İlhan Palut: 'Kötü savunma performansımızı bugün sonlandırmış olduk'

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, son 4 haftadır gösterdikleri biçimsiz savunma performanslarını Galatasaray maçıyla sonlandırdıklarını tabir ederek, aşırı kalburüstü müşterek 3 nokta aldıklarını söyledi.

Spor - 2 yıl önce

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Spor Toto Süper Lig'in 28. Haftasında iç sahada Galatasaray'ı 2-0 yenik ettikleri maçın arkası sıra matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu. 4 haftalık olumsuz ortak periyottan çıktıklarını tamlayan İlhan Plaut, 4 haftalık periyotta artı ayak topu yerine nice maçta akıllıca şeyleri yaparken grup savunması yönünde düşüşe girdiklerini kaydetti.

Bu maçlardan sonradan artı manada dobra ferde oynadıklarını anlatmanın aşırı da bedava olmadığını özetleyen Palut, “Kendi içimizde konuştuğumuzda, bu oyunumuza bitmeme etmemiz icap ettiğini lakin savunma yönünde da konsantrasyonumuzu artırmamız gerektiğini, grup şekilde şimdi ortak tomar savaşmamız gerektiğimizi, şimdi ortak tomar temaslı dubara oynamamız icap ettiğini ve ferdî hataları en örgen indirmemiz icap ettiğini konuştuk. Bugünkü pik geldiğimiz zaman, kazanmamız lazımdı. Çünkü kaybedebileceğimiz ortak üç puandan mavera bundan sonradan ortak kırılma, ihtimal ortak öz itimat problemi kabil tehlikeler bizi bekliyor olabilirdi. Onun düşüncesince esasen dubara merkezli ortak uygulayım yönetmen olmama karşın ‘bugün en aşırı neyi istiyordunuz?' niteleyerek sormuş olacaktır olursanız maçtan ilkin banko üç nokta derdim. Ama dubara içerisine girdiğimiz devir evvel 20 dakika elhak emniyetsiz coşkuyla başlamış bulunan ortak Konyaspor ekibi ve bunu evvel yarının sonuna derece sürdüren, gerekse hücumları ister intikal hücumları özne ve bunun birlikte da Galatasaray kabil çarpıcı hücumcuları bulunan ortak takıma konuş vermeyen ortak Konyaspor'u izledik. İkinci nısıf Galatasaray oyunu az buçuk şimdi forse etti, 2-0'ın da reaksiyonuyla. Biz de buna gönül rahatlığı aşırı iri bölgelerde intikal olanakları yakaladık lakin orada çalışkan olduğumuz söylenemez. Skoru artırabilirdik. Olmadı lakin neticede dört haftadır devam eden çirkin savunma performansımızı bugün sonlandırmış olduk ve aşırı kalburüstü ortak üç nokta aldık. Oyuncularımı kutlama kartı ediyorum. Gerçekten bugün taraftarımız da pik aşırı ortak tomar özen gösterdi ve maçın içindelerdi. Onların desteği de bizim düşüncesince önemliydi. Bu desteğin karşısında da onları evlerine ortak halde bahtiyar gönderdiğimiz düşüncesince başkaca sevinçliyim” biçiminde konuştu.

"Bir şehri buna inandırabilmek ego ve oyuncularım düşüncesince aşırı değerli"

Palut, maçtan ilkin stadyumda Şampiyonlar Ligi müziğinin kendisinde muhakkak ortak duygu uyandırdığı sorusuna ise, "Şampiyonlar Ligi müziği çalındığı anda son hazırlıklarımı yapıyorum. Duygulandım gerçekten. Sonuçta ortak şehri buna inandırabilmek, ortak kentin desteğini hakeza ortak maksat düşüncesince arkanıza alabilmek hakkıyla benim ve oyuncularım düşüncesince aşırı değerli. Artık bu saatten sonradan bizlere sakıt de fon kurdurduğumuz kullanmakta olanları üzmemek, onları fon kırıklığına uğratmamak. Tabii ki neticelerle alakadar ortak öngörüm yok. Ama oyuncularımdan beklentim bugünkü mücadeleyi, isteği, arzuyu etraflı maçlara yansıtmak. Artık ligin boyu kısaldı. Artık performans dalgalanmaları, gerileyiş çıkışlarına hakkımız yok. Bu halde uğraş etmeliyiz. Bu halde istemeliyiz. Bunun kararında sonuçların bizi nereye götüreceğini daim bu arada göreceğiz" yanıtını verdi.

Enver Furkan Çelebioğlu - İbrahim Yetkin 

İLGİLİ HABER
Domenec Torrent: 'Bu takımı, bu kadroyu ego yapmadım'
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye, Etiyopya'da barışa revan herhangi bir yolu destekliyor

2022-02-27 10:29 - Gündem

Antalya'da yaşlı kadın oğlunun fotoğrafı ve kuşları kurtarmak isterken yanarak öldü

2022-03-02 14:39 - Asayiş

Alanya'da canlı Ortodokslar Ukrayna ve Rusya düşüncesince sulh duası yaptı

2022-02-27 14:26 - Gündem

Anadol'un yollardaki hikayesi 55 yıldır bitmeme ediyor

2022-02-28 12:43 - Gündem

Malatya Kovid-19 ile mücadelede anımsatma dozlarına yöneldi

2022-03-02 12:05 - Sağlık

Bakan Nebati: Rusya-Ukrayna savaşının hesaplı boyutunu kâffesi alanlarıyla ele alıp değerlendiriyoruz

2022-03-02 12:58 - Ekonomi

Kocaeli'de Marmara Depremi'nde ağır hasar gören binaların yıkımı sürüyor

2022-03-02 15:44 - Gündem

NATO ve Batı ülkeleri, Ukrayna'ya askeri donatı ve tabanca sağlamaya başladı

2022-02-28 11:26 - Dünya

Irak'ta Uluslararası 2. Bağdat Su Konferansı, Türkiye'nin de katılımıyla başladı

2022-03-05 15:20 - Gündem

DSÖ: Afrika kıtası obezite tehlikesi ile hakkında karşıya

2022-03-02 16:10 - Sağlık

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino ile alakalı "özel uçak" anket dosyası kapatıldı

12:06 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:05 - Spor

THY Euroleague: Maccabi Tel Aviv: 78 - Fenerbahçe Beko: 74

00:06 - Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2024 Paralimpik Oyunları gayesi düşüncesince çalışıyor

15:08 - Spor

Şenol Güneş: 'Beşiktaş’a katkı yapan takımda kalır'

23:06 - Spor

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem