleri yaşanılabilir beraberinde evren oluşturulmasına yardım sunuyor”

Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü “İnsan hakları, düzentileme standartları, mahal ve yolsuzlukla uğraş üzere başlıklar henüz dobra beraberinde evren düşüncesince insanlığın uğrunda aşılması müstelzim en ehemmiyetli mesail ortada arazi alıyor. UN Global Compact ise bu doğrultuda açıklamış olduğu 10 İlke ile Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na iktiran etmek düşüncesince iş hayatına delalet ediyor. Şirketlerin SKA'lar uğrunda somut, iddialı ve realist hedefler belirleyerek ilerlemesi düşüncesince mukteza kaynakları sunuyor; aktiflik ve programlar düzenliyor. Bununla beraberce biliyoruz ki henüz dobra beraberinde evren düşüncesince topu topu dünyaya kalıp olabilecek çalışmalara ihtiyacımız var. Her sene belirlediğimiz SKA Öncüleri de kalıp projeleri ile yaşanılabilir beraberinde evren oluşturulmasına yardım sunuyor. Hayata geçirdikleri projelerle iş hayatına esin sağlayan Engin Aksoy'u ve Vodafone Türkiye'yi candan kutluyorum” niteleyerek konuştu.

Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy ise şunları söyledi:

“Günümüzde sadece misyon üreten ve sunan firmalar değil, ayrımsız sürede kuma değerler üreten ve paylaşan firmalar rakiplik pozitif yanları elde ediyor. Vodafone olarak, sürdürülebilir iş stratejimizi hedef odaklı yaklaşımımızla tanımlıyoruz. Ana iş alanımız bulunan teknolojiyi kullanarak sosyoekonomik gelişmeyi destekleyen, herkesi bağrına basan ve evren kaynaklarını gözeten beraberinde sayısal maşer oluşturulmasını hedefliyoruz. Bu çabalarımızın Global Compact Türkiye üzere sonuç aşama bedel verdiğimiz beraberinde ortam çeşidinden ölçüm görmesinden izzetinefis duydum. Beni ‘2022 Türkiye SKA Öncüsü' kendisine seçen topu topu örgen ve paydaşlarımıza en ahbapça teşekkürlerimi sunuyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

Donetsk'te Ukrayna'nın attığı füzeyle yaşamını kaybeden 20 çırçıplak anıldı

2022-03-16 11:51 - Dünya

Suriye'de fariza işleyen jandarma komando er er Bingöl'e döndü

2022-03-15 11:16 - Gündem

14 Mart 2022 Pazartesi okullar tatil mi?

2022-03-13 22:12 - Gündem

TOGG eksi 40 derecede test edildi

2022-03-14 15:00 - Teknoloji

Ukrayna’da savaşın ortasında kalan Ahıska Türkü kadın: 'Bu bomba seslerine dayanamıyoruz'

2022-03-17 12:27 - Asayiş

Atılay Canel: 'Futbol hatalar oyunu'

2022-03-12 16:59 - Spor

Zelenskiy'nin İsrail'deki genosit müzesinde görüşme talebi reddedildi

2022-03-13 21:14 - Dünya

OSD ocak-şubat zamanına bağlı verileri açıkladı

2022-03-14 11:01 - Ekonomi

Akıllı çiplerle 15 dakikada dert teşhisi koyan 'nano-laboratuvarlar' kuruluyor

2022-03-17 11:49 - Teknoloji

Önder Karaveli: 'Kazanmayı hak edecek oyun oynamadık'

2022-03-14 23:57 - Spor

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:06 - Ekonomi

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Bakan Kirişci: Sıvılaşma vasfı bulunan tarım arazisinden, faydan ırak duracağız

17:08 - Ekonomi

AB ekonomisi 2022'nin sonuç çeyreğinde küçüldü

14:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem